Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Dejte v létě pleti volno a tímhle se vám odmění

Dejte v létě pleti volno a tímhle se vám odmění

Dejte v létě pleti volno a tímhle se vám odmění

21. června 2020 od Eva Suchomelová

21. června 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Nedáte bez líčení ani ránu? V létě to zkuste změnit a uvidíte, že při správné péči se obejdete bez pudru i bez make-upu. Stačí pár kroků a budete vypadat skvěle!
Léto je správná doba pro to zaměřit se víc na péči o pleť. Na dekorativní kosmetiku teď můžete téměř zapomenout, a to ze dvou důvodů: letní světlo dodává pleti příjemnější odstín, který nepotřebuje make-up, a častý pobyt na čerstvém vzduchu, dostatek vitaminu D ze sluníčka a vitaminy z letní zeleniny a ovoce dokážou zlepšit i problematickou pleť. Jediné, o co se musíte postarat, je důkladná a každodenní péče o pleť. Na co se tedy zaměřit?


1. Chraňte ji!

Stejně jako si mažete pokožku těla krémem proti sluníčku, chraňte vhodným přípravkem i citlivou pleť obličeje a rty. Bez ohledu na svůj fototyp použijte nejvyšší stupeň ochrany, tedy SPF 50. Lehčí konzistence také není na škodu, volte proto spíš pleťový gel, např. Helios Herb Gel-krém na opalování Sensitive OF 50+ (koupit v e-shopu), který se hodí i pro problematickou nebo citlivou pleť.

2. Dejte jí napít!

Slunění, koupání, svěží větřík – to vše pleť vysušuje. Stejně tak vyšší teploty. Rozhodně v létě nezapomínejte pít – ideálně čistou vodu. Ale také hydratujte pleť zvenčí správně zvolenou pečující kosmetikou. Ideální je mít ucelenou řadu, která se na hydrataci pleti specializuje, jako je např. nekomedogenní řada s kyselinou hyaluronovou NEUTROGENA Hydro Boost:
  1. Neutrogena Hydratační pleťový gel Hydro Boost (koupit v e-shopu) s lehkou texturou bez oleje se hodí pro mastnou či smíšenou pleť.
  2. Neutrogena Odličovací pleťové mléko Hydro Boost (koupit v e-shopu) odličuje, zanechává pleť vláčnou a neoplachuje se.
  3. Neutrogena Hydratační gelový krém Hydro Boost (koupit v e-shopu) dodává hydrataci nepřetržitě po celý den suché pleti.
  4. Neutrogena Čisticí gel Hydro Boost (koupit v e-shopu) s inovativním lehkým složením se aktivuje při použití s vodou a odstraní mastnotu, nečistoty i make-up.


3. Čistěte ji!

I když nebudete v létě používat líčidla, přesto si obličej 2x denně čistěte. Večer od potu, prachu a nečistot, které se na pleť nachytaly venku, ráno od nečistot, které kůže při samočisticích procesech během spánku „vynesla“ na povrch. V tom vám může být hodně nápomocná Garnier Skins Natural Dvoufázová micelární voda All in  (koupit v e-shopu), která i přes obsah arganového oleje pleť nezanechá mastnou, ale perfektně ji vyčistí.


4. Osvěžujte ji!

V horkých dnech, kdy kůže snadno vysychá, osvěžte ji i sebe některou z květových vod. Nevíte, po které sáhnout? Pro všechny typy pletí se hodí růžová voda – nejen, že vaši pleť hydratuje, ale také ji regeneruje, osvěží, zklidní a lehce zregeneruje. Ideální je aplikace pomocí spreje, např. Purity Vision Bio růžová voda (koupit v e-shopu). Ta je skvělým pomocníkem i v případě, že vám nečekaně dojde čisticí přípravek.

5. Zamaskujte nedokonalosti!

Trápí vás nedostatky pleti, jako je akné, začervenání, pupínky, nebo naopak šupinky suché kůže? Na jejich kamufláž make-up nepotřebujete! Po klasické kosmetické rutině „čištění-tonizace-hydratace-ochrana“ zamaskujte chybičky pomocí podkladové báze. Jakou bázi použít na jaký problém?
  • Vyhlazující – na nerovnosti pleti, jako jsou jizvičky po akné, stroupky apod.
  • Rozjasňující – celkově na tvář, pokud máte suchou pleť se sklonem k šupinatění
  • Zmatňující – na pleť se sklonem k nadměrnému maštění
  • Minimalizující póry – především na oblast tváří, kde „zneviditelňuje“ rozšířené póry

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít