Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Bronzer a rozjasňovač: Jde to dohromady?

Bronzer a rozjasňovač: Jde to dohromady?

Bronzer a rozjasňovač: Jde to dohromady?

5. května 2019 od Simona Kohoutková

5. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Šárka Grygarová

Na první pohled se může zdát, že to jsou dva naprosto odlišné přípravky. Jeden tmavý, druhý si zase hraje se světlem. Ukážeme vám, že v moderním líčení dohromady tvoří fantastickou dvojku!

Jak funguje bronzer?

Bronzery, nebo-li bronzové pudry by měly být nepostradatelnou výbavou v kosmetické taštičce každé ženy. Používají se ke konturování obličeje, díky nim budete mít výraznější lícní kosti a opálený vzhled,“ říká vizážistka Šárka Grygarová. Bronzery se dají koupit v pudrové i tekuté variantě nebo případně i jako gel. Pro začátečníky jsou vhodné bronzery pudrové, z důvodu snazšího nanášení – takový je například duo bronzer Astor Skin Match Bronzer nebo Rimmel London Natural Bronzer. Pudrový nanášejte štětcem, tekutý houbičkou či speciálním štětcem. Nejvhodnější jsou ale i na běžné používání právě ty pudrové, které když si dobře vyberete, nejdou rozpoznat od pravých slunečních paprsků, takže je oceníte zejména tehdy, když si nerada opalujete obličej nebo chcete podtrhnout či prodloužit pravé opálení. Nejlepší jsou k tomu  bronzery bez obsahu třpytek a perleti, neměly by mít ani odstín s nádechem do žluta, červena či oranžova.
bronzer

Jak s bronzerem pracovat?

Bronzery mají tu výhodu, že jsou multifunkční. Můžete je použít přes celý obličej, kdy dodají zdravou barvu. Nic ale nepřehánějte. Raději nanášejte méně pudru a postupně přidávejte. Je to lepší než mít jednu výraznou vrstvu, která pak působí nepřirozeně a uměle. Nezapomeňte přepudrovat také uši a krk, aby se pak neobjevila nepřirozená kontura světlých nenalíčených a tmavších nalíčených míst.

Modelace s pomocí bronzeru

Díky tomu, že bronzové pudry mají tmavou barvu, výborně se hodí na konturování obličeje. Zvýrazní nejlépe ta „nejnižší“ místa na tváři, dokážou opticky zeštíhlit obličej či třeba vytvarovat nos. Nanášejí se nejčastěji pod lícní kosti, na čelo v linii vlasů, po stranách nosu a pod čelistí. Můžete je nanést i na dekolt, klíční kosti a ramena. Bronzer se aplikujte až po nanesení make-upu a pudru, poté následuje tvářenka (nemusíte použít vždy, můžete ponechat pouze bronzer) a teprve pak použijte rozjasňovač.
aplikace bronzeru

Co je rozjasňovač?

Jedná se o speciální přípravky ve formě pudru nebo v tekuté formě, které na rozdíl od bronzerů mají barvu světlou. Obsahují optické pigmenty perleť, které pracují se světlem a opticky modelují tvář. Jsou přesným opakem bronzerů: zvýrazňují na obličeji nejvíce vystouplá místa – tedy oblast nad lícními kostmi, pod obočím, na hraně a špičce nosu, jsou skvělé také na rýhu nad rty.
tvář s rozjasňovačem

Jak s ním pracovat?

Rozjasňovač neboli také highlighter toho umí mnohem víc: Rozjasní vaši tvář, dodá jí přirozený lesk. K nanášení používejte ideálně menší štětec. Nanášejte ho zlehka nad bronzer – na vrcholku lícní kosti, na hraně nosu, lehce pod obočí a nad horní rty - vaše rty budou působit plně,“ říká Šárka Grygarová. Podle ní však v případě, že použijete rozjasňovač tekutý, jako je například ten, který se pipetou aplikuje po kapkách - L'Oréal Paris Glow Mon Amour, je nejlepší jej nanášet ještě před aplikací pudru. „Pozor na přechody, musí být plynulé a doztracena. Doporučuji nanášet tenkou vrstvu a postupně přidávat na intenzitě,“ radí vizážistka.

Jak bronzer a rozjasňovač fungují společně?

Jak již bylo řečeno v předchozích odstavcích, oba přípravky se skvěle doplňují, protože každý pracuje přesně opačně než ten druhý. Tmavým modelujete v obličeji stíny, světlo zase přitáhne rozjasňovač na místech, která chcete, aby nejvíce vynikla či získala plasticitu. Stejně jako fungují skvěle společně, výborně pracují i každý zvlášť. Například bronzer můžete aplikovat také jako oční stíny nebo na rty místo rtěnky. Stačí jen, když pudr vklepete na balzámem ošetřené rty.
 
Tip redakce:
Výborný je bronzer také na nehty. Namočíte v něm prst, přetřete jím nehty a ty pak přelakujete bezbarvým lakem.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Šárka Grygarová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Šárka Grygarová
Make up artist, hair stylist
96
"Úsměv je nejlepší způsob jak zlepšit svůj vzhled."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít