Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Beauty KPZ: Tuhle kosmetiku si vemte na dlouhý let

Beauty KPZ: Tuhle kosmetiku si vemte na dlouhý let

Beauty KPZ: Tuhle kosmetiku si vemte na dlouhý let

27. července 2019 od Eva Suchomelová

27. července 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Chystáte se letět na dovolenou daleko? Pak se zamyslete nad tím, jakou si vzít kosmetiku do letadla. Máme pro vás osvědčené tipy, na co opravdu nezapomenout a kolik kosmetiky si vůbec smíte vzít do příručního zavazadla.

Hydratace – vaše zaklínadlo

Je známým faktem, že klimatizace na palubách letadel vysušuje vzduch. Pokud chcete i po dlouhém letu vystoupit z letadla svěží a půvabná, víc než kdy jindy se soustřeďte na hydrataci pleti, vlasů i celého organismu. Tomu přizpůsobte i výběr kosmetiky, kterou si s sebou vezmete do příručního zavazadla. V létě navíc zařaďte produkty s UV filtry, abyste vystoupili do slunečních paprsků ochráněni. Co vše potřebuje vaši hydratační péči?
  • pleť: zařaďte kvalitní hydratační denní krém, ideálně s UV filtry, a osvěžující termální vodu ve spreji nebo květovou vodu s rozprašovačem,
  • rty: hydratační balzám nebo ochranný balzám s UV filtry je jasná volba,
  • ruce: pokožku rukou zvláční hydratační krém na ruce, nejlépe opět s UV filtry,
  • oči: podrážděné či vysušené oči uvítají zvlhčující kapky do očí,
  • vlasy: zkuste bezoplachový hydratační sprej, v případě, že máte vlasy s tendencí poletovat nebo krepatět, sáhněte po tvarovacím spreji na vlasy bez alkoholu, který vlasy nevysušuje.

Ukázkový balíček pro hydrataci pleti podle naší redakce:

  1. NIVEA hydratační denní krém proti vráskám 35+ 50 ml s UV filtry.
  2. Purity Vision Bio růžová voda 100 ml ve spreji vás nejen kdykoli příjemně osvěží, ale také fixuje make-up, ale můžete se s ní v případě potřeby i odlíčit.
  3. Astrid Hydratační balzám na rty s Aloe vera 4,8 g
  4. nebo Labello Sun Protect Balzám na rty SPF 30 4,8 g.
  5. Neutrogena Visibly Renew denní krém na ruce 75 ml s SPF 20.
  6. Systane® HYDRATION zvlhčující oční kapky použijete i k opětovnému zvlhčení všech silikon-hydrogelových a měkkých hydrofilních kontaktních čoček při pocitu mírného podráždění, nepohodlí a zamlženého vidění.
  7. Toni&Guy Radiant Tropical Rozjasňující olej na vlasy se díky unikátní směsi olejů postará o přirozený pohyb a lesk vlasů, které se pak snadněji rozčesávají a jsou lépe vyživené, navíc obsahuje UV filtr.
kosmetika a cestování

S líčidly střídmě

Už mnohokrát zaznělo „méně je více“, což platí pro líčení na dlouhé cesty letadlem dvojnásob. Vizážisté i kosmetičky doporučují se na cestu letadlem téměř nelíčit. Pokud nezanedbáte hydrataci podle předchozího bodu, budete vystupovat svěží, což váš půvab podtrhne. Jestliže má let trvat víc než dvě hodiny a nemíváte problém s usnutím, vezměte si s sebou textilní masku na spaní a dopřejte si aspoň hodinu spánku. Jak tvrdí Francouzky, hodinka spánku vydá za víc než ten nejlepší pleťový krém na světě. Ale dobře, pár nejnutnějších věcí pro krásu se vám může v letadle hodit:
  • kvalitní řasenka: sáhněte po voděodolné nebo takové, která vydrží na řasách bez efektu „pandích očí“, např. Maybelline Snapscara,
  • oční krém: vhodné jsou rozjasňující a hydratační, třeba Neutrogena Hydro Boost Rozjaňující oční krém.

Dobře si to propočítejte

Je opravdu důležité si dobře promyslet a propočítat, co si s sebou vezmete do příručního zavazadla na palubu letadla, protože jste limitovaní i bezpečnostními opatřeními. Pokud cestujete do zemí EU, obvykle to představuje:
  • celkem 1 litr tekutin, gelů a aerosolů,
  • po jednotlivých baleních max. 100 ml u každého produktu,
  • v průhledném, opakovatelně uzavíratelném plastovém sáčku o max. objemu 1 litr,
  • předkládá se ke kontrole zvlášť mimo příruční zavazadlo,
  • do tohoto množství se nezapočítávají tekutiny zakoupené v neveřejném prostoru letiště a prodejcem zabalených do bezpečnostního balení a tekutin zakoupených za bezpečnostní kontrolou,
  • nezapočítávají se do toho ani tzv. „nutné léky“, na které musíte kontrolu při odbavování upozornit předem (vztahuje se např. i na kapky do očí).
bezpečnostní kontrola

Cestujete-li do zemí mimo EU, pak při cestě tam musíte vyhovět bezpečnostním požadavkům EU, při zpátečním letu požadavkům země, ze které odlétáte. Informace by vám měla poskytnout letecká společnost, s kterou cestujete.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Teta drogerie 13.srpna 2019
Dobrý den, děkujeme Vám za zprávu. Velice nás těší, že Vás článek zaujal.
Michaela Šípalová 11.srpna 2019
Clanek me zaujal. Michaela
Michaela Šípalová 11.srpna 2019
Clanek me zaujal. Michaela
Michaela Šípalová 11.srpna 2019
Clanek me zaujal. Michaela

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít