Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 5 super ingrediencí pro vaši pleť

5 super ingrediencí pro vaši pleť

5 super ingrediencí pro vaši pleť

26. dubna 2021 od Karolína Valová

26. dubna 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Nejen v kuchyni je dobré dbát na různorodost surovin. Pestrý jídelníček se pozitivně odráží na zdraví i kvalitě pleti stejně jako pečlivá kosmetická péče obohacená o následujících pět super ingrediencí, které vám nyní představíme.

1. Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová není pro lidské tělo ničím cizím, její použití je proto absolutně bezpečné a přirozené. Hlavním úkolem této látky je zadržování vody mezi buňkami a podpora tvorby elastických kolagenových vláken.
Nízkomolekulární kyselina hyaluronová pečuje o hlubší vrstvy pleti, zatímco vysokomolekulární forma této kyseliny plní svou funkci na povrchu kůže, kde zabraňuje jejímu vysušování a podporuje tvorbu kožní bariéry. Jelikož se však s rostoucím věkem množství kyseliny hyaluronové ve struktuře pleti snižuje, je třeba ji pleti pravidelně dodávat. Jen díky tomu můžete zabránit postupnému stárnutí pleti.
 
Díky užívání kosmetiky s obsahem kyseliny hyaluronové mobilizujete kožní buňky, urychlíte jejich přirozenou obnovu a můžete se těšit z intenzivně hydratované, pevné, hladké a pružné pokožky. Například kombinace Bioten Hyaluronic 3D denního krému OF 15 (koupit v e-shopu) a Bioten Hyaluronic 3D nočního krému (koupit v e-shopu) dodá vaší pleti díky Triple Hyaluronic Systemu maximální možnou dávku kyseliny hyaluronové obou forem. Změny na pleti tak uvidíte velmi rychle!
Tip redakce:
Vyhovuje vám čištění pleti pomocí bohaté pěny? Pak je
Garnier Hyaluronic Aloe Čisticí pěna (koupit v e-shopu), obohacená o kyselinu hyaluronovou a výtažek z bio aloe vera, to pravé pro vás! Po důkladném vyčištění obličeje navíc můžete použít Garnier Sílu ampulí v textilní masce s kyselinou hyaluronovou a extraktem z vodního melounu (koupit v e-shopu) a dopřát tak své pleti opravdu luxusní péči a radovat se z vypnuté, viditelně vyhlazené a revitalizované pokožky.


2. Kolagen

Stejně jako kyselina hyaluronová i kolagen je lidskému tělu vlastní. Jde o bílkovinu, které má tělo až do zhruba dvaceti pěti let zpravidla dostatek. Po překročení této věkové hranice je dobré začít hledat způsoby, jak ho doplnit, respektive tělu pomoci ho opět tvořit v takové míře a kvalitě, jak bylo zvyklé.
Čím vyšší obsah kolagenu kosmetika obsahuje, tím dříve uvidíte na své pleti výsledky. Hlavním benefitem kolagenových krémů a sér je bránění ztrátě vlhkosti, díky čemuž můžete dosáhnout vláčné, vyhlazené a pružné pleti a značně pomalejšího nástupu známek jejího stárnutí.
 
Rozhodnete-li se pro zařazení kolagenu do své denní rutiny, základním stavebním kamenem je denní a noční péče, například sametově jemný Ellie Collagen Flexi Zpevňující denní krém (koupit v e-shopu) a Ellie Collagen Flexi Zpevňující noční krém (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pokud nechcete měnit své oblíbené krémy, ale zařazení kolagenu vás láká, rozšiřte svou běžnou péči o
Bioten Multi Collagen koncentrované sérum proti vráskám (koupit v e-shopu), které se aplikuje ráno i večer na pečlivě vyčištěnou pleť. Následně můžete nanést krém jako obvykle.

3. Retinol

Retinol je forma vitaminu A, která snižuje míru rozpadu kolagenu v pleti a stimuluje tvorbu nového kolagenu. Kosmetiku s obsahem této látky si zamilujete, hlavně pokud bojujete s jemnými i hlubšími vráskami a hyperpigmentací. Výsledkem pravidelné aplikace retinolu na pleť je sjednocení jejího tónu a vyhlazení, ale také zmírnění problémů s akné. Nejedná se tedy o péči vhodnou pouze pro zralou pleť.
 
Pozor však na to, že chvilku trvá, než si pleť na retinol zvykne. Pokud se po určité době jeho používání objeví drobná zánětlivá ložiska či kožní šupinky, vydržte. Odměnou vám bude krásná čistá pleť bez nedokonalostí.
Tip redakce:
Retinol obsahuje většinou noční péče – séra či oleje.
L'Oréal Paris Revitalift Laser Noční sérum s retinolem (koupit v e-shopu) můžete bez obav nanést každý večer pod váš oblíbený noční pleťový krém. Olej aplikujte na vyčištěnou a osušenou pleť. 

4. Vitamin C

Vitamin C neboli kyselina L-Askorbová je velmi silný antioxidant, který pomáhá s bojem proti nečistotám a toxinům z prostředí, ve kterém se pohybujete. Kromě toho vitamin C chrání pleť před projevy předčasného stárnutí a snadno si poradí se stařeckými skvrnami způsobenými UV zářením i s tmavšími flíčky, které na pleti často zůstanou po vyléčení pupínku.
 
Tip redakce:
Pokud chcete své pleti dopřát poctivou dávku vitaminu C, vyzkoušejte
Astrid Vitamin C Energizující a rozjasňující textilní masku (koupit v e-shopu). Pleť po její aplikaci zůstane hydratovaná, plná energie a zářící.

5. Kaviár

Kaviár jistě všichni znáte. Kromě toho, že jde o luxusní pochoutku, je také plný prospěšných látek, které lze využít nejen v gastronomii, ale i pro výrobu kosmetiky nabité vitaminy, minerály, aminokyselinami i proteiny.
 
Díky tomu dokáží být kosmetické produkty s obsahem kaviáru nápomocné při obnově kožních buněk, hydrataci pokožky, vyhlazování vrásek a v neposlední řadě působí proti volným radikálům. Sodík, draslík, fosfor, hořčík a kalcium mají navíc zpevňující účinek.
Tip redakce:
Všechny tyto benefity najdete i v nové řadě Caviar Elixir od Ellie, vyzkoušejte
Ellie Caviar Elixir Omlazující denní krém (koupit v e-shopu), který pleť vyživuje a posiluje její obranyschopnost a díky SPF 10 vás ochrání i před slunečním zářením.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Zuzana Drašnarová 18.května 2021
Dobrý den,

mohli byste, prosím, opravit ten obrázek s kyselinou hyaluronovou?
Jako biochemikovi mi úplně drásá srdce vidět na webu "poučný" článek, který má takto zásadní chybu.

Děkuji a přeji hezký den

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít