Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Podzimní úroda pro krásu: Masky na pleť i vlasy

Podzimní úroda pro krásu: Masky na pleť i vlasy

Podzimní úroda pro krásu: Masky na pleť i vlasy

8. listopadu 2018 od Helena Hladíková

8. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

I když je podzim kvůli počasí tak trochu neoblíbené roční období, jeho výhodou jsou všudypřítomné barvy, sezónní zelenina a přírodniny. Navíc můžete tyto plody využít tentokrát trochu jinak, a to ve prospěch vašeho půvabu. Vyzkoušejte to!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Dýně proti stárnutí pokožky

Z této typicky podzimní suroviny nemusíte připravovat jen lahodnou polévku, ale můžete ji použít i jako bojovníka proti předčasnému stárnutí pleti a vzniku vrásek. Dýně je totiž doslova nabitá antioxidanty, vitaminy a minerály, které pleti pomohou udržet si mladistvý vzhled. Je také velkou zásobárnou vody, takže podpoří i dostatečnou hydrataci.
 
dýňový olej

Dýňová pleťová maska

1 lžíce rozmixované dýně
1 lžička medu
mléko podle potřeby


Smíchejte všechny ingredience, naneste na očištěnou pleť a nechte působit 15 minut. Poté důkladně smyjte vlažnou vodou.
 
Tip redakce:
Nemáte-li čas na vlastnoručně vyráběnou kosmetiku, ale chcete své pleti přesto dopřát blahodárnou sílu přírody, vyzkoušejte třeba Floré Bylinný denní a noční krém Rakytníkový & Arganový olej. Tyto oleje podobně jako dýně zpomalují procesy stárnutí, pleť vyhlazují, revitalizují a navracejí jí pružnost. Obsažené tokoferoly neboli jedna z forem vitaminu E navíc dokážou omezit působení škodlivých volných radikálů.

 
Hrozné vlasy? Pomohou vinné hrozny!

Vinná réva nám chutná na talíři a především v tekutém stavu coby dobré vínko, ale i ona umí velmi dobře zkrášlit. Trápí vás mastné vlasy, které se snadno lámou a působí mdle? Tak vezměte na pomoc právě hrozny. Z obsažených látek je cenný hlavně křemík, jenž posiluje vlasy, ale i nehty a pokožku. 
 
hroznové víno

Hroznová maska na vlasy

hrst kuliček hroznového vína
1 lžíce citronové šťávy


Hrozny rozmačkejte, smíchejte se šťávou a naneste na umyté, ještě vlhké vlasy. Nechte působit 20 minut a poté důkladně opláchněte.
 
Tip redakce:
Dlouhodobou svěžest dodá mastným vlasům očišťující L’Oréal Paris Elseve Šampon pro rychle se mastící vlasy Extraordinary Clay. Obsahuje tři druhy jílů, které pomohou odstranit mastnotu a dodat vlasům lehkost až po dobu tří dnů.  Šampon navíc neobsahuje silikony a vlasy jsou po jeho použití krásně hydratované.
 

 
Švestky očistí a osvěží

Také švestky patří k oblíbeným podzimním plodinám, které můžete směle využít pro přípravu blahodárné pleťové masky. A komu prospěje nejvíc? Všem, kdo mají normální pleť, kterou chtějí osvěžit, pročistit a zjemnit. Švestky jsou plné antioxidantů a také bohaté na draslík, železo či hořčík, takže vaše pleť i tělo vám za jejich přísun budou určitě vděčné.
 
švestky

Švestková pleťová maska

1-2 větší švestky (i sušené, ty se ale musí den předem namočit do vody)
1 vajíčko
trocha medu


Švestky rozmačkejte a smíchejte s vajíčkem a trochou medu. Vzniklou směs naneste na očištěnou pleť, nechte 25 minut působit a poté důkladně smyjte vlažnou vodou.
 
Tip redakce:
Máte normální nebo smíšenou pleť a chcete jí dopřát každodenní osvěžení a důkladné očištění? Tak sáhněte po Astrid Osvěžující čisticí micelární vodě Fresh Skin pro normální a smíšenou pleť. Účinně odstraňuje nečistoty a make-up bez podráždění a dehydratace. Její složení je navíc obohaceno o vitamin E, minerály a organickou meduňkovou vodu, která čistí a zklidňuje zároveň.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít