Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Péče po létě aneb Napumpujte vlasy vitalitou!

Péče po létě aneb Napumpujte vlasy vitalitou!

Péče po létě aneb Napumpujte vlasy vitalitou!

16. srpna 2019 od Karolína Hornová

16. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

V létě jsou vlasy vystaveny zatěžkávací zkoušce v podobě mořské vody, sluníčka i delšího pobytu venku. Regeneraci jim dodají masky s přírodními oleji, keratinem a bílkovinami. Nebojte se jich nabrat celou hrst!
Léto pomalu končí, ale vlasy čeká nový začáteknejvětší nával je u kadeřníků právě koncem léta, kdy je potřeba s vlasy „něco udělat“. Pokud máte strach, že vás donutíme odstřihnout pár zničených centimetrů, nebojte – volba účesu je jen a jen na vás. My vám poradíme, jak svoje vlasy po létě napumpovat vitalitou, aby byly co nejdříve fit a připraveny na zimu.


Výživa po létě: odolné vlasy na zimu

V létě se vlasové vlákno působením slunce, vody, chloru, soli i klimatizace vysušuje a otevírá“. I když to tak na konci léta nemusí vypadat, kdybyste dali vlas pod mikroskop, uvidíte, že jeho struktura je jiná, než byla na jaře. Do zimy máte ale ještě dost času vše napravit. A proč to vlastně dělat? V zimě na vlasy působí náhlé střídání teplot a suchý vzduch z topení, které „otevřený“ vlas dále vysušují. Naším cílem po létě je vlasové vlákno opět „uzamknout“, uhladit, a učinit ho tak odolným vůči vnějším vlivům. Nebude pak hrozit, že snadno ztratí hydrataci a lesk.
vlasový olej

Výživa zevnitř: biotin, minerály a vitamin B

Ptáte se, jak na to? Odpověď je: výživa, výživa a ještě jednou – výživa. Ideální je spojit síly a vyživit vlasy zevnitř vhodnými potravinami. Pokud chcete jídelníček podpořit ještě doplňky stravy, sahejte po vápníku, hořčíku, zinku a také po látce biotin, která je skutečným elixírem života pro vlasy. Co se týče dalších látek, které vyživují a zpevňují vlasové vlákno, můžete je najít i ve složení šamponů – je to třeba keratin, kolagen nebo výtažek z ječmene, bohatý na vitamin B, který umí krásně posílit unavené vlasy.

Výživné masky – kúra před mytím vlasů

Šampony a kondicionéry udělají pro vaše vlasy hodně. Jejich hlavním úkolem je vlasy umýt, vyčistit, dodat jim lesk a zabránit cuchání. Drtivá většina z nich navíc dodává vlasům látky, které zrovna potřebují. Hlavní roli ve výživě hraje ale maska. Zde se hodí poznámka pro ty, které mají jemné vlasy: výživné šampony mohou vlasy zatížit a připravit o objem, a proto se jim vyhýbejte. Výživnou masku oproti tomu nepoužíváte při každém mytí, takže tento efekt eliminujete a vlasům dodáte tolik potřebnou výživu, aniž by pak vypadaly zplihle.
Nebojte se si v průběhu září udělat vždy jednou týdně speciální kúru a použijte masku jinak, než radí výrobce: před mytím vlasů naneste hojné množství (klidně celou hrst) oblíbené vyživující masky od kořínků ke konečkům, pročešte hřebenem a nechte působit třeba půl hodiny. Nemusíte mít strach, že vám maska vlasy zatíží, protože pak bude následovat důkladné mytí. Poté vlasy umyjte, jak jste zvyklá. Ihned tak uvidíte změnu, která by jinak nastala třeba až za dva týdny.
makadamiový olej

Co opravdu funguje? Vsaďte na přírodu!

Na vnější výživu vlasů jsou skvělé přírodní oleje – jojobový, mandlový, makadamiový. Všechny dohromady obsahuje třeba Garnier Fructis maska Oil Repair Intense, která vlasy regeneruje a vyživí zároveň. Vyzkoušet ale můžete klidně i panenský olivový olej nebo rozpuštěný kokosový olej, který vetřete do vlasů.

Dalším zázračným darem přírody, o jehož účincích moc dobře věděli už naši předkové před tisícovkami let, je med a především propolis, tedy mateří kašička. Med je oblíbenou součástí „home made“ vlasových masek, ale také třeba masky Garnier Botanic Therapy Maska Honey & Propolis. Produkt je založen na přírodních ingrediencích, krásně voní a zaručí opravdu hloubkovou výživu vlasů.

Další trefou do černého je také vsadit na látky, jež jsou vlasovému vláknu vlastní. Je to v úvodu článku zmíněný keratin, ale také bílkoviny, které jsou základní stavební látkou buněk a významně se podílí na jejich vitalitě a pružnosti. „Injekci“ těchto látek dodá vlasům Kallos Cosmetics Keratin maska na vlasy s keratinem a mléčnou bílkovinou. Maska má navíc objem 1 litr, takže vám vydrží i do zimy.

Zdroj foto:Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít