Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Nejlepší účesy na romantickou večeři

Nejlepší účesy na romantickou večeři

Nejlepší účesy na romantickou večeři

9. února 2017 od MNo

9. února 2017 5 minut čtení
Připravil/a MNo

Každý den chodíte ve vlasech spuštěných volně podél obličeje? Nebo stažené v culíku tak, aby vás úprava příliš nezdržovala? Možná je načase zkusit něco jiného. A kdy jindy než při tak romantické příležitosti, kterou Valentýn bezpochyby je?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Důležité ale je své síly nepřecenit. Pokud se necítíte na složité zaplétané účesy, drdoly nebo příčesy, nevadí. Oslnit totiž můžete už jen romantickým lookem. Ženy s jemnými a nepoddajnými vlasy by se nejdřív měly přesvědčit, že vlastní dostatek fixačních přípravků – dobrý bude určitě lak na vlasy, pro některé i tužidlo na objem a také produkty, které budou vlasy chránit před horkem z kulmy, žehličky či fénu.


Neposedné vlny

Jsou jednoduché a přitom tolik fungují. Nechcete-li se vzdát rozpuštěných vlasů, a přesto udělat dojem, máte šanci – stačí pořádně romanticky rozvlnit hřívu. Navíc vlny dnes opravdu frčí. Je třeba si jenom hned na začátku říct, jak moc výrazné kudrny na hlavě chcete mít. A i tady platí, že letos jsou trendem spíš lehce spadlé rozevláté vlasy než umělé vlny z doby Marilyn Monroe.

vlnite vlasy
 

Jaký je postup:

Šikovnější z vás potřebují jen žehličku. Pro začátek si rozdělte vlasy na prameny a vrchní vlasy sepněte do uzlu, aby se vám do žehlení spodní části vlasů nepletly vrchní pramínky. Jednotlivé prameny začněte natáčet. Stiskněte žehličku i s pramínkem, zatočte na jednu stranu, a vytvořte tak tvar písmene U. Žehličku držte ve stejném úhlu a pomalu s ní sjíždějte až ke konečkům vlasů. Jakmile budete mít hotovou jednu vrstvu, můžete ji zafixovat lakem a pak spustit další prameny, přičemž zase necháte část sepnutou nahoře. U posledních pramínků natáčejte vlasy zepředu dozadu. Vlasy můžete začít natáčet téměř až u hlavy (pozor, nikdy ne úplně!), vzniknou tak vlny. Nebo lze začít zhruba v půlce délky vlasů, čímž si vytvoříte krásné lokny. Opatrná buďte také s ofinou, jak moc a kam ji vlníte. Aby působila romanticky, měla by být spíše spadlá.


Tipy redakce:

•   Pokud navlníte vlasy moc, neděste se, prohrábněte je jemně prsty a až pak začněte účes finálně upravovat.
•   Výraznějších vln pomocí žehličky dosáhnete jejím otočením o 180°, nebo dokonce obtočením vlasů dokola a vytvořením tzv. smyčky. 
•   Na zafixování použijte určitě lak – jestli vás čeká dlouhá noc, pak raději silnější. Většího objemu vlasů docílíte tak, že lak budete nanášet na vlasy v předklonu.
•   Při tvorbě vln máte na výběr: mimo jiné při úpravě účesu můžete použít kulmu, která dělá vlny pevnější, nebo také různé druhy natáček.


Sepnuté vlasy aneb Učesaná neučesaná

Účesy z vln působí hezky a hlavně romanticky, i když je sepnete. A nemusíte je stahovat do drdolů. Stačí udělat volnější culík nebo jen pár pramenů lehce připevnit u hlavy.

uces
 

Jaký je postup:

Postupujte velmi podobně, jako kdybyste chtěly udělat jen vlnitý účes, poté kudrny jemně rozmělněte – opět nejlépe prsty. Pak už je kouzlení jen na vás. Vezměte vlasy po stranách hlavy a zaplétejte – můžete do copánků, které ale musí být spíše volné, a uprostřed hlavy sepněte. Některým ženám víc sluší nechat pár pramenů navlněných u hlavy, jiné preferují naopak ofinu na konci česání jemně založit dozadu do už učesaného copu po jedné straně hlavy. Taková úprava se ale nehodí pro každý typ ofiny. Máte-li hustou ofinu, pak ji zkuste nechat spadlou volně bez úprav. Kdo nechce zaplétat, může jen připínat – kupte si v nejbližší drogerii vlasová pérka a postranní prameny postupně připevňujte dozadu na hlavu.


Tip redakce:

•   Výhodou je ležérnost účesu. Finální look snadno zafixujete lakem, ale když vypadne neposedný pramen, nic se neděje.
•   U účesů z kudrnatých vlasů dávejte také pozor, aby vám zvolený typ účesu (např. trvalá, která se nosila v 80. letech) nepřidával roky. Vypadat starší není příliš žádoucí.


Nesmrtelná klasika: drdol

Sepnuté a upravené vlasy vždy dokonale dotvoří finální slavnostní look. Vytvořit lze dvě varianty – každá je úplně jiná a přitom obě působí vznešeně. Je jen na vás, jaký si zvolíte a který vám bude slušet.


Jaký je postup:

Některým ženám sluší vysloveně rovné vlasy. V tu chvíli se hodí účes naprosto hladký, ani jeden pramen nevykoukne. Podotýkáme, že hladké účesy jsou velmi trendy. Komu to sluší, může udělat pěšinku uprostřed, není to ale podmínkou. Důležité je, abyste se v účesu cítily komfortně, přece jenom je to váš večer.

 





Jaký je postup:

Naprostým opakem jsou pak vlny stažené do drdolu s vytaženými prameny podél obličeje. Variant je spousta a je to jen na vašich rukách, co přesně vytvoří. Připravte se ale na jedno – budete potřebovat spoustu pérek a sponek, hodně laku a hlavně – trpělivost. Ale u valentýnské tabule budete okouzlovat nejspíš i páry sedící okolo.



Skvělou inspiraci a přesný postup na slavnostní a romantické účesy můžete najít také v našich fototutorialech:

Společenský účes - I. díl: Inspirace na vytvoření opravdu odolného účesu, který zvládnete udělat sama doma a přitom bude vypadat, jako od profesionála.
Společenský účes - II. díl: Návod, jak si sama doma vytvořit krásný a přitom jednoduchý drdol ozdobený copem ze tří pramenů. 
Společenský účes - III. díl: Poslední z inspirací na krásné drdoly, tentokráte jde o romantický drdol zdobený copy, které jsou v současné době velmi trendy.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít