Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Co v létě potřebují vaše vlasy?

Co v létě potřebují vaše vlasy?

Co v létě potřebují vaše vlasy?

2. července 2018 od Karolína Hornová

2. července 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Slunce a vítr ve vlasech, voda, letní účesy. To vše může vaše vlasy namáhat. Víme, jak na to, abyste se i po dovolené mohly chlubit záplavou zdravých vlasů - stačí čtyři jednoduché kroky.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Každý má trošku jiné vlasy, které vyžadují individuální péči. Postupem času každá žena zjistí, jaká péče a které produkty jsou právě pro její vlasy ideální. Stejně tak vlivy letního počasí mohou některé typy vlasů ohrožovat více a jiné méně. Silné, tmavé vlasy, podobné těm, které mají Italky nebo Španělky, toho vydrží poměrně dost.

Naopak jemné a světlé či zrzavé vlasy může pobyt na slunci či ve vodě oslabit, nebo i poměrně výrazně proměnit jejich barvu. Pozornost letní péči bychom ale měli věnovat všichni – na každém už pak je, v jaké intenzitě. Pojďme si projít jednotlivé kroky letní péče o vlasy.


1. krok: Hydratace

Nízká relativní vlhkost vzduchu, vysoké teploty, změny teplot, střídání vlhka a suchého tepla, sluneční záření, ale třeba i klimatizace v kanceláři. To vše jsou faktory, které vlasy vysušují. Dopřejte jim pořádnou dávku hydratace. Jak na to?
  • Chraňte vlasy alespoň tehdy, pokud je to možné: snažte se je zbytečně nemáčet v chlorované nebo slané vodě, netrapte je dlouhým fénováním či žehlením, případně noste lehké klobouky.
  • Pijte. Dostatek vody zabraňuje dehydrataci celého těla a vedle pleti samozřejmě i vlasů. Pravidelný a dostatečný pitný režim je základ pro další péči.
  • Maskujte. Po umytí vlasům dopřejte kúru v podobě kvalitní hydratační masky, kterou necháte poctivě působit podle návodu. Zkuste třeba masku L’Oréal Paris Botanicals Fresh Care Safflower Rich Infusion.
Tip redakce:
Pokud vás baví míchání domácích masek, zkuste ingredience jako olivový olej, avokádo, vejce, banán, aloe vera nebo pivo. Postarají se o přírodní hydrataci vlasového vlákna.


žena v bazénu

2. krok: Výživa

Silné, vyživené vlasy jsou méně náchylné vůči nepříznivým vlivům a lépe udržují vnitřní vlhkost. Pokud máte vlasy oslabené a velmi jemné, hodí se pravidelná výživná kúra v podobě masky po celý rok. Pro ostatní je léto tím pravým obdobím, kdy vlasům výživu také dopřát. Co pomáhá?
  • Vitaminy - vitamin A (rajčata, mrkev, mango, vajíčka, meruňky, maso, mléko, ryby), vitaminy skupiny B čili kyselina pantotenová (jogurt, klíčky, droždí, celozrnné produkty, listová zelenina, játra) a vitamin E (mandle, ořechy, semínka, avokádo), vitamin H neboli biotin (vaječné žloutky, játra).
  • Minerályzinek (maso, luštěniny, ořechy), železo (červené maso) a také hořčík můžete konzumovat i v podobě potravinových doplňků.
  • Masky a zábaly. Vnější výživa vlasů je stejně důležitá jako ta vnitřní a navíc způsobuje okamžitě viditelný efekt. Kdo by nechtěl silnější a zářivější vlasy už po prvním použití masky? Osvědčená je třeba maska Toni & Guy Smooth Definition nebo maska Schwarzkopf Beology Deep Sea Extract.
žena v klobouku

3. krok: Ochrana před UV zářením

UV záření podporuje vysušování vlasového vlákna, ztrátu jeho elasticity a následné lámání. U světlovlásek pak samozřejmě také někdy nechtěné vyšisování. Co odrazí škodlivý vliv UV záření?
  • Stín. Stačí lehký klobouk nebo volně uvázaný šátek, aby vlasy dýchaly, ale měly ochranu před sluncem. Pozor dávejte především v „extrémních“ podmínkách, jako je celodenní výlet na horách nebo pobyt na pláži.
  • Produkty s UV filtrem. Pořiďte si řadu vlasové péče, která vaše vlasové vlákno ochrání před průnikem UV záření. Ideální je speciální sprej s UV filtrem. Některé mají i příjemné benefity – sprej Dermacol Beach Style ochrání vlasy před sluncem, a navíc vám udělá krásné plážové vlny.

péče o vlasy

4. krok: Následná péče

Horkému a suchému vzduchu a slunečním paprskům se nikdy zcela nevyhnete. A protože je vždy lepší být na jejich působení předem připraveni, než později litovat, není od věci ani trošku změnit „chování“ v péči o vlasy v letním období. Postačí dodržet dvě věci:
  • Letní řada produktů pro péči o vlasy je dobrou volbou. O vlasy se tak budete starat jaksi automaticky, pouze tím, že v koupelně sáhnete po jiném produktu, třeba od značky, na kterou jste zvyklé. Letní řady vyrábí třeba L’Oréal a Schwarzkopf.
  • Nadstandardní péče (alespoň občasná) je vhodná pro ty, jejichž vlasům léto zdánlivě neškodí. Prevencí v podobě pravidelné aplikace výživné či speciální „letní“ masky rozhodně nic nezkazíte. A vlasy se vám odmění tím, že budou ještě krásnější!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít