Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Barvy na vlasy pro děti: Udělejte si radost!

Barvy na vlasy pro děti: Udělejte si radost!

Barvy na vlasy pro děti: Udělejte si radost!

29. května 2018 od Vendula Horníková

29. května 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Horníková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Každý občas přemýšlí, čím své ratolesti potěšit. Hlavně u holčiček je možností hned několik. Především u těch, od nichž doma obden slýcháte: „Maminko, já chci vypadat jako ty“ a které potají zkouší vaše oblečení, make up či lak na nehty.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud tedy chcete dopřát svým malým princeznám překvapení, zkuste použít barvy na vlasy a udělat jim alespoň jedním proužkem radost. Jen je třeba vybrat takové produkty, které jejich vláskům neublíží. „Nejjednodušší je podívat se po přípravcích, které můžete z vlasů pak vymýt. Pozor na produkty, které mají v názvu slovo smývatelné, ale vymývají se postupně,“ doplňuje kadeřnice Veronika Vítová.


Barevné pudry na vlasy

Celkem novou záležitostí na trhu jsou pudry na vlasy. A dobré na nich je něco, čím se dětem opravdu zavděčíte – mají velké spektrum různých barev a odstínů, hlavně těch výrazných. „Dobré na těchto přípravcích je, že je dostanete snadno dolů, stačí je pořádně vymýt šamponem, kdykoli si vzpomenete. Dobré také je – pokud chcete naopak, aby vydržel pudr ve vlasech déle - zažehlit ho žehličkou. To je ale myslím u dětí zbytečné vystavování vlásků vysokým teplotám,“ upozorňuje Veronika Vítová na fakt, že na jeden den barva dětem stačí. Aplikace takových výrobků je jednoduchá, pro výraznější barvu je lepší pudr aplikovat na mokré vlasy. A už je jen na vás, jestli barva ve vlasech vašich dětí bude třeba jen na proužku, nebo i na polovině jejich dětské hlavy. A určitě u holčiček zabodujete třeba výraznou růžovou, která z nich udělá princezny, ne-li hvězdy.

Den dětí: nebojte se experimentovat s barvami

Křída nepatří jen na tabuli

Na podobném principu pak fungují i různobarevné křídy na vlasy. Už dávno se staly obrovským pomocníkem na všech dětských karnevalech, oslavách Halloweenu, či na Den dětí. „Určitě ale nekupujte klasické křídy na tabuli, jsou to speciální produkty, které jsou přímo určeny pro vlasy,“ uvádí kadeřnice. I tady se barva nanáší na mokré vlasy. Jen pozor! Když ze své dcerky vytvoříte Zlatovlásku, počítejte s tím, že Zlatovláskou také pár dní zůstane. Barva na vlasech drží.


Spreje zvládnou takřka cokoli

Další z variant, jak dětem dopřát moment, kdy napodobí alespoň trochu své maminky a nabarví si vlasy, jsou barevné spreje na vlasy. Během oslavy tak mohou mít háro jako vodník, havraní hřívu čerta, ale třeba se nabarvit i do oblíbených odstínů postav z Ledového království – Elsy a Anny. Spreje jsou opravdu jednorázové, takže druhý den můžete svým nejmenším umýt vlásky šamponem a nebude nic znát. Nastříkat sprej můžete na vlasy hned v několika odstínech a lze mít i proužky á la barva duhy. Navíc tyto spreje mají kromě palety barev také třeba třpytky anebo jen vytváří stříbrný odlesk.

Tip redakce: 
I když o svoji hřívu pečujete a potřebujete být na schůzky elegantní a šik, můžete možná nějakou tu barvu nebo pudr vyzkoušet s dcerou taky.


Většina těchto produktů má jednu velkou výhodu – jak pudr, tak sprej jsou smývatelnými barvami a zbavíme se jich takřka okamžitě jen se šamponem. A tak drobné barvení může občas za ten dětský úsměv opravdu stát.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Horníková ve spolupráci s expertem Veronika Vítová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Veronika Kincová 10.července 2017
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte zkušenosti s konkrétními křídami na vlasy? Ráda bych je vyzkoušela a zatím si hledám informace, po kterých sáhnout. Děkuji.

Expert z článku

Veronika Vítová
vlasová expertka
76
"Krásné vlasy rovná se spokojená žena."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít