Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zhubněte do plavek: 5 nejúčinnějších cviků

Zhubněte do plavek: 5 nejúčinnějších cviků

Zhubněte do plavek: 5 nejúčinnějších cviků

27. dubna 2019 od Pavla Maříková

27. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Zbývá vám pár kilo navíc, nebo možná spíše pár špíčků na těle, které by bylo dobré odstranit, než se na pláži vystavíte v plavkách? Máme pro vás pět cviků, ke kterým nepotřebujete nic víc než svoje tělo a vycvičí vaši postavu k dokonalosti. Cvičení s vlastní vahou má tu výhodu, že vám zajistí krásné dlouhé a štíhlé svaly a pevné tělo bez rizika přílišného nabírání svalové hmoty.


1. Záda

Postavte se do širokého stoje rozkročného a vzpažte. Nadechněte se a stahujte lokty dolů a lehce vzad. Procvičovat budete především velký sval zádový a mezilopatkové svaly. Pokud chcete zapojit i nohy (a posilovat stehna), přidejte i podřep.

Počet opakování: 16
Instagram:  @pavlafitmami
Instagram:  @pavlafitmami


2. Stehna a zadek

Opřete se o ruce a lehce pokrčte kolena. Střídavě přeskakujte vpravo a vlevo – mimo osu těla. Po celou dobu držte zpevněný i střed těla. Velmi účinný cvik na stehna, zadek i paže.

Doba opakování: 30 s

Tip redakce:
Všech pět cviků cvičte alespoň čtyřikrát týdně, vždy ve třech až čtyřech sériích. Lepší je odcvičit všechny cviky najednou než si cvičení dělit na dvě části a cvičit například ráno a večer.


3. Paže, břicho a záda

Připravte se do vzporu a zpevněte celé tělo. Nadechněte se a s výdechem proveďte klik. (Pokud by byl pánský klik pro vás příliš těžký, klekněte si na kolena.) Zvedněte zadek nahoru do pozice střechy. Pak vraťte opět do vzporu a celé opakujte.

Počet opakování: 10
Instagram:  @pavlafitmami
Instagram:  @pavlafitmami


4. Stehna, břicho a zadní strana paží

Výchozí pozice je v obráceném vzporu na rukou s pokrčenými koleny. Přitáhněte pravé koleno, pak levé a následně proveďte tricepsový klik. Pak vše znovu.

Počet opakování: 16
 
Tip redakce:
Pokud potřebujete kromě zpevnění postavy také pár kilo shodit, doplňte tento trénink také kardiem – ideální je běh, rychlá chůze, jízda na kole nebo in-line bruslích.

5. Břicho

Opět začínáte v obráceném vzporu na rukou. Zvedněte pravou nohu a levou rukou se jí dotkněte. Pak se celým tělem přetočte vlevo do rotace – pravou rukou jděte do oblouku až pod tělo, levou nohou lehce vzad.

Počet opakování: 12 na každou stranu
 
Tip redakce:
Z uvedených cviků si můžete vytvořit také intervalový trénink typu HIIT. Zkombinujte např. 10 minut běhu ve velmi rychlém tempu, pak odcvičte první a druhý cvik, skákejte 2 minuty přes švihadlo, odcvičte třetí a čtvrtý cvik a opět si dejte 1 km rychlého běhu. Nakonec proveďte pátý cvik.
Instagram:  @pavlafitmami

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková ve spolupráci s expertem Pavla Maříková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Pavla Maříková
Fitness trenérka
614
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít