Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vytvarujte se!

Vytvarujte se!

Vytvarujte se!

25. září 2016 od JaS

25. září 2016 5 minut čtení
Připravil/a JaS

Břicho, hýždě a stehna jsou pro mnohé ženy problémové partie. Jak udržet podkožní tuk v těchto místech v normě a kůži pevnou, bez celulitidy a různých jizviček? Rébus mohou pomoci vyřešit tvarovací a zpevňující krémy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Tím prvním krokem bývá zpravidla pro většinu žen dieta. Ty cílevědomější k hubnutí ještě přidají cvičení. Výsledky bývají různé. Někdy váha ne a ne klesnout, někdy, je-li dieta drastická, kilogramy skutečně skočí dolů. Jenže pak stačí menší dietní chyba a letí opět nahoru. Právě váhové výkyvy jsou přitom pro partie, jako jsou prsa, břicho, stehna či zadek, nepřítelem. Při častých změnách váhy totiž dostává zabrat kůže a následkem toho ztrácí pružnost.
 
Samozřejmě, že jídelníček je jedním z klíčů k dobře tvarované postavě. Dieta však nemá být synonymem pro drastické hladovění, spíše jde o to nastavit jídelníček tak, aby byl pestrý (měl by obsahovat omega-3 mastné kyseliny, naopak by měl být prost rafinovaného cukru) a jíst menší porce víckrát denně. Podstatné je také hlídat pitný režim a dodávat tělu dostatek vitaminu C. Jedině tak lze shodit nadbytečnou váhu bez výše popsaného jo-jo efektu, který neprospívá pokožce. 
 
Pokud jde o příjem tekutin, nejde jen o to vypít dostatečné množství, ale zejména o druh pití – ideální je pít vodu pokojové teploty a vyloučit z nápojového menu všechny slazené nápoje, které podporují celulitidu. Zařadit lze bylinné čaje, například kopřivu, které fungují jako detox organismu.
 
Pohyb je samozřejmě také důležitou součástí programu formování postavy. Platí, že pro samotné tvarování hýždí a stehen jsou účinné zejména intenzivní silové cviky s krátkými pauzami. Tento typ cvičení – například dřepy, výpady nebo běh do schodů – vede k tvorbě svalové hmoty. Silové tréninky je nicméně dobré doplnit také o další, obecnější fyzickou činnost, která aktivuje i další svaly v těle. Tou může být běhání, jízda na kole nebo kolečkových bruslích. Kdo se rád vrací do dětských let, může si zaskákat přes švihadlo.
 

Nechte posilovat krémy

Může to působit jako rada navíc, ale také dostatečný spánek a eliminace stresových situací vedou k ploššímu břichu. Stres totiž brzdí spalování tuků, a pokud jde o spánek, jeho vliv na úbytek tuků v těle zkoumal třeba jeden z výzkumů vedených na Chicagské univerzitě. Výsledky ukázaly, že lidé, kteří drželi dietu a spali 8,5 hodiny, shodili o 55 procent tuku více než lidé na stejné dietě, kteří ovšem spali jen 5,5 hodiny. Ostatně delší čas v posteli znamená méně času u stolu.
 
Spojení pohybu, dobře vyladěného jídelníčku (tady je dobré nechat si s jeho sestavením pomoci od odborníka) a zdravé životosprávy (některé věci se vyplatí říkat dvakrát: žádný stres, dostatek spánku a hydratace) pak mohou dobře doplnit vhodné kosmetické přípravky, které zpevňují a vypínají pokožku.
 
Zde je několik tipů, nicméně nabídka v drogeriích je obrovská. Nemalý výběr nabízí značka Dermacol. Vyzkoušet se dá například vypínací gel na hýždě a boky z řady Enja s obsahem mořských řas, kofeinu a mentolu, který podporuje prokrvení a regeneraci pokožky a zeštíhluje a remodeluje příslušné partie. Na břišní partie je určen Enja zeštíhlující gel na bříško, jehož složení stimuluje štěpení tuků v pokožce a preventivně působí proti jejich ukládání. Vhodným doplňkem vypínacích gelů je zpevňující sprchový gel ze stejné řady. Další alternativou od značky Dermacol je zeštíhlující tělové mléko z řady Enja nebo třeba zpevňující gel proti celulitidě.
 
Formovací a zpevňující krémy nabízí také třeba značka L´Oréal, například Modelační gel Sculpt Up, který díky polymerům a silic hnědé vodní řasy vypíná a zpevňuje pokožku. Od značky Nivea je zase v drogeriích k dostání Remodelační tělový krém Q 10 plus
 

Zdroj foto: Fotolia a archov značky Dermacol

Připravil/a pro vás JaS

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít