Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Veletrhy krásy World of Beauty & Spa a Interbeauty

Veletrhy krásy World of Beauty & Spa a Interbeauty

Veletrhy krásy World of Beauty & Spa a Interbeauty

27. září 2016 od Karolína Hornová

27. září 2016 15 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Září a říjen jsou již tradičně tak trochu „vizionářskými“ měsíci, kdy se zájemci o módu, krásu a nové trendy začínají dozvídat, co na ně vizážisté a designéři nachystali pro nadcházející sezónu. Pokud se o trendy v kráse a kosmetice opravdu zajímáte, nemusí se váš zájem soustředit pouze na listování módními časopisy, můžete proniknout přímo do centra dění, a to zcela legálně…
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jako každý rok i letos v září a říjnu se na pražských výstavištích otevřou brány dvou mezinárodních veletrhů, na kterých můžeme za přijatelnou cenu vstupného nahlédnout do tajů kosmetiky, dozvědět se z první ruky o nejnovějších trendech v oblasti líčení, péče o pleť nebo vlasového stylingu, ale také získat informace, které bychom jinde hledaly jen stěží, třeba na odborných přednáškách, které povedou špičkoví odborníci ve svém oboru. 
 

World of Beauty & Spa – svět krásy, zdraví a relaxace v Letňatech

Jako první se otevře v pátek a sobotu 9. a 10. září veletrh World of Beauty & Spa. Areál výstaviště v pražských Letňanech nabídne dva dny doslova přeplněné vším, co si pod pojmem „beauty“ a „spa“ umíme představit. Nepůjde jen o kosmetiku, péči o pleť, trendy v líčení a česání, ale i o nové trendy v představě krásy jako takové. Těšit se tam můžeme též na módní přehlídky. Na své si přijdou i milovníci zdravého životního stylu a fitness, a to jak ti pokročilí, tak ti, kteří třeba s fitness chtějí začít nebo mají chuť jen trochu nahlédnout do světa, kde krása znamená zdravý životní styl v kombinaci se sportem. 

Veletrh se koná vždy na jaře a na podzim, přičemž právě poslední jarní událost zaznamenala rekordní počet návštěvníků. I v září tak můžeme počítat s hojnou účastí, a to včetně účinkujících. Každý ročník chystá překvapení pro diváky v podobě soutěží: na podzim to bude česká mistrovská soutěž v make-upu a nehtovém designu nebo třeba soutěž v prodlužování řas. Nové trendy tak můžeme vstřebat přímo během „procesu výroby“, nahlédnout pod ruce profesionálů či s nimi případně i osobně pohovořit během workshopů či v konkrétních stáncích. Chybět nebude ani možnost vyzkoušení nejrůznějších produktů a metod doslova na vlastní kůži. Představeny budou kosmetické novinky ze špičkových laboratoří, ale i hit poslední doby, kterým je přírodní kosmetika. 

Veletrhu se tradičně účastní i řada celebrit, které mají co říci k problematice krásy a zdravého životního stylu. Těšit se můžeme mimo jiné na Českou miss Nikol Švantnerovou, Annu Menzelovou, prezidentku Unie kosmetiček, nebo na legendy z řad vizážistů a stylistů, jako jsou Dáda Kusá a Pavel Bauer. Odborníci na seminářích se nebudou věnovat jen kráse, ale i metodám relaxace nebo osobnímu rozvoji.

Příjemným překvapením je i cena vstupenky, která po internetové registraci na stránkách veletrhu činí pouhých 90 korun.
 

Interbeauty – vše kolem krásy a estetiky v Holešovicích

O měsíc později, v pátek a sobotu 14. a 15. října se pak uskuteční veletrh Interbeauty. Secesní budova pražského Incheba Expo neboli holešovického výstaviště se na dva dny zaplní stánky jednotlivých vystavovatelů z řad výrobců kosmetiky, poskytovatelů dermatologické péče, vizážistů a dalších odborníků na krásu. Na rozdíl od předchozího veletrhu se Interbeauty více zaměří právě na kosmetiku, a to jak na tu „v kelímku“, tak na estetickou medicínu a dermatologii. 
Na odborných přednáškách a workshopech se můžeme těšit třeba na Romana Šmuclera, zakladatele kliniky estetické medicíny Asklepion, nebo chirurga Ondřeje Měšťáka, který poodhalí fakta a mýty o plastické chirurgii. Zajímavé budou i přednášky o účinnosti kosmetiky, a to jak té chemické, tak přírodní. Soutěžit se bude o nejlepší přírodní kosmetický produkt, proběhne soutěž vizážistů na téma barevných osmdesátých let i přehlídka body artu, která má letos opět velmi pozoruhodné téma: Kouzelný svět Tima Burtona. 

Stejně jako na World of Beauty & Spa i veletrh Interbeauty nabídne možnost vyzkoušet si stovky kosmetických přípravků a promluvit si s odborníky, kteří žijí problematikou krásy a vyznají se v těch neúčinnějších kosmetických zbraních. V průběhu celého veletrhu si navíc každá návštěvnice může zdarma dopřát profesionální aplikaci gelového laku Shellac. Na své si přijdou i jejich mužské protějšky: na veletrhu bude otevřeno tradiční pánské holičství. Obě tyto a další služby budou nabízeny zdarma, respektive v ceně vstupenky, která vás při včasné registraci přes internet vyjde na 80 korun.

Pokud tedy ještě nemáte na tyto zářijové a říjnové víkendy žádný plán, neváhejte. Vyberte si jeden z veletrhů (nebo klidně oba) a vydejte se do světa péče o krásu a zdraví. Oba veletrhy opravdu nejsou jen pro odborníky z řad kosmetiček, kadeřníků či vizážistů, ale i pro širokou veřejnost se zájmem o novinky v oboru. Nikde jinde totiž nebudete mít možnost „osahat“ si tolik novinek pohromadě a dozvědět se zajímavosti, o kterých jste neměly ani tušení.

Zdroj foto: redakce

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít