Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Skvrny na nádobí z myčky? Zatočte s nimi!

Skvrny na nádobí z myčky? Zatočte s nimi!

Skvrny na nádobí z myčky? Zatočte s nimi!

12. srpna 2021 od Eva Šarfová

12. srpna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Perfektně čisté a zářivé nádobí z myčky není pokaždé samozřejmostí. Jedním z nejčastějších problémů jsou různé skvrny, které se objevují na umytém nádobí. Proč se tvoří a co na ně funguje? Poradíme.
Myčka je skvělým pomocníkem a mnozí z nás si bez ní už neumí představit život. Jenže aby sloužila, jak má, a nádobí bylo perfektně čisté, je potřeba používat ji správně. Mezi nejčastější problémy, s kterými se můžete potkat, patří skvrny na nádobí. Jak jim předcházet?

Dodržujte pár zásad      

Tvorbě skvrn na nádobí můžete do velké míry předejít tím, že do ní budete nádobí skládat správně a v přiměřeném množství. Stejně tak důležité jsou volba vhodného programu a správné dávkování čisticích prostředků. Pamatujte také na pravidelné čištění myčky.

Jednou za tři měsíce použijte tekutý čistič pro kompletní vyčištění myčky bez nádobí, třeba Finish Čistič myčky (koupit v e-shopu). Zhruba jednou měsíčně přidejte k běžnému mycímu cyklu nádobí preventivně čisticí tablety. Vyzkoušejte například Somat Čistič myčky v tabletách (koupit v e-shopu).

Bílé a šedé skvrny na skle

Jsou způsobeny především tvrdostí vody. Řešením je zvýšit dávku regenerační soli, jako je například Q-Power Sůl do myčky (koupit v e-shopu). Je-li sklo zašedlé a neleskne se, vyřešíte to přidáním leštidla. Všechny tyto kroky si můžete ušetřit používáním Somat Excellence Kapslí do myčky (koupit v e-shopu). Tyto kapsle 4 v 1 si poradí se špínou i mastnotou, zajistí lesk, ochrání jemné nádobí, a navíc pečují i o vaši myčku. Bílých skvrn či bílého povlaku se nejlépe zbavíte teplou octovou lázní. Pokud i po ní skvrny na sklenkách zůstávají, je sklo trvale zničeno. Ne každá sklenička totiž do myčky skutečně patří – například křišťál myjte vždy v ruce.   

Duhové skvrny na nádobí

Tyto druhy skvrn vznikají předávkováním leštidla. Může k tomu dojít tehdy, když používáte kombinované tablety a k nim přidáváte ještě externí leštidlo. Jak se jich zbavit? Ideálně roztokem octa nebo citronové šťávy. Duhové zabarvení by mělo zmizet.
Tip redakce:
Sklu nesvědčí teploty přesahující 60 stupňů, proto myjte skleničky raději při kratších mycích cyklech a teplotách do 50 stupňů. Nenechávejte je sušit, ale myčku otevřete hned, jak skončí oplachování nádobí, a pusťte přebytečnou páru ven. Umyté skleničky nejlépe naleštíte mechanicky utěrkou.

Rezavé skvrny na příborech a zaschlé kapky

Viníkem je sůl ze zbytků jídel, které na příborech ulpí. Zabránit tomu můžete tak, že budete používat program předmytí. Někdy může být příčinou tohoto problému také nedostatek leštidla. Pokud tedy nepoužíváte multifunkční tablety do myčky, určitě tento přípravek nezapomínejte do zásobníku přidávat. Vyhnete se tím například i tomu, že se na skleničkách objeví zaschlé kapky vody. Vyzkoušejte například Q-Power Leštidlo do myčky (koupit v e-shopu).

TIP: Velký výběr čisticích a mycích prostředků do myčky najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).  

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít