Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Redakční test: vůně pro muže

Redakční test: vůně pro muže

Redakční test: vůně pro muže

25. října 2016 od Eva Suchomelová

25. října 2016 10 minut čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Vybíráte svému partnerovi vůni sama? Pak víte, že to není nic lehkého. Měla by odpovídat jeho osobnosti, ale zároveň vám vonět. Někdy můžete připlatit za dražší vůni, jindy byste rády „hodně muziky za málo peněz“. Vypravila jsem se do drogerie, kam nejčastěji vyrážíte, a důkladněji jsem zhodnotila své dojmy ze šesti pánských vůní.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Vybrala jsem tři letošní novinky a pro srovnání s nimi dvě starší vůně a jednu stálici mezi klasickými vůněmi.

Adidas UEFA Champions League Arena Edition

Letošní novinka pokračuje v tradici vůní spojených s největší fotbalovou soutěží, pohárem UEFA Champions League. Patří do kategorie orientálně-fougère vůní. Ve vrcholu téhle limitky ucítíte nejprve svěží zelené jablko, okořeněné lehce nahořklým rozmarýnem a obklopené bergamotovou silicí. Poté se rozvine trochu sladčeji jasmínem a pelargonií, ale tu sladkost drží v rozumných mezích koriandr. V základu se vůně usadí v pevném náručí pačuli a tonky, vonící jako čerstvě posečená tráva. Trochu decentní svůdnosti dodá pižmo.

Můj verdikt: Rozhodně po ní sáhněte, pokud jste na svěží vůně, ale už se vám i vašemu drahému omrzely klasické citrusy. Jako jejího nositele vidím citlivého muže, který však neztrácí tah na bránu. Cení si svého zázemí, kde může projevit i svou jemnou stránku, ale zároveň se dokáže rvát se životem se zaujetím a smyslem pro týmovou hru.

STR8 Live True

Další letošní novinkou je dřevitě-bylinná Live True ze série STR8 v plechových krabičkách, jež se inspirovaly kovovými poznávacími značkami vozů. Čerstvé ovocné akcenty grapefruitu a ananasu vylehčují vodní tóny a okořeňuje citronově vonící kardamom. Bylinky vládnou i srdci vůně, tymián a nostalgická levandule sekundují omamnému jasmínu a geraniu. Celou kompozici v závěru stabilizuje mužný cedr a vzácná ambra.

Můj verdikt: Tahle lehčí, ale pevná vůně se hodí pro sebejistého, zkušeného a zodpovědného dospělého chlapa. Už ví, o čem je život, a umí si ho užívat plnými doušky.

Playboy King of the Game

Značka s logem zajíce zůstává věrna své pověsti a nejnovější přírůstek vonné řady se netají s ambicí svádět. Jde na to s řádně opepřenou, důraznou svěžestí citronu a kardamomu, která se rozvíjí do rafinované kombinace akordu koktejlu Jäger Bomb, černé kávy a jablka Granny Smith. Jako do měkkého polštáře pak přistanete v základu vůně složeného z pačuli, vanilky a cedru.

Můj verdikt: Máte doma svůdníka, který to rád roztočí a pak se ještě radši usadí do pohodlného křesla a spokojeně pozoruje, jak to roztáčejí jiní? Pak jste pro něj právě našly tu správnou vůni. No, nemusí ani prohánět ženské, stačí, je-li labužník a milovník dalších radostí života.


Nautica Life

Před dvěma roky přišla značka Nautica se svou první fougère vůní. Má symbolizovat sám život a navazuje na námořnickou tradici značky. Otevírá se energicky jiskřivým akordem mořské soli se zázvorem. Pokračuje mužným bylinným akcentem šalvěje a provensálské levandule spojené s lístky fialky. Svůdnost a přitažlivost v závěru dodává dřevo Hinoki s tonkou a mořským mechem.

Můj verdikt: Žijete s pohodářem, který v klidu proplouvá životem a kormidlo drží pevně v ruce? Gratuluji! Pak je pro něj tahle čistá, povznášející vůně jako stvořená. 

James Bond 007 Quantum

Série vůní je spjata s filmovým agentem 007 a vznikla v roce 2012 u příležitosti 50. výročí bondovek na filmovém plátně. Quantum přišla na scénu o rok později jako třetí přírůstek do rodiny bondovských parfémů. Jde vpravdě o dynamickou, chladnokrevnou vůni, plnou adrenalinu. Otvírá ji svěží bergamot s kořením – trpkými jalovčinkami a svěžím kardamomem. Pak ke slovu přicházejí typicky pánské kouřové tóny kůže zjemněné lístky fialky a pelargonií. Spolehlivý základ poskytuje sametově hebké santalové dřevo, nasládlý vetiver a směs aromatických pryskyřic benzoe.

Můj verdikt: Nejvýrazněji jsem z parfému vnímala bylinky, díky tomu na mě působil jako „zelená“ kategorie vůně. Každopádně pasuje k modernímu, sebevědomému muži, který si i v nejvypjatějších situacích zachová chladnou hlavu a extrémní situace zvládá levou zadní.

Ferrari Scuderia Black

Dlouholetou stálicí na pultech parfumerií a drogerií je vůně Ferrari Black. Inspirace je zjevná – kdo by se nechtěl projet v proslulém sportovním voze? A jak tedy voní legenda? Na pach benzínu či motorového oleje zapomeňte. Vzrušující zážitky na čtyřech kolech evokuje citrusová nóta limetky a bergamotu s ovocnými prvky – jablkem a švestkou. Euforii z rychlé jízdy připomíná jásavá růže s ohromujícím jasmínem, obojí zabalené do teplého obláčku skořice a svižného kardamomu. Šťastný návrat do depa pak zajistí mužné cedrové dřevo, hebké pižmo a hřejivá ambra se sladkou vanilkou.

Můj verdikt: Vůně okouzlí mladé chlapce a „věčné kluky“, kterým aspoň čichem dopřeje zasnít se. Máte takového ve své blízkosti? Tohle je dostupný způsob, jak mu splnit klukovský sen pouhým přivoněním. Pokaždé, když ho použije, se bude cítit jako král silnic.

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít