Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Přilákejte jaro novou manikúrou

Přilákejte jaro novou manikúrou

Přilákejte jaro novou manikúrou

13. února 2019 od Eva Suchomelová

13. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Už se nemůžete dočkat prvních jarních dnů? Přivolejte jaro třeba novým nail artem! Jaké barvy, motivy a typy zdobení se k tomu hodí, jsme se vyptali nehtové designérky Veroniky Peroutové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Co je typické pro jarní manikúru?

K jaru se hodí jasné, světlé pastelové odstíny, které v nás vzbuzují optimismus a něhu. Z barev vedou žlutá, a to jak zářivá, tak pastelová, dále světlé pastelové modré, zelené a růžové odstíny. I na denní nošení lze střídmě doplnit třpytem. Na zdobení využijte typicky jarních motivů – květy, prvky zdobení kraslic, jarní zvířátka, např. zajíčci,“ radí Veronika Peroutová. Takovéto motivy se aplikují buď jako tzv. vodolepky, anebo se musí na nehet namalovat štětečkem.


Lak vybírejte správně

Aby bylo zdobení krásné a vydrželo, je potřeba mu přizpůsobit i výběr laku. S běžným lakem na nehty vydrží především náročnější zdobení maximálně dva dny, poté už nevypadá manikúra dobře,“ konstatuje nehtová designérka a doporučuje řešení:Lepší je využít gelových nehtů, vytvrzených v UV lampě, které vydrží i se složitějším zdobením tři týdny.“ Vybrali jsme pro vás spolu s odbornicí 5 okouzlujících jarních nehtových designů, mezi nimiž si vybere určitě každý – některé si zvládnou zručnější ženy udělat samy doma, pro jiné je lepší se vypravit k nehtové specialistce.

Pastely & třpytky

Nail art č. 1: Pastely & třpytky

Jarně-letní design pro mladé slečny vychází z barev, které jsou pro jaro velmi vhodné - ze světlých pastelových tónů. Je velmi univerzální a hodí se pro běžné denní nošení, k různým outfitům, do práce i pro volný čas. Tento nail art si zvládne udělat takřka každý, je velmi snadný. „Chcete-li přesně takové nehty jako na fotce, jednotlivé nehty nalakujte různými odstíny pastelových barev. Jeden nehet na každé ruce nalakujte třpytivým lakem. Na prsteníčku zvolte za základ bílou barvu, a když zaschne, aplikujte přes ni vodolepku s pestrým jarním motivem. Zafixujte bezbarvým lakem,“ dává přesný návod Veronika Peroutová.

Sladce, hladce, s detailem

Nail art č. 2: Sladce, hladce, s detailem

Pro umírněnější duše je tu kombinace dvou pastelových barev v perfektně hladkém provedení s jedním nehtem ozdobeným tzv.Sweet Bloom“. O co se jedná? „U tohoto typu nail artu kresba jakoby vystupuje z nehtu jako reliéf, ale v barvách,“ vysvětluje expertka. Tuto verzi lze nosit v jakémkoli věku, lze ho vzít na běžné denní nošení. Na jaro zvolte jarní pastelové odstíny.

Tip redakce:
Pro tento typ zdobení doporučujeme navštívit manikérku, která si poradí s nestejnoměrným zasycháním gelu (v lampě) a tím, že se barvy nesmí navzájem dotknout.


Hody, hody, puntíky

Nail art č. 3: Hody, hody, puntíky

Tyhle „velikonoční nehty“ ocení především mladší ročníky, speciálně pak na Velikonoce. „Kombinuje se zde pastelově provedený vzor polka-dot a na jednom nehtu na každé ruce motiv velikonočního zajíčka,“ popisuje odbornice na krásné nehty. Puntíky zvládne každá žena doma, zručnější dokážou i vymalovat motiv zajíčka. Důležité je nechat zaschnout pořádně podkladovou pastelovou barvu, aby se motiv na ní nerozpil.

Nehty plné slunce

Nail art č. 4: Nehty plné slunce

Jaro a žlutá? Skvělá kombinace! Použijte sluneční žlutou na všechny nehty, ale na jeden prst na každé ruce dejte třpytivý lak v růžovozlatém odstínu. Jako by vám na nehtech tančily veselé a optimistické sluneční paprsky. „Lze si vybrat, který nehet na každé ruce provedete v kontrastní třpytivé barvě – zajímavé je, když je to pokaždé jiný prst. Krátké nehty to ozvláštní,“ radí Veronika Peroutová. Tento nail art se hodí na běžné denní nošení a pro každý věk, neboť výrazné barvy celkově vždy dodají šmrnc. Navíc má nejjednodušší aplikaci, kterou zvládne doma každý: bezbarvý podklad, 2 vrstvy barvy a bezbarvý top coat. Vysoký lesk dodá nehtům například Sally Hansen Rychleschnoucí vrchní lak pro zářivý lesk Mega Shine Top Coat.

Elegantní kontrast

Nail art č. 5: Elegantní kontrast

Pro slavnostnější příležitosti i pro všední den užijete tento typ nail artu, který kombinuje kontrasty všeho druhu: hladce lesklý a extrémně třpytivý, pastelově růžový a temně fialový, bez zdobení a s ozdobou, evokující tradiční zdobení kraslic. Dokonale se hodí k jakémukoli outfitu a působí velmi elegantně. „Zdobení je z gelu, s lakem je obtížné dosáhnout stejného efektu vzhledem k zasychání,“ upozorňuje expertka. „Zručnější žena to doma zvládne, ostatní si pro zdobení raději dojdou k profesionální manikérce.“

A kterým nail artem lákáte jaro vy?
Sally Hansen Rychleschnoucí vrchní lak pro zářivý lesk Mega Shine Top Coat

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Veronika Peroutová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Peroutová
Nehtová designérka
267
"Upravené nehty jsou vizitkou každého z nás."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít