Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

15. září 2017 od Eva Suchomelová

15. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

S novou sezónou je tu i podzimní běh tradičního veletrhu kosmetiky a krásy World of Beauty & Spa. Vydali jsme se na výstaviště v pražských Letňanech, abychom pro vás našli aktuální novinky a trendy v oborech, zabývajících se krásou. A že byl na ně tento ročník úrodný!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Soutěže a přehlídky

Ani na podzim nebyla nouze o finále celostátních soutěží v nejrůznějších oborech krásy. Spolu s vyhlášením vítězů byly tyto soutěže a přehlídky potěchou pro oko návštěvnic i návštěvníků.
Jednou z nich byl MAKE-UP 2017 – Mistrovství České republiky, pořádané Unií kosmetiček, s tématem Blue Dahlia. Vítězka Bc. Adéla Anděla Bursová bude reprezentovat Českou republiku na mezinárodním mistrovství v Düsseldorfu v roce 2018.

Již 8. ročník kadeřnické soutěže Inspirace 2018 měl tentokrát jako téma techniky bayalage a ombré. Vítězství si odnesl zástupce Slovenska, Marco Keszely ze Šal’y.

Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

Další soutěží bylo Mistrovství České republiky a Mezinárodní mistrovství NAIL DESIGN v disciplínách modeláž GELY i za použití AKRYLŮ. Zahraniční nehtoví designéři pracovali paralelně s českými účastníky obou mistrovství. Pohár veletrhu World of Beauty & Spa získala Radka Kopciová.

Svou premiéru mělo 1. mistrovství pedikérů a podologů České republiky s mezinárodní účastí International Beauty Foot Cup Czech 2017. „Rádi bychom zviditelnili obor pedikúry a přiblížili jej veřejnosti,“ vysvětluje ambice soutěže její odborný garant, Mgr. Veronika Morstein Matulová. „Nejde jen o estetiku, ale především o zdraví nohou. Snažíme se ukázat standard kvality pedikúry, aby lidé věděli, co mají požadovat ve standardní službě.“ Soutěž probíhala ve dvou kategoriích, a to přístrojové pedikúře a klasické pedikúře. Absolutní vítězkou 1. ročníku se stala Eva Vondráčková, která získala prvenství i v kategorii přístrojová pedikúra a v kategorii Mistr ČR v profesionální pedikúře. V kategorii klasické pedikúry zvítězila polská zástupkyně, Anna Pawelczyk-Klimaszewska.


Česká kosmetická prvenství

Češi v kosmetice rozhodně nejsou pozadu, což se ukázalo právě na tomto ročníku veletrhu. Špičkový objev aplikované vědy, podoční masky utkané z nanovláken kyseliny hyaluronové, předvedla firma Nafigate Cosmetics. O tomto převratném objevu přineseme podrobnější článek, protože zaslouží velkou pozornost.

Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

Na další český objev, tentokrát spíše vynález, jsme narazili u značky 2EL. Přístroj Dormiderm podpoří účinek kosmetických přípravků proti vráskám, akné, lupénce a dalším problémům využitím nízkofrekvenčního pulzního magnetického pole či nízkovýkonovým laserem.

Ojedinělou a odvážnou záležitostí je původní česká značka parfémů, za kterou stojí tvůrce zakázkové kosmetiky Lukáš Babka. „Rozhodl jsem se, že ukážu veřejnosti, jak má vypadat kvalitní parfém, a vytvořil jsem tři vonné řady pro muže a pro ženy ve dvou provedeních – parfém na tělo a parfém do auta,“ vysvětluje parfumér. „V obou případech se jedná o 30% koncentraci, tedy skutečný parfém.“


Nový trend v lacích na nehty

Trend návratu k přírodě a přirozenosti se v tomto ročníku veletrhu projevil velmi výrazně v péči o nehty, konkrétně v lacích na nehty, které neobsahují aceton či další chemikálie, poškozující nehet při dlouhodobém používání. Objevili jsme hned několik různých technologií v tomto směru.

Již na jaře nesměle vykoukly prodyšné laky na nehty, které se teď prezentovaly krásnými výraznými podzimními barvami. Pyšní se tím, že neobsahují celou škálu chemikálií, např. DBP neboli dibutyl ftalát, která je v EU i Austrálii zakázána, ale v Americe nikoli. Dále postrádají formaldehyd i formaldehydovou pryskyřici, methylisothiazolinone (MIT), trifenylfosfát (TPP), parabeny atd. Jelikož neobsahují ani suroviny živočišného původu, řadí se k populární veganské kosmetice.

Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

Jinou alternativou byl nový typ laku na vodní bázi. Je vhodný pro suché, lámavé nehty, neobsahuje žádné formaldehydy, ftaláty, toulen TPHP ani další běžně používaná petrochemická rozpouštědla. Nabízí se v široké barevné škále křídových, třpytivých a kovových odstínů. Jeho použití je však dost odlišné od běžného laku. „Na lakování si vyhraďte několik večerů. První dva večery za sebou použijte kondicionér, který nehty připraví na aplikaci barevné vrstvy,“ radí Simona Čabala Kobeláková, distributor laků Acquarella pro ČR a SR. „Třetí večer naneste barevnou vrstvu. Lak by pak měl vydržet až týden a odlakujete jej  pak opět odlakovačem na vodní bázi, bez acetonu.“

Britská značka Little Ondine zas představila laky na bázi vody, pryskyřice a přírodních pigmentů. „Jsou vhodné i pro těhotné a kojící ženy, ba dokonce se nemusíte bát nalakovat jimi nehty své školou povinné parádnici,“ říká distributorka pro ČR Denisa Niklová. „Lak je bez zápachu, rychleschnoucí a vydrží stejně dlouho jako klasický lak.“ Po nalakování je potřeba se vyhnout pod dobu 2 hodin kontaktu s vodou. Výhodou je, že k odstranění nepotřebujete odlakovač, stačí barevnou vrstvu pouze sloupnout.


Rostlinná, bio a veganská kosmetika v popředí

Jaru vládl trend bio kosmetiky, který se nyní na podzim rozrostl o veganskou a organickou kosmetiku. Obecně je velký zájem o přípravky na bázi rostlinných surovin. A které novinky nás zaujaly?

Veganskou, tedy ve 100% rostlinném provedení, jsme objevili samoopalovací řadu kosmetiky. Základem je aloe vera a DHA (dihydroxyaceton) z cukrové třtiny. „Nezanechává obvyklé fleky jako klasické samoopalovací přípravky, při kontaktu s kyslíkem vzniká efekt opálení,“ přibližuje fungování Natálie Podolská, která tuto kosmetiku do ČR dováží.

Dekorativní kosmetika čistě z rostlinných surovin 100% pure představila bambusový pudr, který je složen z bambusové siliky, což je 100% bambusový extrakt, extrémně bohatý na oxid křemičitý. Značka také představila novou veganskou pleťovou řadu bez syntetických látek a v bio kvalitě, která obsahuje vitamin E extrahovaný z rýže, nikoli z pšenice, jak je obvyklé u dosavadní kosmetiky.

Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

Celkově se celá značka zaměřuje tímto směrem, jak potvrzuje Andrea Kořízek Plšková: „Pro konzervaci kosmetiky používáme směs bylinných extraktů – levandule, oregano, rozmarýn, vodilka kanadská či zimolez japonský. A v dekorativní řadě jsou využity pigmenty z ovoce a zeleniny.“


Neobvyklé kosmetické textury

Mezi novinkami na veletrhu nás zaujaly neobvyklé textury kosmetických přípravků. Mýdlo znáte jako pevné či tekuté, ale už jste se setkaly s krémovým mýdlem, a ještě k tomu černým? „Černé mýdlo je vyrobeno z černých oliv s olivovým a arganovým olejem,“ odhalila tajemství jeho nezvyklé barvy spolumajitelka značky Alassala, Eva El Bourkhissi. „Hodí se též pro citlivou pokožku a nahradí i sprchový gel.“

Další zajímavostí byly dvě konzistence čisticího jílu rhassoul. Lze si jej zakoupit buď sypký, pro použití vzít jen potřebné množství a to smíchat s vodou, anebo si ho pořídit již namíchaný s vodou v potřebné konzistenci pro okamžité použití. Čisticí jíl se používá na pleť, pokožku celého těla i na vlasovou pokožku pro vyčištění a podporu růstu vlasů.

Podzimní novinky a trendy na World of Beauty & Spa

Bambucké máslo je v současnosti velmi oblíbenou kosmetickou surovinou, ovšem obvykle má dost tuhou konzistenci. S novým pojetím přišla Petra Švábíková. Vyšlehává bambucké máslo s rostlinnými oleji (arganový, kokosový, kaméliový nebo měsíčkový), díky čemuž získává přípravek nadýchanou konzistenci a velmi příjemně a snadno se nanáší na pokožku. „Na veletrhu jsme představili novinku, která se teprve chystá do prodeje – jedná se hojící máslíčko pro atopiky, obsahující vedle bambuckého másla i zinek a měsíček lékařský,“ prozradila Petra Švábíková, autorka receptur.

I zubní kartáček může mít úplně jinou podobu než plastové držátko a umělé štětiny. Tzv. přírodní zubní kartáček představil Jiří Bartyzal. „Pomůcku na čištění zubů si sami vytvoříte z čištěného kořene stromu Salvadora persica. Stačí odkousnout kousek kůry a vláknitou dužninu žvýkat,“ vysvětluje. „Tím se jednak uvolní antibakteriální a antimikrobiální látky v dužině obsažené, které nahradí svým účinkem zubní pastu, jednak si z vláken vytvoříte nástroj na vyčištění jednotlivých zubů.“ Osobně jsme vyzkoušeli – je potřeba překonat určitý nezvyk. Ale pro použití třeba na cestách nebo v přírodě to je velmi praktická a ekologická hygienická proprieta.
 

Zdroj foto: redakce a archiv World of Beauty & Spa

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít