Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Peeling a výživa pleti krok za krokem

Peeling a výživa pleti krok za krokem

Peeling a výživa pleti krok za krokem

26. listopadu 2016 od Martina Hühneová

26. listopadu 2016 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Správně a pravidelně prováděné odstraňování odumřelých částeček vrchní části pleti peelingem výrazně zlepšuje její kvalitu. Podporuje elasticitu a regeneraci kožních buněk. A zimní období je ideální čas, kdy peeling provádět. Poradíme vám jak na to v domácích podmínkách.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Peeling je kosmetická procedura, která vyžaduje trochu více času, zvláště pokud se pro ni rozhodnete doma. Ostatně ani do salonu krásy nezaběhnete na pár minut. Myslete proto nejen na samotný postup, ale i na dobu, určenou pro relaxaci vaší pleti.

Pleť musí být před peelingem dokonale čistá. V opačném případě by mohly nečistoty vniknout ještě hlouběji do pokožky. Začněte proto odlíčením, a to i v případě, že nalíčená nejste. Důkladně pleť omyjte vodou, micelární vodou nebo odličovacím gelem (ten následně smyjte vlažnou čistou vodou).


Peeling nanášejte velmi jemně

Vlhkou pleť úplně nevysušujte a naneste na ni tenkou vrstvu svého oblíbeného peelingu. Krouživými pohyby od středu obličeje do stran (nikdy ne opačně) pleť velmi jemně masírujte. Na peeling netlačte a "nemuchlejte" pokožku. Okolí očí, kde je pleť velmi jemná, vynechte.

Zároveň s obličejem ošetřete i krk, dekolt a hřbety rukou, zkrátka všechna místa, kde je pleť na první pohled viditelná. Nezapomeňte ani na uši, ušní lalůčky, krk zezadu a šíjové svaly. A to zejména, pokud nosíte krátký účes, vlasy vyčesané do drdolu nebo oblečení, jež všechny tyto partie odhaluje.


Ošetřit můžete celé tělo

Ideálním místem je sprchový kout nebo vana, kde si zároveň lze peelingem ošetřit celé tělo. Po skončení procedury smyjte vše vlažnou vodou. Postupujte velmi důkladně, aby vám na pleti neulpěla ani jedna abrazivní částečka. K vysušení použijte čistý ručník. Vyčleňte si ještě jeden pouze na obličej, který bude jenom váš. Můžete jej pak používat i na každodenní odlíčení, ale vždy pouze na obličej. Měl by být vyžehlený a hebký, pokožka je totiž po peelingu obnažená a bez ochrany. Lehounkými přítlaky osušte všechny ošetřené partie. Zásadně pleť nedřete!

Pokud máte extrémně suchou pleť, můžete si ještě před nanesením krému dopřát výživnou masku. Právě v tomto okamžiku se totiž účinné látky skvěle vstřebají do pleti.


Po peelingu dopřejte pleti výživu

Po peelingu ošetřete pokožku výživným hydratačním krémem, který na pleti zároveň vytvoří ochranný štít. Vyzkoušejte například bambucké máslo, které je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamin A, D, E a F. Vyživuje pokožku a udržuje v ní vlhkost. Díky tomu, že je velmi dobře snášeno a působí příznivě na pokožku, používá se často jako součást krémů určených pro citlivou pleť. Má i své léčebné účinky, skvěle s ním ošetříte drobná poranění, jizvičky, ale třeba také popáleniny a spálení od sluníčka.

Nanášejte jej v tenké vrstvě, lehkým vklepáváním do pleti. Roztírejte velmi jemnými doteky směrem nahoru a do stran, od dekoltu ke krku a až k obličeji. V něm nanášejte krém citlivými krouživými pohyby směrem od středu do stran.

Pokud máte sušší pokožku, zvolte na ošetření obličeje po peelingu kokosový olej, který má skutečně všestranné použití. Dobře se vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film. Kromě toho se o něm tvrdí, že jde o nejlepší hydratační produkt z přírody, který díky obsahu vitaminů A, C a E zabraňuje stárnutí a pokožku krásně zklidňuje. Takže ideální přípravek právě po peelingu.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Petra Řehořková
wellness koučka a zakladatelka kliniky Petra Clinic
4342
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít