Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Krása podle Španělek

Krása podle Španělek

Krása podle Španělek

22. března 2017 od Pavlína Kvapilová

22. března 2017 5 minut čtení
Připravil/a Pavlína Kvapilová

Slunce, žár, šumění moře - jižní země mají úplně jinou atmosféru, a jejich obyvatelé tak vyzařují jinou energii, než vyzařujeme my ve střední Evropě. To platí i o Španělsku. Tamní ženy nám často připadají vášnivé, sebevědomé a plné radosti. Jaká jsou jejich beauty tajemství?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Španělky se v každodenním životě až tak moc nelíčí. A přesto vypadají většinou výborně. Sázejí totiž na zdravou, skvělou pleť. Samozřejmě blízkost mořského elementu a středomořská životospráva v tom hrají velkou roli. Ostatně často vypadá nejlépe, když je vaším kadeřníkem slunce a mořská voda. To u nás nemáme, a tak můžeme být za kosmetiku jen rády. Ale můžeme aplikovat jiné časté zvyky.  Přidejte třeba denně sklenici teplé vody, tento zvyk má řadu blahodárných účinků, zlepšuje to pleť, pomáhá krevnímu oběhu a celkově prospívá organismu. Pokud je to možné, jezte hodně ovoce a ryb. I to se na vašem vzhledu projeví. Španělky se také tolik netrápí svým tělem. Většinou se přijímají takové, jaké jsou. A sebevědomí, to vám samozřejmě také vždy dodá body.
 
Na vlasy si ovšem dámy ve Španělsku dost potrpí. Často mají husté a pevné vlasy a nebojí se utrácet za péči, kterou jim věnují doma, i za kadeřníky - podobně jako Italky.


Několik triků na krásu podle Španělek, které můžeme aplikovat i u nás:

  • Španělky milují olivový olej - od vaření až po masáže - prozkoumejte i vy, jaký efekt může mít. Vyzkoušet ho můžete mimo jiné i jako základ pro masky, ať už na obličej, nebo vlasy.
  • Místo okurek vyzkoušejte někdy na oblast kolem očí velmi tenké bramborové plátky - nechte na 10 minut působit. Na kruhy pod očima je to technika jak dělaná.
  • Pokud chcete vlasy doruda, smíchejte brusinkový džus s vodou - zhruba půl na půl. Po mytí vlasů ve sprše si tuto směs nalijte na hlavu. Funguje to zejména, pokud potom jdete ven a jste nějakou dobu na slunci. Druhá varianta je pak ibišek. Pořiďte si ibiškový čaj a použijte ho na opláchnutí. Blondýnky pro změnu mohou zkusit heřmánkové přelivy. A opět - v kombinaci se sluncem to funguje ještě lépe. Pokud toto děláte delší dobu, výsledek vás možná překvapí.
  • Ať je období jakékoli, vyzkoušejte tanec plný vášně - tam si můžete užít naopak výrazný španělský typ líčení s rudou rtěnkou a výraznýma očima a také vyplavit endorfiny, které vám dozajista zpříjemní i  chladné zimní dny.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Pavlína Kvapilová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít