Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak zabavit (nejen) děti, když jste doma

Jak zabavit (nejen) děti, když jste doma

Jak zabavit (nejen) děti, když jste doma

6. května 2020 od Jana Kantorová

6. května 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Musíte zůstat s dětmi doma kvůli nemoci, špatnému počasí nebo z jiného důvodu? Možná po chvíli zjišťujete, že se děti začínají nudit. Máme pro vás tipy, jak je zabavit. A nezapomínáme ani na vás.

MENŠÍ DĚTI (předškoláci, mladší školáci)

Předškolákům a žáčkům na prvním stupni hodně chybí spolužáci a zábava, kterou s nimi každý den zažívali. Aby měli klid, dávají jim rodiče často počítače a telefony, jenže koukání do mobilu nepodporuje kreativitu a fantazii. Což je škoda. Můžete ale zkusit naše tipy.
 

1. Maminko, jak se kreslí…

…zvířátko? Určitě to znáte jako já – dítko za vámi přijde, abyste mu nakreslili psa, kočku, tygra, nebo dokonce jednorožce. Ležící kočku nebo sedícího psa pomocí pár tahů ještě asi zvládnete, ale pokud nemáte talent, se zbytkem se budete trápit. To už teď ale nemusí platit. Stabilo připravilo 29 tutoriálů, jak nakreslit zvířátka s dětmi krok za krokem. Hodit se vám k tomu mohou Stabilo Pastelky color 12 ks nebo univerzální jemné linery Stabilo point 88 třeba v neonových barvách.
kreslení zvířátka
Tip redakce:
V drogeriích Teta máte k dispozici široký sortiment papírenského zboží - od pastelek, fixů, tužek až například po lepidla. Všechno tak máte k dispozici na jednom místě.
masky pro děti

2. DIY rouška pro děti

Vypadá to, že roušky budou ještě nějakou dobu povinné. Některé děti ale roušku odmítají nosit. Jejich nelibost v nošení ochrany obličeje by se ale mohla změnit ve chvíli, kdy by si vyrobily doma „tu svoji“, přes kterou pak při venkovní procházce můžou nasadit látkovou. Barevnou, se svým oblíbeným hrdinou nebo oblíbeným obrázkem. A mohly by s ní navíc vystrašit sourozence. Víte, jak na to? Stačí si jen vytisknout šablonu, vybarvit a vystřihnout.
 

PRO TEENAGERY I DOSPĚLÉ

Zabavit děti na druhém stupni, nebo dokonce středoškoláky už dá velkou práci. Můžete to ale zkusit pomocí tzv. kaligrafie, což je jednoduše kreativní krasopsaní. Navíc jde v současnosti o globální trend. Jak na to?

1. Krasopis pro všechny

Díky kaligrafii si mohou děti vytvořit perfektní blok na poznámky do školy nebo úžasný diář. Úžasnou kaligrafii si můžete vytvořit za pomoci zvýrazňovače, např. Stabilo BOSS ORIGINAL, který je k dostání v 15 barvách. STABILO hand a brush lettering návod vám poskytne dokonalý přehled o světě krásné kaligrafie a lettering technice! Příručka vás provede nástroji a technikami kaligrafie a štětcového písma. Zároveň Vám poskytne tipy a inspiraci, které vám pomohou najít a vylepšit svůj styl. Krasopis můžete vylepšit pomocí vláknového fixu Stabilo PEN 68 10 ks, jehož štětcový hrot umí vytvořit silné i tenké linie. Příručku stačí vytisknout na hladký papír a začít trénovat.
kaligrafie

2. Pozitivní slogany

V rámci seberozvoje teď po celém světě letí pozitivní slogany, které mají lidi inspirovat ke změnám myšlení a ke změnám životního stylu. Navrhněte spolu s dětmi vlastní šablony a vytvořte soukromé kreativní slogany nebo se nechte inspirovat již předpřipravenými slogany. Na slogany můžete vyzkoušet i fixy STABILO power 12 ks.

PRO CELOU RODINU

Kreslení baví lidi bez rozdílu věku. Antistresové omalovánky už dávno nejsou žádnou novinkou a dokážou zaručit příjemný relax.

Mandaly

Samotné slovo mandala pochází z indického sanskrtu a znamená kruh nebo také kolo či oblouk. Při práci s nimi je lze brát jako jakési metafory světa, kde se člověk snaží chaos proměnit v řád. Vybarvováním mandal dochází k uklidnění a harmonizaci mysli. Stáhněte si a vytiskněte si krásné nové mandaly, díky kterým se zabaví celá rodina.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít