Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak zabalit vánoční dárky všech tvarů

Jak zabalit vánoční dárky všech tvarů

Jak zabalit vánoční dárky všech tvarů

9. prosince 2020 od Eva Šarfová

9. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Patříte k lidem, pro které je balení dárků noční můrou? Pokud vám dělá problém zabalit cokoli jiného, než je knížka, přečtěte si naše rady a tipy. Díky nim letos zvládnete tenhle úkol hravě.
Pro někoho krásný předvánoční rituál, pro jiného nutné zlo. Oříšek při balení představují hlavně věci, které mají oblé hrany nebo atypický tvar či velikost. Jenže i s tím je potřeba si umět poradit. Pamatujte, že to, jak dárky pro své blízké zabalíte, hodně vypovídá o tom, jak vám na nich záleží. Naštěstí máte spoustu možností, jak balení dárků vyřešit, i když vám chybí zručnost, trpělivost i čas.

Krabice jako sázka na jistotu

Není nic jednoduššího, než koupit dárkovou krabičku ve vhodné velikosti, do které svůj dárek schováte. Seženete i krabičky přímo s vánočním motivem, takže je stačí jen převázat nebo přelepit. Počítejte ale s tím, že jsou to náklady navíc. Úspornější variantou je vzít jakoukoli nepotřebnou krabičku (třeba od bot), kterou polepíte vánočním papírem. Vyplatí se proto v průběhu roku schovávat různé krabice, na Vánoce je budete mít hned po ruce.  

Taška jako varianta

Podobně jako dárková krabička funguje i dárková papírová taška, třeba Ditipo Taška na dárky (koupit v e-shopu), do které také vložíte prakticky cokoli. Taška by měla být prostorná a dostatečně pevná, přesto není vhodná pro hodně těžké věci. Naopak je perfektní třeba na oblečení, plyšáky či jiné hračky nebo třeba drobnosti, jako jsou dekorativní kosmetika, potraviny či svíčky. Aby nebylo do tašky vidět a tajemství nebylo předčasně prozrazeno, je dobré slepit horní okraje silnější lepenkou, například Isolepou transparentní v sáčku (koupit v e-shopu). Některé tašky, například Ditipo Taška na dárky AB (koupit v e-shopu) s krásným vánočním motivem, mají nahoře praktický háček, kterým lze tašku uzavřít.

Hodí se i sklenice

Drobnosti neurčitých tvarů můžete vložit i do zavařovací sklenice, kterou máte určitě doma nebo ji za pár korun koupíte. Lze ji vystlat hedvábným papírem a dárek tak ukrýt, pak sklenici stačí jen převázat mašlí nebo na ni nalepit například Rosetu Lux.  

Vyrobte bonbon

Pokud máte kulatý nebo oválný předmět, jako jsou třeba řasenka, lesk na rty nebo měkký dárek, který můžete složit do ruličky (třeba tričko nebo ponožky), zabalte jej jako bonbon. Jak na to?
  • Balicí papír ustřihněte o pár centimetrů větší, než je obvod dárku, na každé straně musí papír hodně přesahovat.
  • Dárek položte do středu papíru a zabalte klasicky po obvodu, okraje spojte izolepou.
  • Teď vezměte jeden konec papíru a jemně jej stočte a obtočte stužkou. Stejně postupujte i na druhé straně.  
Tip redakce:
Ve stylu bonbonu můžete zabalit třeba
Ameté Šumivou bombu do koupele (koupit v e-shopu), která se hodí jako dárek například pro kamarádku. 

Než začnete balit

  • Ze všeho nejdřív se ujistěte, že máte po ruce nejen balicí materiál, ale také nůžky, jmenovky, izolepu, provázky a ozdobné mašle. 
  • Je dobré vědět, že trendem je jednoduchost. Vybírejte balicí papíry s decentním dekorem.
  • Nápaditost se projevuje spíš v ozdůbkách, které k balíčku přidáte. Může to být třeba perníček se jménem obdarovaného, který přivážete na stuhu, nebo snítka eukalyptu či větvička jmelí přilepená na papír. To ostatně odpovídá také trendům v přírodním balení dárků.   
Tip redakce:
Zdá se vám to přeci jen všechno složité a radši byste vsadili na jistotu? Pak vyberte dárky ve vánočních kazetách, které už ani balit nepotřebují. K dostání jsou například krásné kosmetické taštičky či kazety. Naším tipem je
Ameté Ellie Coconut (koupit v e-shopu), ve které se ukrývají sprchový gel, tělové mléko a balzám na rty s vůní kokosu.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít