Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak uspořádat dokonalou dětskou oslavu?

Jak uspořádat dokonalou dětskou oslavu?

Jak uspořádat dokonalou dětskou oslavu?

21. května 2019 od Anna Adlerová

21. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Blíží se narozeniny vašeho zlatíčka? Chcete ho tentokrát překvapit něčím speciálním? Nebo plánujete svým ratolestem zpříjemnit letošní Mezinárodní den dětí 1. června? Uspořádejte dětskou oslavu, na kterou jen tak nezapomenou. Krok za krokem vás provedeme přípravou!

Krok 1: Stanovte rozpočet

Jak už to tak bývá, na svém potomkovi sice neplánujete šetřit, zvlášť jde-li o nějaké významné narozeninové jubileum. Ale peníze jsou důležité. Právě u nich všechny akce začínají a končí. Před plánováním oslavy si nejdříve stanovte konkrétní maximální částku, kterou jste ochotni za oslavu utratit, a té se držte. Bude se od ní odvíjet všechno ostatní.

 
Krok 2: Najděte místo

Chcete si udělat pěknou rodinnou oslavu doma, nebo radši zvolíte veřejné místo, které budou mít účastníci blíž? Pokud se rozhodnete pro uspořádání oslavy například v kavárně nebo cukrárně, kde jsou pořádání dětských party nakloněni, ubydou vám starosti s obsluhováním či úklidem. Oslavu si pak budete moct vychutnat v plné síle i vy. O to víc si ale připlatíte.
rodinná oslava na zahradě

Krok 3: Ideální datum

Vhodné datum není radno podcenit. Pokud se oslava má konat například na zahradě, špatné počasí může zkazit veškerou parádu. Zkontrolujte si proto raději předpověď a případnou účast nejdůležitějších osob. Nemá cenu pořádat oslavu, pokud by měl být nejlepší kamarád vašeho dítěte zrovna s rodiči u moře. Zjistěte, jaké mají hosté časové možnosti, a datum vyberte i podle nich. Neméně důležitý je termín i ve chvíli, pokud plánujete oslavu na veřejném místě, které je potřeba dopředu zamluvit.

Krok 4: Koho pozvete?

Nemějte velké oči. Pozvěte právě tolik dětí, popřípadě rodičů, kolik dokážete zvládnout pohostit a usadit, bez toho, aby vám vznikly nepříjemnosti. Čím více dětí, tím více zmatků. Navíc většinou si děti vystačí i v menším kolektivu. Ve větším se začínají hádat a skupinkovat.

Krok 5: Co se bude na oslavě dít?

I když byste možná chtěli dát oslavě volný průběh, s dětmi se vyplatí si zábavu raději pojistit nějakým plánem. Připravte si několik her, které zvládnou všichni pozvaní hosté bez ohledu na věkové rozdíly. Pokud vyberete pro oslavu konkrétní téma, můžete pozvednout kredit celé události. Tematická party je velká zábava! Proč se nerozhodnout nechat děti převléknout za postavičky z komiksů, uspořádat královský bál nebo třeba čarodějnický sjezd? A co oslava u bazénu? S vodními hrátkami v teplých dnech rozhodně nikdy neuděláte chybu. Ale tady pozor: děti ve vodě potřebují dvojnásobný dohled.
cupcakes se svíčkami

Krok 6: Nakrmte je

Bez dobrého jídla se žádná kvalitní oslava neobejde. Ocení to jak velcí, tak malí oslavenci.

Sladké pochutnání:

  • K narozeninám neodmyslitelně patří dort.
  • Populární cupcakes s barevným krémem: hravé a veselé jídlo budou zaručeně všechny děti zbožňovat, a nemusí se jednat jen o pochutiny plné cukru.
  • Cupcakes můžete připravit i ze zdravých surovin a svíčka na každém mini dortíčku dodá tu správnou slavnostní atmosféru. Sáhněte třeba po barevných mini svíčkách Party Favorite, které budou k barevným cupcakes skvěle pasovat, a dortíky můžete dozdobit podle své fantazie ovocem nebo barevným posypem.
Tip redakce:
Ty správné doplňky vytvářejí krásné zážitky. Použijte při přípravě cupcakes i barevné košíčky, které navíc ušetří čas s mytím nádobí, a vychutnejte si tu záplavu barev na slavnostní tabuli. Sáhněte třeba po
papírových košíčcích s namixovanými barvami, aby si každé dítě mohlo vybrat svou nejoblíbenější!
dětská pizza

Slané pochutnání:

  • Mini pizzy: lze je připravit hravou formou - vykouzlete jim veselé obličeje pomocí paprik, rajčat a salámů.
  • Podobný úspěch sklidíte i s dalšími chutnými kusovkami, jako jsou mini burgery nebo třeba párečky v listovém těstě.
  • Tácy s těmito chuťovkami dozdobte zeleninou a doufejte, že děti v zápalu zábavy nějakým nedopatřením zbaští i zdravou oblohu. Tím, že nebudete muset špinit talíře pro každé dítě zvlášť, si navíc usnadníte úklid. Vystačíte si pouze s několika tácy nebo papírovým nádobím.
Tip redakce:
V neposlední řadě zkuste zjistit, jestli nemá některý z hostů speciální dietní omezení, a popřípadě pro něj zkuste vytvořit variantu jídla, na kterém si také pochutná.
balonky

Krok 7: Udělejte pozvánky

Pozvánky můžete poslat poštou nebo je nechat dítě osobně rozdat kamarádům ve škole. Uvidíte, že osobní kartičky s pozváním ještě umocní zážitek dětí z celé party, zvlášť pokud budou sladěné s tématem. Telefonické potvrzení s rodiči ovšem není na škodu.

 
Krok 8: Nezapomeňte na výzdobu

A jak to bude všechno nakonec vypadat? Žádná pořádná oslava se neobejde bez patřičné výzdoby. Pokud pořádáte tematickou oslavu, můžete po místnosti rozvěsit dekorativní prvky z vybraného okruhu (například animované postavičky), které podtrhnou celou atmosféru party. Základní výzdoba dětské oslavy se ale neobejde bez balonků. A čím barevnější, tím lepší, že? Sáhněte třeba po pestrobarevném mixu nafukovacích balonků a vytvořte s nimi tu pravou dětskou party!
Plánujete dětské oslavy rádi, nebo se do organizace musíte nutit? Jaký je váš recept na úspěch v očích vašeho dítěte?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít