Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Jak stylově zabalit kosmetický dárek

Jak stylově zabalit kosmetický dárek

Jak stylově zabalit kosmetický dárek

26. listopadu 2017 od Lucie Kubíková

26. listopadu 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Linda Lyčka Hurníková

Nápaditě a zároveň vkusně zabalené dárky? To by chtěl každý! Dost často si s tím ale nevíme rady. A u kosmetiky to bývá obzvlášť zapeklitý úkol. My vám společně s odbornicí na balení dárků Lindou Lyčka Hurníkovou poradíme, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Napřed je samozřejmě nutné vybrat si balicí papír, pentle a další materiál. Jak říká Linda Lyčka Hurníková ze společnosti El Dárkové balení, trendy se sice každý rok mění, není ale nutné podléhat módním vlnám.

„Zlatá, červená a zelená nikdy nevyjdou z módy. Stejně tak bude vždycky vypadat dobře ladění tón v tónu. Lesklý zlatý papír a matná zlatá stužka, tím prostě neurazíte,“ vysvětluje Linda. „Pokud máte stromeček v přírodním stylu, se slaměnými a keramickými ozdobami, budou vypadat skvěle i balíčky v obyčejném hnědém papíru s režným provázkem. Nebojte se udělat si věci po svém, jak vám se líbí.


Nápad pro tvořivé

Nechcete použít běžný kupovaný papír a kreativita vám není cizí? Vyrobte si svůj vlastní balicí papír. Kupte spoustu hedvábného papíru – téměř nic nestojí. Napněte ho na igelitovou podložku nebo na celofán, opatrně štětcem namočte, aby se nerozmočil a neroztrhl, a pak na něj volně nanášejte vodové barvy. Ty se rozpijí a vytvoří krásný akvarelový efekt.

Případně si kupte svačinový papír, vyrobte s dětmi bramborová razítka s vánočními motivy (můžete využít malé formičky na perníčky) a pomocí temperových barev si vytvořte originální balicí papír s vlastní barevnou kombinací. Takový jistě potěší třeba prarodiče nebo spolužáky vašich ratolestí.

nápad pro tvořivé - bramborová tiskátka


Parfém zabalí i začátečník

Parfémy, vody po holení, stíny na oči nebo krémy, to jsou z hlediska balení skutečně ideální dárky. Proč? Protože mají krabičku nebo alespoň dokonale pravidelný tvar. Ten dokáže zabalit i naprostý začátečník.

Nechcete svůj balíček zohyzdit izolepou? Pořiďte si oboustrannou lepicí pásku. Ta vám umožní balíček uzavřít a na povrchu nebude vidět nic než balicí papír. Pokud chcete ale opravdu oslnit, má pro vás expertka na dárková balení tip: „Ustřihněte si víc papíru, než nutně potřebujete. Spodní stranu zabalte běžným způsobem, ovšem tak, aby vám na horní straně balíčku zůstalo hodně papíru, jako byste vytvořili jakýsi pytlík. Tento pytlík začnete pěkně odshora překládat do harmoniky. Z harmoniky, kterou uprostřed stáhnete pentlí, pak můžete vytvořit na balíčku efektní mašličku.“

jak stylově zabalit kosmetický dárek


Kulaté předměty vytvoří bonbonek

Řasenka, tužka na oči, lesk na rty, ale také spousta vlasové kosmetiky obvykle mívá tvar více méně pravidelného válce. Ačkoliv jim chybí rohy, dají se i tyto balíčky zabalit vkusně a elegantně.

„Z kulatých dárků můžete vytvořit balíčky typu bonbonek,“ vysvětluje odbornice na balení dárků. „Zabalte válec na délku a slepte kraje papíru k sobě oboustrannou lepicí páskou. Na obou koncích nechte třeba 5cm volného papíru. Stáhněte ho na obou koncích balíčku mašličkou a vytvořte bonbonek. Volné konce můžete nastříhat a roztřepit, aby vypadal jako fondánový bonbon z vánoční kolekce.“

bonbonek


Kosmetický balíček, to je výzva!

Největší výzvou je ovšem balení kosmetických balíčků - několik výrobků různého tvaru a velikosti poskládat do úhledného tvaru, který lahodí oku? Je to možné. Linda Lyčka Hurníková radí: „Vystřihněte si z tvrdého papíru, kartonu nebo lepenky dno balíčku. Místo balicího papíru můžete použít barevnou folii nebo celofán a pod něj hedvábný papír, protože jsou měkčí a lépe se s nimi zachází. Největší a nejtěžší věc, jako je lahev vína nebo velký šampon, postavte doprostřed. Menší věci nastavte kolem ní a ty nejmenší až na konec zastrkejte do mezer mezi nimi. Nahoře pak už jen uvažte mašli a je to.“

Samozřejmě, někteří lidé se nikdy nebudou s balicími papíry, celofány, nůžkami a pentlemi cítit komfortně. Ve většině nákupních center už ale dnes můžete využít profesionální balicí služby, která vám zaručí, že i balíček s jedním mýdlem bude vypadat exkluzivně. A drogerie Teta si pro vás také pro letošek připravila novinku – vlastní balicí papír.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Linda Lyčka Hurníková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Linda Lyčka Hurníková
odbornice na balení dárků
12
"Krásně zabalený dárek udělá radost už na první pohled."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít