Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Interbeauty Prague jaro 2017

Interbeauty Prague jaro 2017

Interbeauty Prague jaro 2017

10. května 2017 od Eva Suchomelová

10. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Ani na druhém jarním veletrhu krásy nemohla naše redakce chybět. Vypravili jsme se 21. - 22. dubna do Průmyslového paláce, abychom pro vás načerpali inspiraci přímo u pramene krásy a péče o sebe. Co bylo vidět nejvíc? Trendy ve zkrášlování nehtů, řas, bio kosmetika, anti-age metody a produkty a péče pro zdravou pokožku a chrup.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
I letos byl doprovodný program bohatý na přehlídky a prezentace v líčení, nehtového designu, bezplatné workshopy i tzv. make-up point, místo, kde vizážistky bezplatně líčily zájemce z návštěvnických řad. Vedle toho bylo možno během obou veletržních dnů navštívit celý cyklus přednášek vedených špičkami z oboru dermatologie a estetické medicíny, který moderoval MUDr. Roman Šmucler, CSc. Přednášky zahrnovaly témata o anti-aging metodách a technologiích, problematiku křečových žil, trichologický workshop či hubnutí. Mezi přednášejícími jsme zastihli i Mgr. Petru Řehořkovou, s níž naše redakce dlouhodobě spolupracuje.


Alternativní manikúra

Sekce nehtové kosmetiky a designu zaujímala na veletrhu význačné místo. Mezi stánky s laky na nehty všech barev i prezentací všech možných variant shellacků, gel-laků i gel look laků jsme zaregistrovali letošní nehtovou novinku, tzv. Dipping Powder. Jde o novou metodu aplikace nehtu pro přirozený vzhled, která kromě zkrášlující funkce dodává vitamin E a vápník, čímž nehet regeneruje a přirozeně zpevňuje. Výhodou je, že není potřeba UV lampa a že všechny použité ingredience jsou bez aromat. „Při zkrášlování se na nehet nanese bezbarvá tekutina, tzv. liquid, a nehet se pak vloží do kelímku s barevným práškem,“ přibližuje jednu z možností použití nové metody Lucie Kohoutková, která tuto novou manikúru do ČR přivezla. „Metodu lze využít i pro prodlužování nehtu,“ dodává. V takovém případě se kolem nehtu nalepí šablona, nanese se liquid a pak se postupně dosypává prášek, dokud se nedosáhne požadované délky. Jde o šetrnější alternativu gelových, hybridních i akrylových nehtů. Ani odstranění není nic složitého – stačí vrstvu opilovat nebo použít klasický odlakovač. Metoda je zatím dostupná pouze v salonech.

Interbeauty Prague jaro 2017


Aby všichni mrkali

Velkou pozornost si letos na jaře zasloužily řasy a obočí. Nechyběla obligátní trvalá a barvení. Obojí si mohly nechat návštěvnice aplikovat přímo na jednotlivých stáncích veletrhu. Vedle toho byly k vidění nejrůznější metody prodlužování řas, jež občas mohly nezúčastněnému pozorovateli připadat jako operace nebo magický rituál. O extravaganci se postarala nabídka umělých řas ve všech možných, především ale výrazných barvách.

Nechyběla ani speciální péče jak o řasy, tak i o obočí, a to jak o samotné brvy, tak i o kůži, z níž vyrůstají. Složení většiny z nich pracuje s rostlinnými výtažky či proteiny, ale používají se také peptidy, arganin, adenosin, panthenol, biotin či měď. Některé ze složek či celé produkty byly i v certifikované bio kvalitě. Pro nás je to jasný signál, že péče o tyto partie obličeje je nyní klíčová. Proto byste jí i vy měla věnovat zvýšenou pozornost. Věřte, že v tom nejlepším slova smyslu ji pak bude věnovat vám vaše okolí.

Interbeauty Prague jaro 2017


Přírodní kosmetika – oleje, Indie i oslíci

Nejskloňovanějším slovem na stáncích veletrhu se staly oleje. Arganový, makadamový, kokosový – ty asi znáte, že? Ale co třeba opunciový? Jde o za studena lisovaný olej z kaktusu opuncie, který se používá především na péči o jemné oční okolí. Jeho účinky proti vráskám i váčkům pod očima mu vysloužily přezdívku „přírodní botox“.

Zaujalo nás použití olejů pro výrobu pevných mýdel bez glycerinu. Ten se vyrábí z živočišných tuků, což je například pro vegetariány či vegany nepřijatelné. „Základ tradičních marockých obličejových mýdel tvoří olivový a arganový olej,“ říká Said el Bourkhissi ze společnosti Alassala Beauty. „Pro mastnou pleť se hodí mýdlo s myrhou a marockým jílem, tzv. rassoulem. Pro suchou pleť doporučuji mýdlo z olivového oleje bez dalších vonných ingrediencí.“ Obličejových mýdel je ale na výběr mnohem víc, např. se skořicí, marockou levandulí atd. Mýdla jsou navíc bez umělých konzervantů a umělé parfemace, nad čímž zajásají především majitelky citlivé pleti.

Interbeauty Prague jaro 2017

Barvíte si vlasy henou? Pak i v této oblasti přišla letos novinka – přírodní hena, v níž jsou k základní heně přidány další indické byliny. Díky tomu je škála výsledného odstínu vlasů mnohem širší a především si můžete vybrat směs pro konkrétní cílový odstín. „Přírodní hena nevysušuje, a to ze dvou důvodů: díky kombinaci s ostatními obsaženými bylinkami a také proto, že nebyla chemicky ošetřena,“ vysvětluje Kateřina Schleifer, která k nám přírodní henu začala letos dovážet. „Není potřeba ji chemicky konzervovat, neboť je v prášku a nekazí se.“

Jako perličku ze světa přírodní kosmetiky jsme zaregistrovali kosmetiku z oslího mléka. Do České republiky si našla cestu teprve nedávno, ačkoli svůj boom zažila již před několika roky na Dálném východě. Využívá specifických účinků mléčných proteinů. Oslí mléko jako exotická surovina má jistě na pleť blahodárný vliv, ale pokud se vám mléčná kosmetika obecně osvědčila, lze obdobných účinků dosáhnout i s přípravky z kravského či kozího mléka, např. denním a nočním krémem Kozí mléko od značky Ziaja. 


Kouzelné slůvko anti-age

Celý veletrh byl prodchnut bojem s příznaky stárnutí. Mezi mnoha přípravky, složkami a metodami rozhodně zaujal Astaxanthin. Jedná se o karotenoid, přírodní barvivo z vodních řas a rostlin, a je to údajně nejsilnější známý antioxidant. Jeho užívání by tedy mělo mít omlazující efekt, a to jak při pravidelné konzumaci, tak i ve formě krému. Toto barvivo se přirozeně vyskytuje například v rajčatech, zázvoru, černých fazolích, česneku či brokolici, ovšem na veletrhu byla k vidění i čokoláda s astaxanthinem nebo astaxanthin v prášku. Antioxidační efekt se uplatňuje i při kosmetickém použití formou krému.

O kyselině hyaluronové jste jistě již slyšely ve spojení s dermatologickými zkrášlujícími procedurami nebo jako o složce kosmetických přípravků pro zvýšení hydratace pleti a proti stárnutí. Novinkou jsou 2% a 3% gely pro domácí použití. Za vyzkoušení by stálo porovnat účinky těchto gelů s efektem pleťových krémů, které tuto složku obsahují. Každopádně je kyselina hyaluronová žhavým objektem v hledáčku kosmetických firem i odhodlaných bojovnic proti vráskám a vysušené pleti. Zkuste třeba Denní krém proti stárnutí pleti L'Oréal Paris Revitalift Laser X3 , který zajistí 3 důležité aspekty pro mladě vypadající pleť. S každou aplikací jsou kontury obličeje plnější, vrásky jsou postupně vyhlazovány a pleť je viditelně pevnější. Pravidelnou péči pak můžete doplnit také Hyaluronovým vyplňujícím sérem Revitalift filler (HA).

Interbeauty Prague jaro 2017


Stan proti melanomu

Jako každý rok před začátkem letní sezóny je dobré si zopakovat pravidla ochrany pokožky před slunečními paprsky. Veletrh Interbeauty Prague to letos svým návštěvníkům připomněl Stanem proti melanomu, v němž si mohli nechat vyšetřit svá mateřská znaménka odborníky nejpovolanějšími, a to dermatology z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Akci zaštítil Prof. MUDr. Petr Arenberger Dr. SC., MBA, s nímž naše redakce také spolupracuje.


Pro krásný úsměv

Myslíme si, že pro půvab každé z vás jsou nezbytné i zdravé, opečovávané zuby. A na veletrhu jsme nakonec našli i novinky v této oblasti. Inovace jsou jak v designu, kdy si můžete vybrat z nepřeberného množství barev a vzorů pomůcek pro péči o chrup, tak občas i v překvapivých produktech. Nás zaujala černá bělicí zubní pasta značky Curaprox. „Černou barvu propůjčuje pastě aktivní uhlí, které má bělicí efekt,“ vysvětluje zdánlivý paradox Ing. Marie Glaserová, jednatelka společnosti Curaden. „Neobsahuje činidla, bělidla ani abrazivní látky, takže ji lze používat každodenně.“

Interbeauty Prague jaro 2017

Jarní běh veletrhu Interbeauty Prague je za námi. Na další se můžete těšit na podzim, a to 20. - 21. 10. 2017.

Zdroj foto: Fotolia a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít