Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Hýčkání na druhou aneb Co s sebou do lázní či wellness

Hýčkání na druhou aneb Co s sebou do lázní či wellness

Hýčkání na druhou aneb Co s sebou do lázní či wellness

16. října 2016 od MNo

16. října 2016 4 minuty čtení
Připravil/a MNo

Jednou za čas si musí odpočinout zkrátka každý. Jenže i když se o vás starají ti nejlepší odborníci, některé věci za vás neudělají. I proto by jak v lázních, tak i na wellness pobytech měl každý po různých procedurách pokračovat s hýčkáním sama sebe.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Lázně, nebo wellness?

Lázně v tradičním pojetí znamenají hlavně řadu léčebných procedur. Každé se zaměřují na jiné zdravotní problémy, a tudíž i jiný postup při vašem pobytu.
Naopak wellness pobyty jsou převážně v hotelech. Najdete v nich masáže, sauny, různorodou péči o tělo a pleť a bazény s fitness centry.
Dnes už se některá lázeňská centra snaží tak trochu snoubit s wellnessem a nabízejí i část jejich služeb. Přesto mezi nimi zůstává určitý rozdíl. A jak se liší služby těchto dvou zařízení, tak by se měl samozřejmě lišit i obsah vašich kufrů.


Švihák lázeňský

Lázně jsou o léčení, o cvičení a velmi často o koupání v bazénech, vanách. Zkrátka dost času trávíte ve vodě a jiných tekutinách (ano, pivní a bahenní koupele nejsou výjimkou).
Kromě klasické kosmetické taštičky, kam si zabalíte svou každodenně používanou kosmetiku, je třeba přibalit i kvalitní krémy – a to jak na tělo, tak i na obličej. Voda pokožku vysuší a tak si pořiďte spíše krémy mastnější. Na obličej je vhodné použít na noc velmi výživné hydratační noční krémy.

Stejně tak musíte přistoupit i k vašim vlasům. Pokud předem víte, že budete potápět dennodenně hlavu, a nechcete nosit koupací čepici, vaše vlasy dostanou pořádně zabrat. Je tak třeba přibalit si masku, kterou budete vlasy po pobytech v chlorované vodě místního bazénu hýčkat.


Wellness pobyt

I hotely s wellness programem velmi často nabízejí právě možnost koupání v bazénu. Tady platí stejné pravidlo jako v lázních – pokud plánujete si kromě hýčkání taky trochu protáhnout tělo pod vodou, budete pro následnou péči potřebovat hydratační krémy. O vlasech už jsme mluvili výše.

Na těchto pobytech je důležité vědět, co vás vlastně čeká a jaký servis daný wellness hotel v rámci ubytování nabízí. Bude to spíš víkend s kamarádkami plný manikúr, pedikúr, vlasových rituálů? Nebo to bude relaxační, až meditační pobyt s jógou a masážemi lávovými kameny? To všechno může ovlivnit, co byste si měly s sebou sbalit. Obecně lze říci, že v lázních, kam se chystáte především za různými procedurami, nebudete potřebovat tolik vlastních kosmetických přípravků, naopak na wellness pobytu se cvičením se vám větší kosmetická taštička bude určitě hodit.


Saunování

I sauna a pára vyžadují trochu přemýšlení nad tím, co si vlastně sbalit do tašky za přípravky. Navíc jsou součástí snad každého wellness hotelu a najdete je často i v samotných lázních.
Sauny samy o sobě velmi často mohou pracovat i s různými éterickými oleji (např. eukalyptus), které mají velmi dobré účinky na pokožku. Teplo uvolňuje póry a z těla se začínají vyplavovat škodlivé látky. Podpořit čištění celého těla lze například extra výživnými sprchovými oleji, kterými celé tělo důkladně umyjete ještě před vstupem do sauny. Naopak při saunování pak můžete v některých případech používat různé peelingové soli. Po sauně, kdy je pokožka pořádně prokrvená a zároveň vyčištěná, je nejlepší čas dodat jí potřebnou výživu. Určitě tedy nezapomeňte na nějaký výživný, ale zároveň hydratační tělový krém. Pokud se nechystáte hned někam na večeři, naneste ho klidně ve větší vrstvě a mezitím, co bude působit, si můžete v pokoji přečíst třeba nějakou pěknou knížku.


Tip: Nezapomínejte také na vlasy. Horko a sucho jim totiž příliš neprospívá, a tak si určitě zabalte také kromě šamponu a kondicionéru kvalitní balzám nebo jinou péči, která vaší kštici trochu uleví.

I základní vybavení je potřeba

Ať už jedete s partnerem, nebo kamarádkami, jedno je jisté. Zabalit si pořádný voňavý aromatický sprchový gel, který už hned po ránu navnadí vaši mysl, nebude určitě na škodu. A možná byste měly počítat také s tím, že vás váš milý vyvede na večeři (i kdyby nechtěl, většinou jsou součástí balíčku). Jak v lázních, tak i ve wellness hotelu oceníte, budete-li mít, čím se na večer nalíčit.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít