Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Horoskop krásy - 6. díl: Krása Blíženců

Horoskop krásy - 6. díl: Krása Blíženců

Horoskop krásy - 6. díl: Krása Blíženců

19. června 2017 od Eva Suchomelová

19. června 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Každé znamení zvěrokruhu pojímá krásu a péči o ni po svém. Každé má vlastní styl a vyhovují mu jiné druhy produktů. Jak je to u zrozenkyň ve znamení Blíženců, jsme se zeptali expertky na magii, Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jedna dívka Blíženec se rovná několika ženám, tedy minimálně aspoň dvěma. A každá z těch osobností se diametrálně liší od těch ostatních. Rychlostí blesku mění svá rozhodnutí, šaty, styl, zaměstnání, zájmy nebo partnery. To, co je pro jiné životní jistotou, je pro ni okov rutiny, který jí svazuje křídla. Tomu odpovídá i její vzhled a přístup k péči o sebe. Příliš rychle vyměňuje staré dobré věci za nové a nevyzkoušené a pak toho hořce lituje. Na druhou stranu občas díky své dychtivé zvědavosti objeví skutečnou perlu.

Zpravidla jsou to rtuťovité bytosti, překypující určitou nervózní energií. I jen pozorovat je může jednoho vyčerpat. Zajímá je snad všechno na světě – na okamžik. Vždyť je toho tolik, co stojí za pozornost! Dokážou dělat více věcí naráz s lehkostí, která bere dech. Jednou rukou se češou, druhou rukou si čistí zuby, třetí rukou – ale ne, jasně, že mají jen dvě ruce. Ale jak to jenom dělají, že si u těch předchozích dvou činností zvládly nalíčit i řasy?!

Horoskop krásy - Blíženci

„Život je pro Blížence jako celoživotní zábavní park, respektive měl by být, jinak se budou nudit,“ říká Petra Alraune. „Mají rádi rozmanitost, a to i v kosmetice. Velmi rádi nakupují a jejich koupelnové skříňky obvykle přetékají spoustou lahviček, flakonů a přípravků, které používají klidně jen týden a pak na ně zapomenou.“ Jako typicky vzdušné znamení všechno rády zkoušejí – určitě už stihly zajít tento týden do drogerie a otestovat tam novou vůni i trendové odstíny rtěnek. Milují produktové vzorky a miniatury, které jim umožní udělat si rychlý názor na horké kosmetické novinky.

Ženy narozené ve znamení Blíženců mívají často drobné, ostré rysy, jakoby vyřezané do kameje. Pokud chtějí svou tvář zjemnit a na pohled zaoblit, musí tomu přizpůsobit i líčení a make-up. Občas se vyskytne některá s hnědýma očima, ale většina má nádherné, křišťálově průzračné oříškově hnědé, modré, zelené nebo šedé oči, které pozorně, ale nepokojně těkají z místa na místo. Pleť mají spíš bledou, přesto však se snadno opalují. V zimě mívají často tváře ošlehané z lyžování nebo jiných sportovních aktivit. Ačkoli jim pobyt na slunci prospívá, neměly by ani ženy ve znamení Blíženců podceňovat ochranu své pokožky před negativním vlivem slunečních paprsků.

Vlasy mohou mít Blíženci světlé nebo tmavé, anebo oboje – jakoby melírované. I pokud takové nemají od přírody, ženy-Blíženci se k nim pravděpodobně dopracují spolu se svojí kadeřnicí. Melíry, ombré přelivy, jinak zbarvené proužky ve vlasech – v tom se Blíženci cítí nejlépe. Zrozenkyně tohoto znamení by se proto měly soustředit na kvalitní péči o své vlasy, aby jejich krása vynikla. Toto znamení se obvykle vyznačuje i vysokým čelem, čemuž by tyto ženy měly přizpůsobit svůj účes.

Horoskop krásy - Blíženci

Zpravidla jsou Blíženci postavou štíhlí, čilí a nadprůměrně vysocí, pokud nemají konfliktní ascendent. Jsou typičtí rychlými, ladnými pohyby. K obnově svých sil i krásy potřebují mnohem více spánku a odpočinku než jiná znamení. Kromě toho jim prospěje i častý pobyt na čerstvém, nezamořeném vzduchu a spousty slunečního svitu. Nedostatek těchto ozdravných prostředků spolu s potlačením jejich přirozené aktivity vede k úrazům a infekcím. Riziková jsou především ramena, ruce a prsty, ale postiženy mohou být i plíce nebo zažívací ústrojí. Paradoxem je, že se zhroutí spíš z nudy a nuceného pobytu doma než z přehnané aktivity. Při své péči o tělo by se měly zaměřit na kvalitní krém na ruce, výživný tělový krém nebo mléko a při zatuhlých svalech na dobrý masážní krém. Ideální je pro ně kosmetika, obsahující jalovec, bez, dobromysl, sóju, pohanku, majoránku či mrkev (včetně beta-karotenu). „Bylinami Merkuru, planety Blíženců, jsou také oman, fenykl, levandule, lékořice a anýz,“ vyjmenovává dále expertka na magii.

Pokud se ptáte na typickou barvu pro Blížence, těžko říct. „Blížencům vládne Merkur a ten jim dává do vínku měňavé barvy,“ vysvětluje Petra Alraune. Blíženky milují pestré barvy a vzory, často experimentují se zdobením nehtů, extravagantním výrazným líčením či nepřehlédnutelnými ozdobami do vlasů. Hlavně to nesmí být nuda! Nemají pochopení pro umírněný konzervativní styl, razí cestu novým trendům z přehlídkových mol do každodenního života.

Dojem nádherného, třepetavého a přelétavého motýla podtrhne u Blíženců některý z třpytivých a bouřlivých parfémů, kombinujících velmi přesně odvážené koření s jásavě koketní záplavou květin, nebo aromatické ovoce se zemitým nádechem dubového mechu a svěžestí plané růže. Každopádně, vždy by to měl být parfém, který se zprvu tváří sladce nevinně, aby se vzápětí pustil do divokého tanečního reje. Jenom tak nevyprchají bublinky v Blížencově šampaňském života. „Blíženky se tedy zejména v parfémech mohou vyřádit,“ uzavírá Petra Alraune.


Tipy pro Blížence

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít