Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Co šála neschová aneb Zimní péče o pleť na krku

Co šála neschová aneb Zimní péče o pleť na krku

Co šála neschová aneb Zimní péče o pleť na krku

6. listopadu 2016 od LuK

6. listopadu 2016 5 minut čtení
Připravil/a LuK ve spolupráci s expertem Vendula Barvířová

Období zimy je pro naši pleť z celého roku to nejnáročnější. Studený vítr, sníh, ale také intenzivní sluníčko třeba na horách. A to jsme ještě nezmínili časté přechody z nízkých teplot venku do přetopených místností, kde je velmi suchý vzduch. To všechno má na pokožku negativní vliv, projevující se jako pálení, tvorba šupinek, dehydratace a zvýšená tvorba vrásek.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Kůže na krku navíc trpí ještě víc než na obličeji. Proč? V oblasti krku je totiž méně mazových žláz než na obličeji, takže pokožka je přirozeně hůře chráněná, méně pružná a odolná. Také její tkáň je volnější a řidší než ve tváři.  Z obavy před nachlazením se většinou každý už od podzimu halí do různých šál a roláků a neustálé otírání o tyto vlněné látky pleť na krku ještě více odmašťuje a vysušuje.


Hydratujte zevnitř

Pokud tedy nechcete, aby byl váš krk zbytečně povadlý a vrásčitý, je potřeba mu v zimě věnovat zvlášť intenzivní péči. Stejně jako v případě obličeje i na krku pomáhá na suchou pleť jediné – důkladná hydratace. A začít je potřeba zevnitř. V zimě možná málokdy pociťujete žízeň, ale o to více byste se na pitný režim měly soustředit. Dva litry tekutin za den jsou naprosté minimum.


Nebojte se hutných a mastných krémů

Pokud přes léto používáte jen lehké, fluidní, snadno se vsakující hydratační krémy, v chladném období roku s nimi bohužel nevystačíte. Stejně jako váš žaludek i pleť v zimě prahne po něčem výživnějším. Olejíčky, bylinky, hutnější základ krémů, bambucké máslo – to je to pravé menu pro vaši těžce zkoušenou pokožku pro nadcházející měsíce!

„V zimním období používejte každé ráno hutnější ochranný krém coby ochranu proti vnějším vlivům, jako je mráz a vítr. Na horách je nezbytný také krém s  UV faktorem,“ vysvětluje kosmetička Vendula Barvířová. Na noc je zase vhodné pleť ošetřit vyživujícím sérem nebo olejíčkem, aby si během spánku oddechla a nabrala síly. Pokud bude s přídavkem vitaminů a antioxidantů, tím lépe. Na závěr pak zvolte hydratující krém podle vaší věkové kategorie a typu pleti.
 

Maska či peeling patří i na krk

Každodenní péče je základ, ale v zimě byste měly pro svou pleť dělat ještě maličko víc. „Jako intenzivní domácí péči je vhodné 2x týdně použít na oblast krku a dekoltu regenerační a hydratační masku, protože na dobře vyživené a hydratované pokožce se nevytváří tolik vrásek,“ říká kosmetička Vendula Barvířová.
Stejně jako ošetřujete obličej peelingem alespoň jedenkrát týdně, nezapomínejte ani na krk, kde je kůže stejně jemná a citlivá jako na obličeji a potřebuje stejnou péči.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás LuK ve spolupráci s expertem Vendula Barvířová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Vendula Barvířová
Kosmetička v Miracle Clinic Esthetic and Spa
7
"Baví mě sledovat, jak se klientce s každou další návštěvou zlepšuje vzhled pleti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít