Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Chlorella, spirulina a mořské řasy: Zelená pro krásu!

Chlorella, spirulina a mořské řasy: Zelená pro krásu!

Chlorella, spirulina a mořské řasy: Zelená pro krásu!

3. června 2020 od Eva Suchomelová

3. června 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Znáte vodní řasy tak maximálně v sushi? Odteď je zařadíte jak to svého jídelníčku, tak do kosmetické rutiny. Uplatní se totiž v péči o pleť, o vlasy i v receptech zdravé výživy.


Chlorella: Vyčistěte si organismus

Detoxikaci organismu si lidé nejčastěji dopřávají na jaře, ale není třeba to omezovat jen na tuto dobu. Organismus si lze vyčistit i po nemoci, jakmile jste úspěšně zvládli rekonvalescenci. Stačí do stravy zakomponovat sladkovodní řasu chlorellu, která se řadí mezi tzv. superpotraviny. Její výrazný efekt pocítíte nejen na zlepšení imunity, ale například i tehdy, pokud trpíte akné. Vyčištění organismu se promítne i na čistší pleti. Účinnější jsou preparáty, které obsahují chlorellu, která prošla tzv. dezintegrací (při zpracování se naruší buněčná stěna chlorelly).
Tip redakce:
Podle toho, jak dlouhou a intenzivní kúru si chcete dopřát, si vyberte typ a velikost balení. Zhruba dvoutýdenní očistnou kúru umožňuje
Walmark Plus Chlorella 500 mg 100 tablet (koupit v e-shopu) s dezintegrovanou japonskou chlorellou, vhodné již od 3 let věku, na víc než měsíc vám vyjde MaxiVita Herbal Detox chlorella 110 tablet (koupit v e-shopu), taktéž s dezintegrovanou řasou, hodící se pro dospělé a děti od 12 let. Intenzivní dlouhodobá kúra Topnatur Original chlorella 750 tablet (koupit v e-shopu) s dezintegrovanou chlorellou v raw kvalitě vystačí na 50 dní.


Spirulina: Hmotnost pod kontrolou

Sladkovodní spirulina vlastně není řasa, ale sinice. Obsahuje vysoké procento výživných proteinů a také širokou škálu vitaminů. Pokud si hlídáte váhu, bude vám skvělým pomocníkem, je vhodná pro vegetariány a vegany, pro něž představuje výbornou náhradu živočišných bílkovin. Navíc má výborné účinky na vlasy a nehty a jako silný antioxidant působí proti předčasným projevům stárnutí. Spirulinu můžete užívat dlouhodobě, ale přesto, že zpravidla nemá její užívání žádné vedlejší efekty, se raději poraďte se svým lékařem.
Tip redakce:
Spirulinu si můžete dát i v podobě nápoje nebo sáhněte po doplňcích stravy, třeba po kombinaci hned několika superpotravin
Topnatur Green Trio 180 tablet (koupit v e-shopu), kde je spirulina společně s chlorellou a zeleným ječmenem.


Mořské řasy: Pro krásnou pleť i vlasy

Mořské řasy a chaluhy znáte možná z asijské kuchyně. Ovšem ony se pomalu, ale jistě stávají součástí přípravků pro krásnou pleť či vlasy. Mají často zpevňující a hydratační schopnosti, jako např. v Dermacol Výživném krému proti vysušování pleti s výtažky z mořských řas Princess cream (koupit v e-shopu). Čisticích účinků mořských řas na pleť můžete využít v 7th Heaven Slupovací masce z černých mořských řas (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít