Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dovolená na podzim: Krásná i při dlouhém letu

Dovolená na podzim: Krásná i při dlouhém letu

Dovolená na podzim: Krásná i při dlouhém letu

5. října 2016 od Karolína Hornová

5. října 2016 5 minut čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Odjezd na letiště v sychravém počasí, čekání na spoj v klimatizované hale, mnohahodinový let letadlem nebo zdánlivě nekonečná cesta autem či vlakem. To všechno se může podepsat na vzhledu vaší pokožky, stavu nehtů či vlasů. Přinášíme pár tipů, jak si cesty do dálek užít bez komplikací.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Už jsme si zvykli, že podzim neznamená jen žloutnoucí listí, sychravé počasí a krátící se víkendové dny, strávené na chalupě u hořícího krbu nebo ve městě nad šálkem horkého nápoje. K podzimu pro mnohé z nás neodmyslitelně patří únik do teplých krajin, dovolená v destinacích, kde je léto po celý rok, ale na rozdíl od prázdnin je tam mnohem větší klid. Prodloužení léta na Kanárských ostrovech, v Egyptě, Thajsku nebo třeba na Bali ale také něco stojí. A teď nemáme na mysli zdaleka jen částku za letenku nebo hotel, ale větší či menší daň, kterou si na nás dlouhá cesta za teplem vybere. Nezapomeňte si do kufru přibalit prověřené „vychytávky“, díky kterým budete moci hodit všechny typické cestovní starosti za hlavu.

Suchý vzduch nemusí znamenat suchou pleť

Pokud jste se se suchou, někdy až nepříjemně napnutou pletí během dlouhých letů už tak nějak smířily, rychle na ni zase zapomeňte. Stačí udělat pár předodletových opatření. Ráno na pleť naneste hydratační krém – klidně v o něco větším množství než obvykle – a pokud máte čas, použijte před ním ještě hydratační masku. Skvělá je aktuální novinka od Garnier, textilní masky Hydra Bomb, které jsou v nabídce pro pleť dehydrovanou, normální až smíšenou a suchou až citlivou. Obsahují velmi výživné a hydratující sérum, které vaši pleť za 15 minut úžasně vyživí, dodá jí vláhu a rozzáří ji. I když vstáváte brzy, nezapomeňte se u snídaně hodně napít a pijte i v průběhu dne a celého letu. 

Pokud netrváte na dokonalém nalíčení, zkuste tajný tip světových modelek. Když je čeká dlouhá cesta a ihned po ní náročné focení, létají zásadně bez vrstvy make-upu. Pleť tak může dýchat a navíc máte možnost kdykoli ji ošetřit krémem, který lze mít stále při ruce. Na suchý vzduch z klimatizace je nejvíce náchylná jemná pokožka kolem očí. Pomůže hydratační oční maska, kterou můžete aplikovat až téměř před přistáním. Skvělá je třeba osvěžující hydratační maska Dermacol 3D Hyaluron Therapy, která se aplikuje pomocí chladivých gelových polštářků a okamžitě osvěží okolí očí a vyhladí drobné vrásky. Navíc je v praktickém balení, které si klidně můžete vzít i na palubu letadla.

Ruce jako pradlena? Ani nápad!

Zvlášť ty, které mají sušší pokožku, poznají změny teplot a vlhkosti vzduchu na svých rukou a v okolí nehtů. Suchá, vrásčitá pokožka, loupající se kůže na namáhaných místech, záděrky kolem nehtů – to rozhodně není nic pěkného. Na dlouhou cestu, ať už letíte, jedete autobusem, nebo třeba sedíte několik hodin za volantem, nezapomeňte přibalit opravdu kvalitní hutný krém na ruce, jenž pokožku vyživí a pečuje i o nehty. Suché ruce už vás nebudou trápit a za hlavu je budete schovávat pouze při odpočinku na pláži.

Vyzkoušejte třeba klasiku v podobě koncentrovaného krému Neutrogena na suché ruce nebo krém Dermacol Intensive Restoring Hand Creme s obsahem urey a panthenolu, látek, které pomohou dát do pořádku i tu nejpopraskanější pokožku. Oba krémy mají obsah do 100 ml, takže si je bez obav můžete vzít na palubu letadla. Během letu můžete nanést opravdu silnou vrstvu a vaše ruce si odpočinou jako při návštěvě u manikérky. Krém ale můžete použít i na suchou kůži na nohou, která je daní za chození v letních sandálech. Poslouží i jako první pomoc v případě vyschlých a popraskaných rtů, kdy ho lze nanést jako masku (ať už během letu, nebo na noc po příjezdu na hotel). 

I na podzim to opaluje

Ačkoli v našich zeměpisných šířkách už touto dobou opalovací krémy dávno leží na dně poslední zásuvky v koupelnové skříňce, na dovolenou je nezapomeňte přibalit do kufru. Opalovací krém na tělo je samozřejmostí, ale myslet bychom měli i na citlivé partie, jako jsou rty. Právě na nich máme z celého těla nejtenčí vrstvu pokožky, která potřebuje specifickou péči. Balzám na rty s UV filtrem by v příruční kosmetické taštičce neměl chybět nikdy, a pro cestu na dovolenou to platí dvojnásob. 

Pár vychytávek na závěr

Pokud se chystáte do vlhkých oblastí, jako je třeba Thajsko, nezapomeňte na kvalitní deodorant – pro dobrý pocit přibalte klidně i jeho cestovní verzi do kabelky. Nikdo nestojí ani o zpocený, lesknoucí se obličej a už vůbec ne na fotkách z cest: pomohou obličejové matující ubrousky a starý dobrý tuhý pudr v kabelce.  Vyzkoušejte čisticí micelární ubrousky Garnier, které jedním tahem odstraní z pleti nečistoty, pot i kožní maz z obličeje včetně rtů a očí, nebo kompaktní pudr Affinitone od Maybelline. Chrání pokožku před škodlivými vlivy prostředí a zajišťuje, aby se pleť po celý den neleskla.

Na cestách často nemáme příležitost si opláchnout obličej. Přibalte s sebou cestovní balení termální vody ve spreji, která vám přinese okamžitou úlevu třeba i v poušti: stačí s ní lehce postříkat obličej, a to klidně i přes make-up. 

Pokud nosíte kontaktní čočky, nezapomeňte na to, že v suchém a horkém prostředí mohou vysychat. To samé platí i při dlouhém pobytu v klimatizovaných prostorech. Gelové hydratační kapky nebo malé balení roztoku na čočky vždy pomůže.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít