Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Beauty Youtuberky - Tipy na ty nej kanály

Beauty Youtuberky - Tipy na ty nej kanály

Beauty Youtuberky - Tipy na ty nej kanály

17. října 2016 od LuK

17. října 2016 5 minut čtení
Připravil/a LuK ve spolupráci s expertem Tomáš Pořízek

Když si chcete vytvořit bezchybné kouřové nalíčení očí nebo třeba uplést cop se vzorem rybí kostry, co pro vás bude jednodušší - když si o tom něco přečtete, nebo když vám to někdo pěkně krok za krokem předvede? Druhá možnost asi bude pro každého srozumitelnější. Nejrůznější návody, a nejen ty, najdete ve videích beauty youtuberek.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Dnes už asi každý zná YouTube – web s miliony videí na různá témata a zároveň sociální síť. Uživatelé tu mohou videa nejen sledovat, ale také „lajkovat“ a „dislajkovat“, komentovat nebo vkládat vlastní obsah. Pokud vás zajímají recenze kosmetických výrobků, návody na líčení, případně různé tipy na nákupy, pak si tu určitě přijedete na své.

Videa, v nichž se blogerky líčí, češou a oblékají, tvoří na YouTube značnou část obsahu. Často je sem nahrávají teenagerky. „Je to přirozené, protože kosmetika a móda jsou pro holky v tomhle věku zásadní součástí života. Většinou začínají právě s příspěvky o líčení a postupně pak přecházejí i na další témata, jako je oblékání, nákupy a cestování,“ vysvětluje Tomáš Pořízek z partnerské sítě TUBRR.
Na YouTube prý uživatelé každou minutu nahrají až 400 hodin obsahu. Jak se v této džungli vyznat a najít si pro sebe to nejzajímavější? Využijte naše tipy!

„Pokud vás vyloženě zajímá líčení a kosmetika, rozhodně sledujte kanál Get The Louk,“ radí Tomáš Pořízek. Za ním se skrývá Lucie Dejmková, která sice není profesionální kosmetičkou nebo maskérkou, ovšem líčením doslova žije. Podle jejích vlastních slov se snaží „na české tváře prosadit barevné looky, kterých se všichni tolik bojí“. Každou středu a neděli na YouTube nahrává nová videa, ve kterých testuje různé produkty nebo svým divákům nabízí populární návody (= tutorialy) pro líčení k nejrůznějším příležitostem. Její videa odebírá kolem 200.000 fanoušků. Najdete je zde: https://www.youtube.com/user/GetTheLouk

Ze Slovenska pochází youtuberka Patty Image neboli Patrícia Semanová. Ta je naopak profesionálkou v oboru, živí se jako maskérka. Tvrdí, že „makeup je hra, ve které hraje žena hlavní roli“.  Jejím stylem je spíš přirozenost a pro její diváky je velmi zajímavé pozorovat, jak pracuje s líčidly opravdový profík. Na svůj kanál navíc vkládá i výuková videa, například jak se při líčení vyvarovat nejčastějších chyb nebo jak správně nalíčit různé typy očí a tváří. Videa od Patty Image najdete tady: https://www.youtube.com/user/patriska2910

Pokud vás zajímají především recenze kosmetiky, pak si oblíbíte kanál Petra Lovely Hair (videa zde: https://www.youtube.com/user/petralovelyhair). Jeho autorka Petra Vančurová se několikrát stala v kategorii Beauty Blogerkou roku a není divu – její videa pokrývají širokou škálu značek a výrobků. Petra si libuje ve výrazném líčení a účesech a ráda se s diváky podělí o různé triky, jak vypadat skvěle.

Ovšem nejen kosmetikou živ je YouTube a jeho diváci. Velmi oblíbené jsou také youtuberky Teri Blitzen (https://www.youtube.com/user/teriblitzen) a Shopaholic Nicol (https://www.youtube.com/user/shopaholicnicolblog). Jejich kanály už dávno přerostly kategorii beauty a spadají už spíš mezi lifestyle, ovšem stále na nich objevíte užitečné tipy na nákupy, oblékání a líčení.
Samozřejmě na YouTube nenajdete videa jen v češtině.

Můžete si také třeba potrénovat svoji angličtinu a sledovat beauty videa od anglicky hovořících blogerů, jako je například Zoella. Tato mladá Britka (narozená v roce 1990) vás provede svými oblíbenými kosmetickými přípravky, ukáže vám, co s sebou nosí v kosmetické taštičce a jak se obléká pro různé příležitosti. Její videa mají někdy až 3 miliony shlédnutí, takže není divu, že s takovou diváckou základnou už Zoella rozjela i vlastní značku kosmetiky. A pokud byste modrooké Angličanky ještě neměly dost, můžete sledovat i její druhý kanál, MoreZoella, kde se můžete podívat, kde tato hvězda internetu žije a jak tráví dny. Videa zde: https://www.youtube.com/user/zoella280390 a https://www.youtube.com/user/MoreZoella.

A pokud vám připadá, že už je toho líčení a nakupování moc nebo že videa na YouTube natáčejí pouze svobodné a bezdětné, má pro vás Tomáš Pořízek poslední tip – kanál Mama Lifestyle (https://www.youtube.com/user/MamaLifestyle), za kterým se skrývá Tereza Marková, dvojnásobná matka. Ano, dozvíte se tu něco o oblékání nebo péči o pleť, ale stejně tak se podíváte do pokojíků Tereziných dětí nebo dostanete rady, jak vybírat kočárek či plenky.

Zdroj foto: redakce

Připravil/a pro vás LuK ve spolupráci s expertem Tomáš Pořízek

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Tomáš Pořízek
Expert na youtubery a influencery
1
"Štěstí je potřeba jít naproti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít