Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak zabavit děti doma

5 tipů, jak zabavit děti doma

5 tipů, jak zabavit děti doma

6. března 2021 od Eva Šarfová

6. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Dochází vám nápady na program pro děti, když musíte zůstat doma? Jenže jakou zábavu nabídnout dětem, když nechcete, aby seděly jen u televize nebo mobilu? Máme pro vás pár tipů.

1. Vyrobte si velikonoční výzdobu

K Velikonocům patří i zelené osení. Právě teď je ten správný čas na setí. Děti určitě bude bavit pozorovat, jak se semínka probouzí k životu. A když k tomu přidáte vlastnoručně vyrobený květináč - třeba z nepotřebných půlek PET lahví, máte o zabávu postaráno. Nechte se inspirovat i dalšími netradičními nápady na velikonoční výzdobu z toho, co máte doma

2. Zahrajte si stolní hry

Je to ideální způsob, jak může být celá rodina pohromadě. Na telefon si tak děti ani nevzpomenou. Pokud vás už nebaví klasika, pořiďte domů třeba edukativní zábavné hry, díky kterým si děti procvičí postřeh a naučí se něco nového. Skvělým tipem je například Mish Mash Společenská hra (koupit v e-shopu), ve které zvítězí ten, kdo v záplavě ostatních najde nejrychleji ten správný obrázek.

TIP: Velký výběr stolních her, hraček pro děti i zboží z papírnictví pro vaše tvoření najdete nově i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

3. Připravte společně svačinku

Pozvěte děti do kuchyně a zahrajte si na kuchaře. Připravit si něco dobrého na zub nemusí být těžké. Vyzbrojte se trpělivostí, zástěrami a vyberte jednoduchý recept, aby děti pokrm zvládly připravit (skoro) samy. Skvělým tipem jsou banánové jednohubky s čokoládou.

Jak na to:

4. Schovávejte věci

Nastříhejte barevné papírky nebo použijte například kartičky od pexesa, které pak dětem poschovávejte po bytě. Důležité je, aby byly vždycky aspoň kousíčkem vidět. Pak dejte potomkům určitý čas na hledání. Vyhraje ten, kdo najde nejvíc trofejí. Může získat sladkou odměnu a právo připravit schovku v dalším kole.

5. Zahrajte si koulovanou

Vezměte staré noviny, letáky nebo jakékoli papíry a zmuchlejte je do kuliček. Postavte doprostřed místnosti židli, dejte na ni hrnec nebo koš na prádlo a nechte děti, ať se do něj papírovými koulemi trefují. Úkol pak můžete ztížit tak, že hrnec postavíte ještě výš, třeba na kuchyňskou linku, nebo že děti necháte házet otočené zády.

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít