Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4x zdravé vánoční cukroví, které opravdu chutná!

4x zdravé vánoční cukroví, které opravdu chutná!

4x zdravé vánoční cukroví, které opravdu chutná!

4. prosince 2020 od Tereza Špačková

4. prosince 2020 4 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Nechcete se vzdát zdravé životosprávy ani přes Vánoce? Žádný problém! Vánoční cukroví nemusí být plné ztužených tuků a rafinovaného cukru. Vyzkoušejte letos naše skvělé kokosové sušenky nebo kuličky, u kterých nemusíte ani zapnout troubu.
Všechny naše recepty na vánoční cukroví jsou plné proteinů, zdravých tuků a bez cukru, takže jsou vhodné nejen pro ty, kteří si hlídají svůj zdravý jídelníček, ale i pro sportovce nebo ty, kteří dodržují low carb či keto dietu. Díky absenci lepku je mohou v klidu ochutnat i alergici nebo lidé s intolerancí této látky. A protože v nich nenajdete ani laktózu, živočišné tuky nebo vajíčka, mohou si je dopřát i vegani a vegetariáni. Protože jsou navíc vynikající, budou chutnat úplně všem!

1. Sněhové kokosové kuličky

Sněhově bílé kuličky zdobí leckterý vánoční talíř s klasickým cukrovím. Ty, které vám přinášíme my, jsou však ve zdravé variantě bez cukru.
 

Ingredience:

  • 125 g mascarpone
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 30 g kokosové mouky, třeba Allnature Kokosové mouky BIO 500 g 
  • 2 lžíce kokosového másla
  • 2 kapky vanilkového extraktu
  • extra kokos na obalení kuliček

Postup:

Všechny zmíněné ingredience smíchejte v míse lžičkou a míchejte do doby, než kokosová mouka nasákne tekutinu z mascarpone a vše se spojí v pevné těsto. Ručně tvarujte kuličky a ty pak ještě obalte v kokosu. Skladujte v lednici.

2. Medové oříškové koule

Při pohledu na toto cukroví se vám možná vybaví známá pralinka Ferrero. Tato varianta je poněkud zdravější, ale hříšně dobrá. Recept je plný vlákniny, zdravého tuku a přírodního antiseptického sladidla – medu, který má pozitivní vliv na vaši imunitu.  
 

Ingredience:

Postup:

Smíchejte v míse vybrané vločky, oříškové máslo a med. Při míchání vzniklou směs zasypte skořicí, ta dodá tomuto cukroví krásnou vůni Vánoc. Vysypte hrst drcených oříšků na pracovní plochu a z lehce lepivého těsta na tomto místě vyválejte kuličky. Umístěte do malých košíčků a dejte chladit do lednice.

3. Marcipánové kuličky

Máte rádi Mozartovy koule? Jestli vaše odpověď zní ano, tak jednoznačně potřebujete vyzkoušet tuto alternativu.
 

Ingredience:

Postup:

Všechny uvedené ingredience (bez čokolády a pistácií, ty jsou na ozdobu) promíchejte v míse. Míchejte do momentu, kdy vám vznikne kompaktní pevná hmota. Nechte ji 15 minut odpočinout v lednici. Poté těsto vytáhněte a na pracovní ploše vyválejte hada, kterého rozdělte na kousky o velikosti sousta. Vytvořte hladké kuličky a dejte opět chladit.
Zatímco kuličky tuhnou v lednici, rozehřejte si ve vodní lázni čokoládu. Poté jednu kuličku po druhé vhoďte do čokolády a lžičkou přemístěte na pečicí papír umístěný na plechu nebo talíři, abyste mohli vše opět vychladit v lednici. Ale předtím, než to uděláte, každou kuličku ještě posypte špetkou drcených pistácií
Tip redakce:
Pro ještě větší naladění chuťových buněk použijte mandlovou esenci
Mandle sladká aroma do potravin (koupit v e-shopu) nebo kapku italského likéru Amaretto.

4. Kokosové sušenky plné vlákniny

K tomuto receptu jsou potřeba jen tři hlavní ingredience! Nicméně můžete popustit uzdu své fantazii a sušenky nazdobit. Jsou přece Vánoce! My jsme zvolili zdravé zdobení v podobě mandlí, ale použít můžete i čokoládový penízek, sušené nebo kandované ovoce. Velkým benefitem tohoto cukroví je přirozeně vysoký obsah proteinu a vlákniny.
 

Ingredience:

Postup:

Připravte si vařící vodu a odměřte potřebné množství do hrníčku. Do vody přidejte psyllium a důkladně rozmíchejte, aby se voda vstřebala. Nechte 5 minut odpočinout stranou. Během této doby vznikne želatinová kašička. Přidejte kokosovou mouku a promíchejte do úplného propojení všech ingrediencí. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Ze vzniklé hmoty vytvarujte kolečka a na střed umístěte celou mandli. Dejte péct přibližně na 15 minut. Po dobu pečení je potřeba sušenky kontrolovat, aby se nespálily. V troubě by měly lehce vyschnout a zpevnit se, nikoliv měnit barvu.
 
Tip redakce:
Kokosová mouka je přirozeně nasládlá. Pokud nejste na žádné z diet omezujících cukr, možná tento recept uspokojí vaše chutě až po přidání sladidla. Přidejte klidně lžíci medu nebo
Allnature Bio agávového sirupu (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít