Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4x světové nehtové trendy

4x světové nehtové trendy

4x světové nehtové trendy

6. října 2019 od Karolína Hornová

6. října 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Upravené nehty se nikdy neomrzí. Vybraly jsme pro vás trendy ze světových přehlídek a máme pro vás tip, jak si dokonalou manikúru udělat i doma.

Tvarování nehtů pro příští sezónu

Módní přehlídky mluví jasně – ani další sezóně nebude vládnout jediný trend, jediný tvar a jediná barva. „Co se týče tvaru nehtů, záleží hodně na vašich tělesných dispozicích – některý tvar prostě určitému tvaru ruky a typu nehtu nesluší a je skvělé, že si lze vybrat a stále být in,“ komentuje současné a budoucí trendy kosmetička a manikérka Julie Bauer Šnoblová. Co bude podle ní (a módních designérů) frčet příští sezónu?
tvary nehtů
  • Mandlové nehty. „Jde o naprostou klasiku, tvar, který sluší většině typů nehtů a působí velmi žensky. V následující sezóně klidně vsaďte na kratší variantu, která je i praktičtější,“ dodává manikérka s tím, že do módy by se měl vrátit i tvar zvaný „balerína“, tedy mandlový tvar s rovnou špičkou.
  • Krátké, dokonale upravené. „To je také trend, který nestárne. Hodně ho vidíme i na modelkách a samozřejmě je super volbou pro ty, kterým nehty příliš nerostou nebo je mají problematické a lámavé,“ komentuje Julie Bauer.
  • Špičaté výstřelky. „Hodí se pro ty, kteří se opravdu nebojí provokovat. Chce to kvalitní, pevné nehty, případně nehty umělé. Pokud chcete šokovat, je to to pravé – ale raději se svěřte do rukou zkušené ‚nehtařky‘,“ radí manikérka.

Nail art, který budete chtít

Jak už to chodí, módní návrháři a designéři přehlídek vědí všechno dřív než my. A tak trošku nám říkají, co budeme chtít nosit příští sezónu. I letos na podzim proto víme, s jakými nail arty sklidíte v zimě největší úspěch. Vládnout budou výrazné barvy, maximalismus, dekadence i „nahota“.

1. Neutrální tóny

Krémové, pudrové a tělové barvy jsou stále v kurzu. Na svou přehlídku je zvolil třeba Chanel nebo Carolina Herrera. K béžové, starorůžové a krémové ale letos klidně „přimíchejte“ i studené odstíny, jako je světle mátová, ledově bílá s podtóny do modra nebo šedohnědá. „Letos se budou tyto odstíny nosit ve vysokém lesku, proto se nebojte výrazně lesklého nebo gelového svrchního laku, který dotáhne finiš nehtu k dokonalosti,“ radí manikérka. Zkuste třeba Dermacol Vrchní lak na nehty Ultra Gloss.

2. Glitry

Třpytivé nehty se objevily na přehlídkách Moschino nebo Kate Spade. Glitry můžete aplikovat na přirozené nehty spolu s bezbarvým lakem nebo je kombinovat s barevnými laky – zkuste vínovou nebo tmavě modrou. „Hrajte si a nebojte se toho – každý výsledek bude stát za to. Pokud máte strach, aby výsledek nebyl „pouťový“, nepouštějte se do sypkých třpytek, ale začněte s glitrovým lakem, který jednoduše nanesete, a efekt je na světě,“ radí Julie Bauer. Vyzkoušet můžete třeba světlý Dermacol 5 Day Stay Dlouhotrvající lak na nehty v odstínu lucky charm.

3. 3D aplikace

Na přehlídce značek Rodarte či Antonio Marras a mnoha dalších se objevil trend trojrozměrných aplikací. Často jsou to kuličky a perličky v barvě laku na nehty nebo bílé perličky na přirozených či „nahých“ nehtech. „Není to podle mě úplně praktický trend, který nemusí vydržet mechanické zacházení, ale na plese nebo večírku s ním rozhodně oslníte. Určitě bych ale s touto prosbou navštívila nail artistku,“ radí manikérka.

4. Ombré

Nehty s přecházející barvou ze světlé do tmavé či propojení tří odstínů ukázala na své přehlídce třeba Rebecca Minkoff. „Na YouTube najdete spoustu návodů, jak ombré a gradient nail art vytvořit. Pokud si chcete pohrát, určitě to zkuste. Volte ladící odstíny, které se nesmíchají do nehezké barvy: dobře vypadá přechod z červené do růžové, z oražové do žluté nebo z tmavomodré do bleděmodré,“ radí Julie Bauer.  A jaký je postup? Na nehty nejprve aplikujte bílý lak a nechte zaschnout. Na kůži kolem nehtu pečlivě naneste vazelínu, aby se v dalším kroku lak neobtiskl na kůži. Pak na rovnou kosmetickou houbičku naneste tahy těsně vedle sebe dva až tři odstíny laků a obtiskněte na nehet. Přelakujte svrchním lakem.
Tip redakce:
Pokud nejste experimentátorka, prozradíme vám, že i letos se nosí červená – jako ostatně každou sezónu. Tento podzim a zimu je v kurzu temně červená, jako je třeba lak
Rimmel London 60 Seconds Super Shine v odstínu 310 double decker red. Dalším minimalistickým hitem letošního podzimu a zimy je temná hnědá nebo černá ve vysokém lesku. Nebojte se jich, jsou nadčasově elegantní.

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít