Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 super rychlé podzimní dekorace

3 super rychlé podzimní dekorace

3 super rychlé podzimní dekorace

7. října 2021 od Klára Malá

7. října 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Klára Malá

Pojďte si doma navodit příjemnou podzimní atmosféru plnou optimistické nálady a vyrobit si rychle a jednoduše pár podzimních dekorací. Vyzkoušejte naše tipy, které zvládne úplně každý a nepotřebuje k tomu nic speciálního.

1. Girlanda na stěnu

Máte doma prázdnou stěnu a chcete ji ozdobit? Pak si zkuste udělat domácí girlandu, kterou pak můžete velmi rychle proměnit na vánoční.
Girlanda na stěnu

Co budete potřebovat:

Jak na to:

  1. Venku nasbírejte barevné podzimní listy, které se vám líbí – ať barvou nebo tvarem. Můžete přidat, cokoli se vám líbí (šípky, žaludy či bukvice, koření…)
  2. Hřebíčky zatlučte do zdi kladívkem ve vzdálenosti, jak velkou chcete mít girlandu. Počítejte s tím, že by měl být provázek lehce prověšený.
  3. Listy můžete usušit a vylisovat, aby se nekroutily, nebo je připevnit pomocí kolíčků na provázek rovnou, když je přinesete z procházky a poté je asi po týdnu vyměnit.
Tip redakce:
Tuto girlandu můžete obměňovat podle nálady a fantazie. Mezi podzimní listy můžete kolíčkem připevnit fotky rodiny (snadno je můžete nechat vyrobit na
www.tetafoto.cz) či přátel nebo z podzimních výletů. Pro ještě zajímavější dekoraci můžete provázek omotat ještě girlandou ze světýlek. S adventem pak můžete podzimní listy nahradit jehličím a vánočními ozdobami, přičemž základ z girlandy zůstane.

2. Svícen na stůl

Zdobit stůl nemusíte jen na Vánoce. I na podzim si to doma můžete udělat hezké. Stačí pár drobností a vykouzlíte jednoduchou a stylovou ozdobu ve formě svícnu. Navíc, na podzim světlo a svíčky doma vyloženě potřebujete.
Svícen na stůl

Co budete potřebovat:

Jak na to:

  1. Na dno sklenice dáte podzimní plody – kaštany, lískové oříšky, kukuřici, nebo kamínky
  2. Doprostřed postavíte větší svíčku, kolem které jste uprostřed uvázali surový provázek na mašli.

Tip redakce:
Váza může být jedna, nebo mohu být tři různých velikostí. Svíčku můžete dát třeba i do zavařovací sklenice, nebo do klasické širší jednoduché průhledné sklenice. Čím menší sklenice, tím drobnější plody, které dáte na dno sklenice. Pod provázek můžete na válec svíčky přilepit lepidlem barevný podzimní list a opět převázat provázkem. Pro tyto účely se doma vyplatí mít
Loctite Univerzální vteřinové lepidlo (koupit v e-shopu).

3. Věnec na dveře

Ještě než přijde ke slovu adventní věnec na dveře, můžete svůj vchod ozdobit podzimní dekorací, která zaujme každého příchozího. Nebo navodí dobrou náladu vám, když se budete vracet domů.

Co budete potřebovat:

  • košík zralých šípků i s větvičkami
  • pár jednoduchých proutků na základ věnce
  • papírové ubrousky, kterými omotáte základ věnce nebo případně můžete zkusit také papírové utěrky
  • provázek Linecon Motouz potravinářský (koupit v e-shopu)
  • trochu šikovnosti a umu při splétání věnce.

Jak na to:

  • Než začnete tvořit, zajděte si na podzimní procházku a nasbírejte větvičky se zralými šípky. Ideálně nechte jen stonek se šípkem, ale volte větší větvičky, se kterými se vám bude lépe tvořit.
  • Na základ věnce vám bude stačit nějaký delší proutek, který svážete provázkem a omotáte ubrouskem, ideálně v barvě šípků (lze použít také polystyrenový základ věnce).
  • Pak už pomocí provázku či jemného drátku vážete věnec, a tedy drobné větvičky se šípky jeden za druhým. Věnec může být široký nebo úzký, podle vaší fantazie.
  • Nakonec dozdobíte mašlí.
Tip redakce:
Další formou tohoto podzimního věnce bude základ z obyčejných jednoduchých proutků. A do těch jen zapícháte pár šípkových větviček, ale stejně tak další podzimní suroviny – různé trávy, eucalyptus apod.

 
Extra tip: Upcycling ze skleněných kosmetických lahviček
Jakmile vám zůstane jakákoli skleněná lahvička z nějakého kosmetického produktu, nemusíte ji vyhazovat. Ideální je, pokud získáte třeba 2–4 různých velikostí i tvarů a do nich pak můžete aranžovat podzimní květiny, větvičky s plody nebo suché traviny.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Klára Malá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít