Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 15 minut pro sexy zadek

15 minut pro sexy zadek

15 minut pro sexy zadek

11. března 2021 od Lea Kotková

11. března 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Lea Kotková ve spolupráci s expertem Josef Procházka

Která z nás by si ho nepřála?! Pevný a hezky kulatý zadeček, za kterým se zálibně otočí nejedno mužské oko... Cesta k ideální postavě ale možná není tak trnitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Základní podmínkou je ovšem důslednost s přiměřenou dávkou odhodlání. Poradíme, jak o své pozadí pečovat, abyste si letní sezónu užila s lehkostí a v plavkách minimálně o číslo menších.
Touha po pěkném pozadí a bocích je čím dál populárnější. Trend posledních let vyzdvihuje v rámci přitažlivosti jako stěžejní právě tyto partie. „Hezké tělo není zadarmo a pevný kulatý zadek taky ne. I tady platí, že bez cvičení to nepůjde. Důležitá je v tomto směru i strava,“ vysvětluje zkušený sportovec a trenér běhu Josef Procházka. „Chcete-li si vybudovat pevný zadek, je důležité hlídat množství bílkovin.“  Výživnou svačinkou je třeba proteinová tyčinka bombus Protein 30% Vanilla & Crispies 50g (koupit v e-shopu), případně křehké plátky bohaté na protein Crispins křehký plátek 100g protein (koupit v e-shopu). Vaši snahu podpoří i popíjení Teekanne Fit & Slim bylinného čaje se zeleným čajem (koupit v e-shopu), který obsahuje cesmínu paraguayskou, jež pomáhá při degradaci tuků.
kamarádky v šortkách

Bílkoviny do každého jídla

Prakticky to znamená mít jídelníček předem rozmyšlený a v ideálním případě dodat bílkoviny každému chodu, byť jde třeba jen o svačinu. Bílkoviny (proteiny) jsou základní stavební živinou právě pro budování a udržení svalů. K tomu je nutné dostatečně pít, což je mimo jiné i jeden z důležitých kroků v boji proti celulitidě, pro niž je právě zadeček živnou půdou. Celulitidu pomáhá eliminovat Floré Bylinný gel při celulitidě břečťan & vinná réva (koupit v e-shopu), jehož složení s obsahem kofeinu ve spojení s masáží problematických partií podporuje mikrocirkulaci krve, a tím vrací pokožce pružnost.
žena běhá v parku

Zaměřte se na zdravý životní styl

Dobrá zpráva je, že na rozdíl od jiných partií lze zadek poměrně dobře tvarovat.Hýždě se skládají z velkého, středního a malého hýžďového svalu. Samozřejmě kromě estetického významu mají velký potenciál svalově růst, což je dobrá zpráva pro každou ženu toužící po pěkném pevném pozadí. Jinými slovy hýždě vytvarujete snadněji než například triceps,“ vysvětluje Josef Procházka. Věcmi, které formování vašeho pozadí rozhodně pomůžou, jsou i zdravý životní styl a pohyb. Důležité je, abyste se co nejvíc přirozeně hýbala. Stačí i obyčejná chůze. Třeba přestaňte jezdit výtahem a choďte do schodů pěšky... Nicméně sázkou na jistotu je běh. Najdete-li zalíbení v tomto sportu, máte vyhráno. „Běh vaše pozadí v průběhu času vytvaruje do dokonalého tvaru, to mohu s čistým svědomím zaručit,“ říká běžec a trenér Josef Procházka. Zdravé hubnutí a tvarování podpoří například i LIFTEA Štíhlá linie SYNEFRIN (koupit v e-shopu) nebo novinka na zeštíhlení a tvarování problematických partií DERMACOL Zeštíhlující remodelační gel Slim My Body.

15 minut denně pro sexy zadek

Abyste ono vytoužené pozadí vytvarovala, zkuste do svého denního režimu zařadit tyto 4 účinné cviky. Výsledky na sebe určitě nenechají dlouho čekat.
žena dělá dřepy

1. Dřepy

Klasika, kterou znáte už z dětství, funguje dokonale. Spolehlivě vytvaruje dolní část těla, především zadeček a stehna. Existuje několik variací klasického dřepu (např. squat), nicméně zpočátku si bohatě vystačíte s tím, co znáte už ze školy. Pozor si dejte na to, aby byla na zemi celá chodila, přičemž váha těla je na patách. Hlídejte si rovná záda, lopatky držte u sebe a nestahujte kolena k sobě. Začněte na 8 dřepech po 3 sériích, postupem času přidávejte.
žena cvičí na lavičce a zanožuje

2. Zanožování v pozici na čtyřech

Podobně jako předchozí dřep patří také zanožování k oblíbené klasice. Cvik provádějte na kolenou, s dlaněmi zapřenými do podložky. Ruce i nohy by měly s trupem svírat pravý úhel. Střídavě zvedejte pravou a levou nohu, v pozici nahoře můžete ještě několikrát zakmitat, poté se vraťte do výchozí pozice. Alternativa cviku je například i venku, zapřená o lavičku. Začněte na 10 cvicích na každou stranu, cvičte ve 3 sériích.
výstup na schodek

3. Výstup na schod či stupínek

Aerobní cvik, který možná znáte z hromadných lekcí tohoto cvičení, si můžete zacvičit i v pohodlí domova. Nemáte-li stupínek (ne vyšší než 40 cm), použijte například přepravku nebo klasický schod. Rytmicky vždy jednou nohou vstupujte na stupínek a nohy po zvoleném počtu cviků vystřídejte. Hlídejte držení těla, lehce zpevněte střed a držte přirozeně rovná záda. Nohy střídejte a začněte na 30 „stepech“ na každou, opakujte ve 3 sériích.

4. Stahování půlek

Pravděpodobně vůbec nejjednodušší, přitom skvěle účinný cvik. Můžete jej trénovat třeba při jízdě tramvají nebo při čekání ve frontě. Jednoduše rytmicky stahujte půlky k sobě a vždy ve stažené pozici pár vteřin vydržte. Zpočátku zkuste 30 stahů po 3 sériích.

TIP: Pro podporu hubnutí, snazšího tvarování zadečku, boků i stehen a eliminaci celulitidy můžete vyzkoušet i některý z modelačních přípravků, které najdete v e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Lea Kotková ve spolupráci s expertem Josef Procházka

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Josef Procházka
osobní trenér a běžec
"Ať patříte mezi začátečníky nebo pokročilé běžce, všichni jsme na stejné startovní čáře. Vyberte si cestu v podobě typu tréninku, který se vám líbí, a já vám poradím, jak dosáhnout svého vytouženého cíle."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít