Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zimní péče o pokožku: Neděláte tyhle chyby?

Zimní péče o pokožku: Neděláte tyhle chyby?

Zimní péče o pokožku: Neděláte tyhle chyby?

6. prosince 2018 od Karolína Hornová

6. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Víte, jak dlouho být v horké koupeli? Nebo jak opravdu správně hydratovat pokožku? Existují prohřešky proti krásné pokožce, které možná v zimě děláte, aniž byste si to uvědomovali. Víte, které to jsou a jak jim předcházet?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

CHYBA Č. 1: Příliš dlouhé horké koupele

Především ženy v zimě často trpí – studené ruce a nohy nebo pocit chladu, který setřesou jen v horké sprše, není výjimkou. Prohřívání (spolu s otužováním) k zimě patří a je příjemné – ale...


Jaké problémy může způsobit?

  • Příliš dlouhá horká koupel otevírá póry, zbavuje pokožku přirozeného mastného ochranného filmu a vysušuje ji.
  • Pobyt v sauně má podobný efekt a navíc rozšiřuje žilky na obličeji a prokrvuje pleť – přechod do zimy pak bývá šokem, který může zanechat i „památku“ v podobě popraskaných žilek.

horká koupelŘešení:

  • V horké koupeli nepobývejte příliš dlouho ani každý den, postačí 15 minut jen párkrát do týdne a spíše pak dejte přednost horké sprše a na závěr se opláchněte vlažnou, chladnou nebo studenou vodou (podle toho, co snesete).
  • Po horké koupeli i po sauně se nezapomeňte pořádně namazat výživným nebo hydratačním tělovým mlékem či krémem a nezapomeňte také na hydrataci pleti.
  • Po saunování nevybíhejte ihned ven do zimy, ale dopřejte si třeba ještě 15-20 minut aklimatizace v klidu a ve společnosti hydratačního nápoje (nejlépe vody).
Tip redakce:
Výživný Barnängen tělový krém All Over Rescue okamžitě uleví vysušené pokožce a vytvoří ochranný film. Můžete ho použít i na ruce a nohy.


CHYBA Č. 2: Málo hydratujete

V zimě méně pijete, protože chladnější počasí eliminuje pocit žízně, a máte tendenci sahat po nápojích, které hydrataci (včetně samozřejmě hydratace pleti) nikterak nepomáhají.


Co s sebou přináší pití zahřívacích nápojů?

  • Horké kávové nápoje a některé čaje odvodňují – přispívají tedy i k dehydrataci pleti.
  • Horké alkoholické nápoje (punč, svařené víno) prokrvují pleť a rozšiřují žilky na obličeji.

hydratace těla po koupeliŘešení:

  • Jděte na to chytře – ke kávě si vždy nezapomeňte objednat také sklenici vody a čaje vybírejte spíše ty, které neodvodňují – ovocné nebo některé bylinkové.
  • Začněte s hydratací již ráno – před snídaní si dejte sklenici ne úplně studené vody a pijte také večer, ale ne těsně před spaním.
  • Pleť hydratujte samozřejmě i zvenčí – vhodným denním a nočním hydratačním krémem s kyselinou hyaluronovou.
Tip redakce:
Denní a noční hydratační krém Ellie Hyaluron Boost obsahuje nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která pronikne do pleti a hloubkově ji hydratuje.


CHYBA Č. 3: Zapomínáte na sluneční paprsky

To, že slunce v zimě tolik nesvítí a nepálí, neznamená, že nemůže poškodit vaši pleť. Pamatovat byste na to měli především ve vysokohorských podmínkách, ale i na výletě či ve městě.


Proč si i v zimě dávat pozor na slunce?

  • Při celodenním pobytu venku (např. na výletě při slunném počasí) se můžete spálit – zima nezima.
  • Na horách je sluneční záření intenzivnější – vliv má vyšší nadmořská výška i paprsky, odražené od lesklé plochy sněhu.

balzám na rtyŘešení:

  • V běžný den ve městě stačí používat ochranný pleťový krém s SPF faktorem – ideálně ten, který je určen pro zimní období a přináší pleti další benefity jako výživu či hydrataci,
  • Na hory přibalte klasický opalovací krém na obličej a také balzám na rty s faktorem, nezapomínejte také chránit oči slunečními brýlemi. Před sluncem chraňte na horách také citlivou dětskou pleť!
Tip redakce:
Pečující Labello balzám na rty s OF 30 Sun Protect nezanechává bílé stopy na rtech, příjemně se vstřebá, ale zároveň vaše rty ochrání i ve vysokohorských podmínkách.


CHYBA Č. 4: Používáte letní kosmetiku

Zima u nás v posledních letech netrvá příliš dlouho – v nížinách a městech to mohou být tři, čtyři měsíce. I na tuto dobu je ale třeba pohlížet z kosmetického hlediska trošku jinak než na zbytek roku.


Proč lehčí krémy v zimě nemusejí stačit?

  • Chladné počasí, teplotní změny, studený vítr, vyšší vlhkost – to jsou faktory, které v zimě střídavě působí na pokožku a narušují její přirozenou bariéru.
  • Lehké letní hydratační krémy mohou být na extrémní podmínky krátké (především na horách, ve větších mrazech nebo v silném větru).

zimní krémŘešení:

  • Sáhněte po krémech, které jsou přímo určeny pro zimní období, nebo se poohlédněte po produktu s obsahem látek, jež pleť vyživí, ochrání a bojují proti některým dalším nepříjemným reakcím na zimu – třeba začervenání,
  • Tato poučka platí i pro krém na ruce, který by v zimě měl být výživnější.
Tip redakce:
CC krém proti začervenání Mixa Anti Redness obsahuje zklidňující „
cold cream“, výživný vitamin B3, kofein, který stahuje cévky a bojuje proti zarudnutí obličeje, a také ochranný faktor SPF15.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít