Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zdravé zuby a perfektní líčení: Dokonalý make-up pro vaše rty

Zdravé zuby a perfektní líčení: Dokonalý make-up pro vaše rty

Zdravé zuby a perfektní líčení: Dokonalý make-up pro vaše rty

3. října 2017 od Karolína Hornová

3. října 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Úsměv je nejlepší make-up a správné líčení ho jen podtrhne. Zjistili jsme, jak svým zubům dodat o pár odstínů bělejší barvu, jak je ihned opticky rozzářit a po kterém odstínu rtěnky sáhnout, aby byl výsledek dokonalý.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Mnoho žen si odmítá líčit rty jen proto, že se bojí, aby rtěnka nezvýraznila nedostatky na jejich chrupu. Výsledkem je, že si rty buď nelíčí (i když by jim to velmi slušelo), nebo líčí, ale brání se přirozenému úsměvu. A to je opravdu škoda,“ shrnuje kosmetička Julie Bauer Šnoblová a vyjmenovává tři základní kroky, které by se pro krásný úsměv měly dodržet: důkladná každodenní péče a bělení chrupu, péče o pokožku rtů a závěrem samozřejmě samotné líčení.


Bílá a bělejší: Pár odstínů udělá divy

Ne každý má od přírody bílé zuby – někomu se pigmentují do žluta, někomu spíše do šeda, a to působením různých vlivů, jako je kouření, pití červeného vína či konzumace barevného jídla. Vliv má i stárnutí a s ním zvyšující se poréznost skloviny, která pak snadněji přijímá „cizí“ pigmenty. Změně barvy chrupu lze ale zamezit pravidelnou a důkladnou hygienou. Zuby byste si měli zvyknout čistit ideálně dvakrát denně, a to klidně i 5-10 minut. Čím odlišnější odstín od „ideální bílé“ zuby mají, tím nápadněji pak vynikne v kombinaci s některými barvami rtěnek – vedle sytě červených odstínů s nádechem do oranžova a korálových odstínů rtěnek budou zuby vypadat žlutější.

Zdravé zuby a perfektní líčení: dokonalý make-up pro vaše rty

Pokud nechcete barevné nuance řešit, bude nejlepším rozhodnutím bělení zubů. Pokud máte zuby přirozeně žlutější už od mládí, bude pro vás nejlepším řešením domácí bělení pomocí profesionálních přípravků pod dohledem odborníka. V ordinaci zubaře za proceduru zaplatíte kolem čtyř tisíc a výsledek bude zaručený. Pokud máte zuby zažloutlé či zašedlé spíše kvůli konzumaci některých potravin nebo chcete zabránit nežádoucí pigmentaci po odborném vybělení zubů, sáhněte po některé z bělicích past s patentovaným složením.

Pasta Colgate Max White Expert White není jen obyčejná pasta, která má na obalu napsáno „bělicí“. Jejímu složení můžete věřit - je navrženo tak, aby nejen odstranilo povrchové nečistoty a pigmenty, ale především působilo hlouběji ve struktuře zubu. Jako jediná pasta na evropském trhu obsahuje peroxid vodíku, což je látka, která je hlavní bělicí složkou v profesionálních přípravcích na bělení zubů. Už po pěti dnech používání zaznamenáte bělejší odstín svých zubů, a to i v případě, že byly vystaveny dlouhodobé pigmentaci. Je také ideálním každodenním pomocníkem pro udržení odstínu profesionálně vybělených zubů. K občasné intenzivní bělicí kúře můžete využít bělicí pero ze stejné řady Expert White se silnější koncentrací účinné látky, které působí déle než pasta a je ideální ho používat před spaním, po večerním čištění zubů.


Zuby „vybělí“ optické efekty i vhodný odstín rtěnky

Možná si také říkáte, proč ještě někdo nevynalezl pastu, která by vaše zuby okamžitě rozjasnila, podobně jako make-up. Vynalezl – jmenuje se Colgate Max White Optic a kromě čisticích částeček, které odstraňují pigmentaci, obsahuje klinicky ověřené rozjasňovače, které odrážejí světlo a vašim zubům dodají okamžitý lesk a zdravý vzhled. A takový zářivý úsměv si přímo říká o dokonalý make-up.

„K líčení rtů bychom měli přistupovat s rozvahou a jistotou. Nikdy nenanášejte rtěnku na suché, loupající se rty. To žádnému úsměvu na kráse nepřidá,“ radí Julie Bauer a dodává: „V takovém případě je na místě vyživující balzám. Aby byly vaše rty neustále připravené na dokonalý make-up, provádějte jemný peeling, který pokožku rtů prokrví. Naučte se malý rituál, spojený s čištěním zubů: večer několikrát promasírujte rty krouživými pohyby zubního kartáčku a teplou vodou. Naneste vazelínu, balzám s bambuckým máslem nebo mateří kašičkou a jděte spát. Ráno budou vaše rty připravené na líčení.“

Zdravé zuby a perfektní líčení: dokonalý make-up pro vaše rty


Vhodně zvolený odstín rtěnky dokáže udělat s vaším úsměvem divy. Máte-li nažloutlý odstín zubů, vyvarujte se zmíněných odstínů do oranžova, ale také aktuálně velmi oblíbených hnědých a tmavě béžových odstínů, které by mohly jen podtrhnout žlutou a šedou pigmentaci zubů. Pokud potřebujete zuby opticky zesvětlit a zároveň chcete nosit rudou rtěnku, můžete: stačí vybrat odstín s chladnějšími podtóny do modra, jako je višňová, vínová a další tzv. „berry“ odstíny. Zuby opticky zesvětlí i méně nápadná ledově růžová nebo tónovací lesk s mikroskopickými holografickými třpytkami. Tyto barvy samozřejmě sluší i bílým zubům, které se díky nim doslova rozzáří. Ideálním řešením je najít si čas a probrat různé odstíny s vizážistkou nebo alespoň v klidu u zrcadla v drogerii a zvolit ten, který funguje nejlépe. A už se nikdy nebudete muset bát naplno usmát.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Petra Jindřichová 16.října 2017
No, teoreticky jsou to pěkné rady, hlavně ty o optickém "vybělení" zubů pomocí vhodného odstínu rtěnky. Jenže... u nás výrazně teplých barevných typů to moc fungovat nebude, že? Možná budu mít opticky bělejší zuby, ale jinak budu vypadat hodně divně.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít