Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Zalichoťte své opálené pleti

Zalichoťte své opálené pleti

Zalichoťte své opálené pleti

8. července 2017 od Lucie Kubíková

8. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Teploty stoupají, slunce pálí a i ty největší bledulky se již můžou pochlubit alespoň lehce opálenou pletí. Víte, jak se v létě správně nalíčit na opálenou pleť? Vyměnit, či nevyměnit odstín make-upu?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
První věc, kterou byste měly udělat, je důkladná prověrka vašeho kosmetického kufříku. Máte dostatek veselých, zářivých očních stínů? Najdete v něm linky na oči v jasných barvách? Nechybí vám rtěnka v korálovém odstínu? Pokud objevíte jen paletu nude, béžové a šedé, je asi načase vyrazit nakupovat. Kdy jindy než v létě si můžete užít bláznivé, zářivé a jasné barvičky?


Podkladový krém v létě vyměňte

Rozhodně zkontrolujte svůj make-up, a to při pohledu do zrcadla. Zkuste ho trošku máznout na tvář. Vyhovuje vám ještě jeho odstín, nebo vypadáte, jako byste si na obličej chtěla namalovat klaunskou masku? Pokud je odstín vaší pleti momentálně tmavší než odstín vašeho make-upu, investici se nevyhnete. „Pokud máte doma svůj oblíbený make-up, který je teď pro vás příliš světlý, nemusíte ho hned vyhazovat. Do podzimu by vám sice čerstvý nevydržel, ale když si koupíte tmavší, můžete je klidně míchat podle potřeby a aktuálního odstínu vaší pleti,“ radí vizážistka Naďa Krucká.

Na léto možná spíš než make-up oceníte lehčí BB Cream (rozdíl mezi BB, CC a DD krémem vám vysvětlíme zde), který vaší pleti dodá potřebnou hydrataci. Navíc na ní nevytvoří neprodyšný film, ale pouze ji lehce sjednotí a vyrovná případné nedostatky. A to vám v létě, kdy i světlé typy žen obvykle dosáhnou zdravého, svěžího odstínu, úplně stačí.

Zalichoťte své opálené pleti


Bronzer – vaše letní láska

Jak snadno a rychle podpořit svůj letní look, aniž byste musela utrácet spousty peněz a pořizovat hromady produktů? Inspirujte se u hollywoodských hvězd a profesionální maskérů a kupte si bronzer. Jde v podstatě o pudr s třpytivými odstíny. Jeho úkolem ovšem není vytvořit vám na tváři bronzovou masku, ale pouze dodat lehký, svěží nádech opálení. „Bronzery můžete koupit jak v krémové, tak i v pudrové formě. Pudrových bronzerů je na trhu víc, a tudíž budete mít větší výběr. Dnes už je nabízejí v podstatě všichni výrobci kosmetiky v nejrůznějších cenových relacích,“ říká Naďa Krucká. „Po aplikaci bronzeru by vaše pleť měla vypadat svěže, zdravě a přirozeně opáleně. Odstín tedy volte o jeden až dva odstíny tmavší, než je vaše aktuální barva.“ Pozor dávejte i na množství třpytivých částeček. Některé produktu jich obsahují velké množství, a na denní nošení proto nejsou příliš vhodné.

Zalichoťte své opálené pleti


Jako dotek sluníčka

Ať už si koupíte pudrový, nebo krémový bronzer, úspěch spočívá ve správném nanášení. „Bronzer patří na místa, která ve tváři chytají sluníčko jako první,“ vysvětluje Naďa Krucká. „Typicky je to čelo, nos, lícní kosti. Pokud byste si jím natřely celou tvář, nevypadalo by to přirozeně.“ Krémový nebo gelový bronzer můžete aplikovat buď čistými prsty, nebo třeba houbičkou. Pozor, vždy ho nanášejte na make-up. Na vybraná místa naneste jen velmi tenkou vrstvičku, kterou pečlivě rozmažte do ztracena. Dbejte na plynulé přechody. Je jednodušší případně trošku přidat, než se potom nadbytečného líčidla složitě zbavovat. „Pokud používáte pudrový bronzer, nespoléhejte na přibalený štěteček a raději si kupte pořádný velký štětec,“ radí vizážistka Naďa Krucká. „S ním lehce přejíždějte po obličeji od čela k bradě, jako byste si chtěla namalovat pruhy. Bronzer se uchytí na vystouplá místa v obličeji, což jsou právě ta, která se přirozeně jako první opalují.“
 
K letnímu looku kromě bronzeru, rozjasňovače a vhodného make-upu patří i krémové oční stíny v jasných barvách a rtěnka v odstínech korálové. Pokud nosíte odhalená i ramena a dekolt, nezapomeňte make-up a bronzer lehce nanést i na ně! Nalíčit si jen obličej a zbytek vynechat, to je velké kosmetické faux pas.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem Naďa Krucká

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Naďa Krucká
Profesionální vizážistka a image maker
68
"Víra nečiní věci snazšími, ale možnými. Proto je také s vírou všechno možné."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít