Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Úsměv - nasaďte své kráse korunu

Úsměv - nasaďte své kráse korunu

Úsměv - nasaďte své kráse korunu

14. ledna 2017 od Martina Hühneová

14. ledna 2017 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem MUDr. Petra Samková

Milý a přirozený úsměv je mocná zbraň, která zároveň umí druhého odzbrojit. Chcete zaujmout? Usmívejte se! Tato grimasa veselosti, pobavenosti, ale i porozumění funguje při jakékoliv komunikaci, nejen v pracovních nebo v partnerských vztazích. Signalizuje pocity radosti a štěstí. Navozuje dojem empatie a budí v ostatních důvěru. Dokáže prolomit ledy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Zkuste se usmívat, i když vám není zrovna ´hej´. Tento významný komunikační prostředek pak totiž zvedne náladu i vám samotným. Odbourává stres a zvládne i pozitivně stimulovat váš imunitní systém. To už je slušný výčet kladů docela obyčejného úsměvu k tomu, abyste se každý den smála s trochou nadsázky od rána do večera. Úsměv korunuje vaši vnitřní i vnější krásu a především: vždy sluší!


Pečujte o ústa i jejich okolí

Přitažlivost úsměvu umocní nejen vaše pěstěné rty, ale i pleť v jejich okolí. Aby byl váš úsměv dokonalý, věnujte jí proto péči. „Rty jsou nejen výraznou estetickou dominantou v obličeji, ale mimo jiné i důležitým prostředkem komunikace. A jako takové jsou při kontaktu středem pozornosti,“ říká MUDr. Petra Samková, primářka Kliniky estetické medicíny Petra Clinic. „Pokožka v jejich okolí je velmi jemná, citlivá, a tím i více náchylná k tvorbě vrásek. Jejich vznik podporuje také neustálý pohyb pokožky,“ dodává.
Tato partie vaší tváře si proto zaslouží zvýšenou a především pravidelnou péči. Pomohou vám výživné hydratační krémy s obsahem složek proti stárnutí. Make-up byste měly omezit na minimum, protože může jemnou pokožku vysušovat a také není od věci naučit se spát na zádech, aby se pleť zbytečně nemačkala. Nedejte také na obecný mýtus, že proti vráskám kolem rtů pomáhá mimické cvičení. Podle odbornice totiž nadměrná mimika záhyby v kůži jenom prohlubuje. Jako účinnou prevenci si raději dopřejte jednou ročně aplikaci tekutého liftingu.


Co s popraskanými rty

Rty nemají žádné mazové žlázy a jsou velmi senzitivní. Díky tomu se na nich snadno projeví jakákoliv disharmonie uvnitř těla. Působí na ně také okolní vlivy jako výkyvy teplot, mráz, vítr, nadměrné sluneční záření a mnoho dalších. Navíc jsou velmi namáhané, neboť jsou téměř neustále v pohybu. Podle doktorky Samkové by se o ně proto mělo pečovat průběžně celý den. Ošetřujte je denním i nočním krémem, během dne zvlhčujte hydratačními přípravky na bázi vazelíny. I kvalitní strava a dodržování pitného režimu dělá divy. Pokud se již stane, že rty popraskají, zásadně je neolizujte. Dopřejte jim přes den péči v podobě kvalitního balzámu na rty a jako masku na noc kalciovou mast. Rty budete mít hedvábné a k zulíbání.

K úsměvu patří i zdravý chrup

Jakkoliv budete mít dokonale pěstěnou pokožku a rty, bez zdravých zubů hvězdný úsměv nevykouzlíte. Nezáleží na tom, zda máte zoubky jako perličky, jimiž se pyšní Beyoncé, nebo výrazný chrup daný do vínku Julii Roberts. Příroda nám nenadělila všem stejnou měrou. Podstatné ale je, aby vaše zuby a dásně byly zdravé. To je dnes i měřítkem společenského úspěchu. Za rovnátka se nestyďte. Za čas se s nimi rozloučíte, ale krásné a rovné zuby už vám zůstanou. Chcete mít zuby nejen krásně rovné, ale i bílé a lesklé? Než se vypravíte k odborníkovi, poohlédněte se po vhodných přípravcích v drogerii. Dnes je již na trhu řada dostupných prostředků, které odstraňují pigmenty na zubech a tím je bělí. Vyzkoušejte pasty, gely, bělicí pudry, ale také různé bělicí fixy. Každému vyhovuje něco jiného. Pamatujte na to, že klíčem k bělostným zubům bez kazu je pravidelná péče.


Barevná tečka na závěr

Barevné rty přitahují větší pozornost. Pečlivě zvolená a správně nanesená rtěnka dodá vašemu úsměvu na smyslnosti. „V kombinaci se sytě nalíčenými rty vypadají zuby zářivější a bělejší,“ odhaluje tajemství hollywoodských krásek expertka na make-up Tereza Patočková a dodává: „Nebojte se hrát si s barvami. Není nic snazšího než vyměnit barvu rtěnky, pokud se v nějakém odstínu necítíte.“ Upozorňuje také na staré známé pravidlo, že tmavší barvy opticky zmenšují. Pokud tedy chcete docílit plnějších, smyslnějších rtů volte spíše světlejší barvy, popř. odstíny s perletí, které lépe odrážejí světlo.

Aby vám barva na rtech dlouho vydržela, osvojte si jednoduchý postup při jejich líčení. Rty ošetřete podkladem pod make-up a lehce je přepudrujte. Kontury vykreslete kvalitní tužkou na rty ideálně v barvě rtěnky, ne však tmavší. „Tužkou rty zvýrazníte, zakryjete nerovnosti a vytvoříte tvar rtů. Zabrání také tomu, aby se vám rtěnka rozpila, a prodlouží její životnost,“ vysvětluje vizážistka. Tahy podle ní veďte vždy od středu do stran ke koutkům. Dejte si záležet na horním rtu, zejména na srdíčku. Stejně postupujte i při nanášení rtěnky a nepřetahujte linku. Abyste se vyhnula trapné situaci obtisknuté červeně, přitiskněte na závěr na rty papírový kapesníček.

Okouzlující úsměv tedy zcela zadarmo není. Trochu té energie se však vyplatí do něj investovat. Každodenní trable překonáte snadněji nejenom vy, ale i váš partner v rodině, společnosti či zaměstnání. Úsměv i jeho hlasitá varianta, smích, jsou totiž v dobrém slova smyslu nakažlivé.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem MUDr. Petra Samková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Petra Samková
Specialista na klasickou a estetickou dermatologii
76
"Být krásná pro mě znamená cítit se ve své kůži."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít