Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Udělejte se svých nedokonalostí přednost!

Udělejte se svých nedokonalostí přednost!

Udělejte se svých nedokonalostí přednost!

3. ledna 2018 od Karolína Hornová

3. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Ani ty největší celebrity nejsou dokonalé. Velký nos, odstáté uši, mateřská znaménka, křivý úsměv. Vady na kráse, řeknete si možná. Pokud jste nositelkami některých z nich, zkuste z nich vytvořit „osobní značku“, stejně jako některé hvězdy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Česká topmodelka Karolina Kurková nemá pupík. K této „vadě na kráse“ přišla kvůli břišní kýle v dětství. I tak nemá problém předvádět spodní prádlo. Tu a tam se ale stejně stane – podobně jako třeba Natalia Portman se svými pihami – terčem přílišné horlivosti retušérů. Jde přitom „nedostatky“, díky kterým si lidé tyto ženy pamatují a díky nimž jsou samy sebou. Pojďme se podívat na „vady na kráse“, ze kterých slavné ženy udělaly své poznávací znamení.


Velký nos jako osobní značka

Jako první si možná vybavíme Terezu Maxovou. Není to prvoplánová kráska, ale je na ní něco nezaměnitelně elegantního, vznešeného a ladného. Její obličej působí až aristokraticky. A může za to její větší nos, díky kterému připomíná antickou krásku. Stejný „problém“ měla i Linda Evangelista, jedna z nejvýraznějších topmodelek devadesátých let. Dlouho přemýšlela, že si svůj velký nos nechá chirurgicky upravit. Naštěstí to ale neudělala a i díky němu se stala celebritou své doby. A také velkou průkopnicí „krásných nedostatků“.

Tyto krásky ovšem nebyly prvními, které se rozhodly velký nos nemaskovat a naopak jít „s kůží na trh“. Módní návrhářka a svého času také herečka Paloma Picasso nezapře španělské rysy a velký nos po svém otci, malíři Pablovi. Od 70. let se tato charismatická žena nechává s radostí fotit, mimo jiné i na reklamu pro svůj slavný parfém.

Udělejte ze svých nedokonalostí přednost!


Znaménko ke kráse patří

Krásná americká herečka s izraelskými kořeny, Natalie Portman, jednoho dne objevila v časopise své vyretušované fotografie a divila se: „Tohle jsem já?“ Ano, ale po zásahu retušéra, který patrně usoudil, že pihy obličeji nelichotí. Znaménka na obou tvářích přitom hravě narušují jinak dokonalou souměrnost hereččiny tváře.

Stejné poznávací znamení má i nestárnoucí Julia Roberts: znamének pod očima se nikdy zbavit nechtěla. S výrazným líčením nejsou téměř vidět a bez líčení tvoří jakoby jiskru v oku a veselý pohled. Bez znaménka by nebyly samy sebou ani herečky Eva Mendes a Scarlett Johansson nebo zpěvačka Mariah Carey. Některé z nich dokonce neváhají své znaménko krásy zvýrazňovat tužkou na obočí, podobně jako slavná Marilyn. Hodí se to především k výraznému retro líčení s rudými rty.

Udělejte ze svých nedokonalostí přednost!


Rovnátka? Nikdy! Křivý úsměv? No a co!

Brigitte Bardot, Lara Stone, Georgia May Jagger… a mohli bychom pokračovat. Všechny tyto krásky spojuje viditelná mezera mezi předními zuby. V dnešní době by sice vše vyřešila neviditelná rovnátka, na ty ale tyto ženy nemají ani pomyšlení. Především v modelingu je v poslední době tato „vada na kráse“ velmi vyhledávaná: na fotkách působí lehce drze, nespoutaně a provokativně. Stačí se podívat na fotografie z kampaně pro značku Pepe Jeans s Georgií May Jagger v hlavní roli.

Viděli jste někdy Victorii Beckham smát se? Patrně ne. Za svůj křivý a příliš hranatý úsměv se stydí, tak se naučila usmívat se jen zlehka. Není to sice úplné přiznání vady na kráse, ale má to něco do sebe: díky nevzhlednému úsměvu si vypěstovala tajemný pohled „à la Mona Lisa“, který je pro ni charakteristický. To Cameron Diaz na to šla z druhé strany – svá příliš velká ústa se nebojí použít k širokému úsměvu „od ucha k uchu“. Dovedete si ji bez něj představit?

Udělejte ze svých nedokonalostí přednost!


Odstáté uši pod vlasy nepatří

Kate Hudson nebo Kirsten Stewart – to jsou celebrity, které se proslavily ušima skoro jako Hurvínek. Ani jedna z nich se nerozhodla pro plastickou operaci, ba co víc – obě svého času nosily účes „na ježka“, který dal uším jen vyniknout. Kirsten Stewart navíc s oblibou nosí výrazné náušnice a piercing v ušním boltci, který na odstáté ucho ještě upozorní. A vlastně to vůbec nevypadá špatně.

Udělejte ze svých nedokonalostí přednost!


Ošklivá káčátka

Ani větší než výše zmíněné vady na kráse ale nemusejí znamenat nutnost složitých operací, skrývání pod oblečením nebo pocity studu, kdykoli vykročíte na ulici. Dnešní doba je velmi vstřícná a dokáže dobře „obhájenou“ vadu na kráse přijmout – a to nejen s uznáním k člověku, který se za sebe nestydí, ale i jako přirozenou krásu svého druhu.

Příkladem může být tanečnice Cassandra Naud s obrovským mateřským znaménkem přes celou tvář nebo „flekatá“ modelka Winnie Harlow, jejíž černošskou pokožku zdobí pravidelné bílé skvrny. Dermatologické onemocnění vitiligo se projevuje ztrátou pigmentace a jiné ženy by je zakrývaly make-upem. Winnie Harlow se rozhodla ukázat v celé své kráse a stala se v tomto směru doslova aktivistkou. Na YouTube dokonce najdeme videonávody, jak si nalíčit skvrny na obličeji a vypadat jako ona.

Udělejte ze svých nedokonalostí přednost!

Podobný přístup zvolila i bývalá britská modelka a aktivistka Heather Mills, která při autonehodě přišla o nohu, nebo britsko-lotyšská modelka a zpěvačka Viktoria Modesta, která svoji image postavila na umělecky zpracovaných protézách, ladících s outfitem.

Tyto odvážné a sebevědomé ženy mohou být příkladem pro všechny, kteří se potýkají s nějakou fyzickou vadou. A také jsou důkazem toho, že mnohem lepší přístup je se se svým neduhem „skamarádit“ a brát ho jako svoji součást než se ho snažit zakrývat – byť třeba jen make-upem.
 

Zdroj foto: Profimedia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít