Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Tužky nejsou jen na kreslení

Tužky nejsou jen na kreslení

Tužky nejsou jen na kreslení

31. prosince 2016 od MNo

31. prosince 2016 5 minut čtení
Připravil/a MNo ve spolupráci s expertem Veronika Kempná

Trend dnešní doby je jasný - čím menší, tím lepší. A platí to i v kosmetice. Asi není úplně žádoucí mít plnou kabelku různých paletek se stíny, rtěnek, linek a podobně. Navíc do takového plesového psaníčka by se to vše ani nevešlo. Proto i kosmetické firmy přišly s řešením a mnoho ze zmiňovaných produktů vyrábí ve verzi tužky. Jsou skladné, ale stejně funkční.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

„Je to dnešní fenomén, ženy nemusí nosit velké kosmetické taštičky, tužky se vejdou i do té nejmenší kabelky. Je ovšem pravda, že líčení s těmito produkty má svá pravidla a vyžaduje trochu cviku,“ uvádí vizážistka Veronika Kempná, která líčí své klientky v Salonu krásy Těšnov 15. A  doplňuje, že dnes se objevuje ještě jeden trend, a to kombinace hned několika různých líčidel v jedné tužce.


Multifunčnost vítězí

Je to rychlé, je to efektivní, a navíc to nezabírá místo. Co je to? Multilíčidlo. Některé ženy ho zbožňují, jiné nikdy neoslovilo. Použití multilíčidla je přitom velmi snadné. Líčení vám díky němu zabere jen chvilku a nebudete muset ani měnit produkty v ruce.

Vyrábějí se jako paletky, ale dokonce i jako tužky – takzvané sticky. „Spousta žen se s multilíčidly bojí pracovat jen proto, že si vyberou tmavší barvu a pak se děsí toho, co udělá takový odstín současně na očích, puse, a třeba ještě na tváři,“ říká Veronika Kempná a dodává, že důležité je tužkou nanášet napřed menší množství a pak případně přidávat. Tyto multifunční tužky ale nejsou ty klasické, na ořezání, jsou vysouvací a jejich struktura je spíše voskovější, dobře rozmazatelná. Hodí se proto spíše na normální a sušší pleť, ale pokud je použijete střídmě, nemusíte se bát aplikace ani na pleť mastnou. Můžete je použít jako rtěnku, místo očních stínů i jako tvářenku současně. Většinou mají naoranžovělé nebo růžové odstíny, některé mohou být dofialova nebo dočervena, a hodí se proto pro líčení tón v tónu - Broskvový nádech – trend podzimu 2016


Linkujte!

To není pokyn z lavic první třídy, ale další možnost vykouzlit díky tužce na své tváři skvělý make up. Linky na oči existují v několika formách, ale vybrat si ty správné je většinou dost obtížné. Každé z nás totiž vyhovuje něco úplně jiného. „Některé ženy neumí používat tekuté linky, dělá jim to problémy, ale i to má řešení. Mohou zkusit tužku – jak vysunovací, tak i klasickou, ořezávací,“ říká vizážistka.

Důležité je ale u těchto produktů ořezávání. Podle toho, jakou plánujete nalíčit linku. Pokud je to linka ke kouřovému líčení, pak není podle Veroniky Kempné třeba mít tužku ořezanou úplně, stačí kulatá, protože tento druh make upu nepotřebuje ostré tahy. Naopak pokud se chystáte na tenkou linku, nejdříve musíte tužku pořádně ořezat do špičky.


Barevné tužky i jako stíny

Jsou většinou širší než tužky, kterými se líčí linka, a mají mnoho odstínů. Mohou být jak třpytivé, tak i matné. Oční stíny v tužce se dnes dají pořídit všude, jak je ale používat? „Já osobně je používám jen občas a jen na některé klientky. Je to opravdu o tom, zda sedí pleti a nedrolí se. Doporučuji si je napřed vyzkoušet, jestli konkrétně vám budou vyhovovat,“ radí vizážistka s tím, že tyto produkty opravdu vznikly hlavně kvůli funkčnosti, protože u sebe ženy nemusí nosit štětečky na stíny.  


I na rty patří tužka

V podstatě se dá říci, že samotná rtěnka je také ve formě tužky a je to možná nejstarší průkopník dekorativní kosmetiky v tužce. A doplňuje ji další její kolegyně, a to konturovací tužka na rty. Ty mohou být opět buď vysunovací, nebo ořezávací. Důležité je je nejdříve očistit, aby kousky nezůstávaly na obrysech rtů, , pokud je třeba zalomená.
 

Co s obočím?

Dobarvování obočí dnes patří k základní péči. „Tady bych byla velmi opatrná, málokdo umí tužkou obočí vykreslit správně. A když, tak zvládne třeba jedno a druhé už se tak nepovede,“ upozorňuje vizážistka Veronika Kempná. A dodává, že když tužkou zajedete někam, kam jste nechtěla, musíte většinou celé obočí smýt a začít od začátku. Variantou k tužce jsou proto stíny na obočí, které se mohou i kombinovat kvůli dosažení autentického odstínu.


Jak správně pečovat o tužky? Podobně jak ve škole.

Na tužky stačí klasické ořezávátko, které seženete v každé drogerii. Napřed je dobré si zkontrolovat velikost tužky, aby se do ořezávátka vešla. Tvar si musíte vytipovat, abyste věděla, který vám vyhovuje - jestli spíš kulatý, nebo špičatý. Samozřejmě záleží také na tom, jakou linku chcete nalíčit, ale to už jsme zmiňovali výše. „Pokud se tužka láme, je třeba se s ní rozloučit a pořídit novou, většinou bývá prasklá někde uvnitř, což už zachránit nejde,“ říká Veronika Kempná.
Co se týká čištění, nic speciálního tužky nepotřebují. Maximálně je stačí utřít do ubrousku, pokud má před líčením žena pocit, že je špička zanesená.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás MNo ve spolupráci s expertem Veronika Kempná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Veronika Kempná
Vizážistka, kadeřnice, Salon krásy Těšnov 15
20
"Nedělám z ženy někoho, kým není."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít