Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Pleťové masky plné živin pro vaši pleť

Testujeme: Pleťové masky plné živin pro vaši pleť

Testujeme: Pleťové masky plné živin pro vaši pleť

14. listopadu 2019 od Pavla Maříková

14. listopadu 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Podzim je tady a s ním i zvýšená potřeba pleti na důkladnou hydrataci a především výživu. Rozhodly jsme se proto vyzkoušet vybrané pleťové masky, které slibují dodat pleti důležité látky a živiny. Jak pleťové masky dopadly?

Garnier Moisture + Aqua Bomb Tissue mask


Iva Wohlmuthová, projektová manažerka

Superhydratační vyplňující textilní maska moisture + aqua bomb by měla zajistit, aby po ní pleť vypadala intenzivně rehydratovaná a revitalizovaná.

Způsob a pohodlnost nanášení: 40 %
Návod pro aplikaci a použití byl srozumitelný, ale v praxi to tak snadné nebylo. Maska mi nešla úplně rovnoměrně napnout, protože velikost s průřezy je univerzální, takže jejich přesné umístění neodpovídalo zrovna mému obličeji. Po nanesení ale na svém místě vydržela.
Délka působení: 80 %
Délka působení masky je 15 minut, což je poměrně dlouho oproti jiným maskám, ale vzhledem k tomu, že jsem sázela na účinnost, doba 15 minut mi nakonec nevadila.

Vyživující efekt masky: 100 %
Efekt masky absolutně předčil nepohodlnost nanášení. Po sundání masky a opláchnutí obličeje pleť dýchala jako nikdy dřív. Byla osvěžená, jemná, pevnější a maximálně hydratovaná.

 

Celkové hodnocení: 4/5

Ellie Vyživující pleťová maska Nourishing Mask


Markéta Sikorová, webová analytička

Vyživující pleťová maska obsahuje mandlový olej, vitamin E a olej z šípkové růže. Je určena pro suchou a citlivou pleť, kterou by měla hloubkově hydratovat a zklidňovat. Já mám pleť spíše smíšenou, ale se sklonem k citlivé reakci a na podzim lehce sušší. Proto jsem doufala, že maska dodá dlouhodobější vláčnost, což se bohužel u mého typu pleti nestalo.

Způsob a pohodlnost nanášení: 80 %
Jedná se o klasickou krémovou masku, nikoliv textilní. Nanášení je tak velmi jednoduché, v podstatě se maska na pleť nanese jako klasický krém s výjimkou očního okolí.
Jediné, s čím mám ale problém u téměř každé podobné masky, je fakt, že obsahuje 2 balíčky, přičemž v každém je na můj obličej až příliš velké množství produktu. Proto jej buď plně nevyužiji, nebo musím balíček očistit a zbytek uschovat k dalšímu využití.

Délka působení: 90 %
Výrobce uvádí, že se má maska smývat po 10-15 minutách. To je podle mých zkušeností s podobnými typy masek poměrně standardní čas. Já jsem masku smývala již po 10 minutách, jelikož jsem na své pleti začala pociťovat lehké podráždění.
Vyživující efekt masky: 30 %
Bohužel výsledný efekt masky mě velice zklamal. Opláchnutí bylo náročnější, jelikož maska na pleti zůstala spíše sedět a bylo to jako smývat větší vrstvu krému. Jak jsem již zmínila, mou pleť navíc začala lehce iritovat, což přisuzuji přítomnosti většího množství Parrafinum Liquidum (parafín, 2. místo ve složení), který způsobil lehké pálení. Po smytí byla pleť poměrně příjemně hebká, nicméně za pár minut začala pnout a neobešla jsem se bez další hydratace v podobě séra či krému.

 

Celkové hodnocení: 2/5

Dermacol Intenzivní omlazující maska Collagen+


Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka

Přiznám se, že masky nemám ráda kvůli tomu, že je potřeba je aplikovat, nechávat je působit a pak ještě smývat, a téměř je nepoužívám s odůvodněním, že na to nemám čas. Ale vzala jsem to jako výzvu i příležitost pro svoji zralou pleť udělat něco navíc. A v koutku duše jsem byla sama zvědavá, jaký efekt bude maska mít. Slibuje pleť vypnout, vyživit, regenerovat, hydratovat, obnovit její elasticitu a v případě unavené pleti ji viditelně omladit. Příslibů hodně, moje zvědavost rostla. Maska obsahuje extrakt z mořských řas a doporučuje se používat ji od 35 let věku.
Způsob a pohodlnost nanášení: 90 %
V balení je množství na dvě použití. Obsah jednoho sáčku mi vystačil na celý obličej, krk i dekolt. Trochu mi nevyhovovalo balení v sáčku, kdy se hůř koriguje množství, které ze sáčku odebíráte a aplikujete. Tubička by byla komfortnější.

Délka působení: 90 %
Oproti jiným maskám bych chtěla vyzdvihnout trochu jiný a pro mě příjemnější způsob použití masky – po 15-20minutovém působení již není potřeba masku smývat, ale stačí nevstřebané zbytky pouze setřít kosmetickým tamponem. Ovšem já nakonec stejně sáhla ještě po růžové vodě, abych se zbavila lehce lepivého pocitu na obličeji.

Vyživující efekt masky: 100 %
Po použití byla pleť skutečně na první pohled vyživená, lehce zpevněná, vypadala odpočatě. Tento efekt přetrval ještě i druhý den, na krku a dekoltu dokonce ještě déle. Myslím, že v případě povadlé, unavené pleti je to výtečná volba za přijatelnou cenu.

 

Celkové hodnocení: 4/5

Ziaja Pleťová maska goats milk


Viola Hojstričová, projektová manažerka

Pleťová maska Ziaja s komplexem složek kozího mléka slibuje hydratování, vyhlazení a zpevnění pokožky. Pleť by měla jemně zregenerovat, maska by měla viditelně snížit vrásky a účinně zabraňovat vzniku nových. Tuto masku rozhodne doporučuji pro suchou a unavenou pleť, na které je již patrná tvorba vrásek minimálně v okolí očí. Na takovém typu pokožky efekt skutečně uvidíte již po jedné dvou aplikací.

Způsob a pohodlnost nanášení: 80 %
Způsob nanášení masky je tradiční jako při standardních krémových verzích. 
Vůně kozího mléka je při nanášení produktu velmi příjemná a rozhodně podporuje celkový dojem, že své pleti v dané chvíli dodáváte přesně to, co potřebuje. Maska by se měla aplikovat 1-2x týdně na obličej, krk a dekolt.

Délka působení: 80 %
Délka působení masky je 15-20 minut a musím podotknout, že to rozhodně stačí. Nepatřím mezi milovníky dlouhého působení masky, protože jsem toho názoru, že k tomu, aby maska ukázala, zda dokáže splnit slibovaný efekt, je 20 minut relativně slušná doba. V tomto případě jsem byla nadšená, protože už po pár minutách působení na pleti cítíte jemné zpevnění.

Vyživující efekt masky: 75 %
Po aplikací vidíte na pleti dvě jasné věci: pokožka se stala viditelně jemnější a celkově pružnější. Po smytí cítíte na tváři čistotu pocházející z jemné vůně kozího mléka a následnou vláčnost si užijete po dobu několika hodin. Ráda si tuto masku aplikuji večer při čtení knihy, kdy to beru jako menší relaxační rituál a doba působení mi uběhne skutečně rychle.

 

Celkové hodnocení: 3/5

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít