Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej SVÁTEČNÍ líčení: Markéta (31)

SVÁTEČNÍ líčení: Markéta (31)

SVÁTEČNÍ líčení: Markéta (31)

22. září 2021 od Teta drogerie

22. září 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Teta drogerie ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Markéta je učitelka, aktuálně na mateřské dovolené, líčí se rychle a maximálně 2-3 x týdně. Do proměny šla s tím, že se chce naučit líčit na sváteční příležitost a jaké správné tóny a barvy k tomu vlastně pro sebe zvolit, obzvlášť cítila nejistotu u rtěnky a obočí.

Typ pleti a obličeje

Markéta má krásnou pleť, dívčí vzhled a symetrickou tvář s jasnými rysy. Je spíše sportovní typ s přirozenou krásou. Při líčení postačí jen vyzdvihnout hezký tvar víček, rtů a obočí. Sama se sice nelíčí, protože neví jak, přesto se prý sama sobě po našem nalíčení líbila víc, než ve svatebním líčení, které měla v její velký den.

Navrhované líčení

Doporučujeme vyhýbat se tmavým tónům a zaměřit se na projasnění. Markétě budou slušet bronzové a perleťové oční stíny. Obočí stačí jen zafixovat a sem tam jen něco doplnit. Tvářenka by se měla aplikovat nad lícní kosti. Contouringu je lepší se vyhnout, zbytečně by Markétu zdrsnil. Sama o sobě má hezkou a ostře řezanou tvář, není tedy potřeba toto ještě zvýrazňovat

1. Nanesení make-upu

Začneme aplikací make-upu na dobře hydratovanou pleť. Nezapomínáme ho rozetřít i k linii vlasů, k uším a přes hranu čelisti.
Slavnostní líčení 1

2. Úprava obočí

Pokračujeme s obočím, které pročešeme, doplníme pár tahů tužkou a následně zafixujeme řasenkou na obočí.

3. Zvýraznění očí

Vrháme se na líčení očí, pro které volíme bronzovou paletku. Světlý odstín nanášíme přes celé horní pohyblivé víčko. Od středu oka pak stínujeme tmavším odstínem do kulata a směrem nahoru. Podél horní linie řas vedeme hnědou oční linku, kterou ale nenecháváme ostrou, rozmažeme ji štětcem do ztracena pro podpoření kouřového efektu. Následně pokračujeme s linkou i podél dolní linie řas a rovněž rozmažeme do ztracena štětcem. Pohled už pak jen podtrhneme řasenkou.

Markéta postup 2
Slavnostní líčení 3

4. Rozjasnění a fixace

Pleť rozjasníme perleťovým rozjasňovačem, a to v oblasti lícních kostí. Na jablíčka pak použijeme krémovou rtěnku na místo tvářenky. Nepudrujeme nijak výrazně, jen lehce štětcem vtlačíme pudr do oblasti T-zóny. 

5. Rty

Na rty nanášíme jen lesk, který podpoří celkové rozjasnění. Výraznější rtěnka by se mohla bít s líčením očí, které dominuje looku.

Další tipy vizážistky

Obecně doporučujeme Markétě vyhnout se matujícím produktům, spíše pleti dodávat vláhu a lesk, a to buď formou perleťových očních stínů (stačí např. jen ve vnitřním koutku oka), nebo lesků na rty. Obočí stačí učesat a fixovat klidně bezbarvým gelem a pohled už pak jen zvýraznit řasenkou.

Připravil/a pro vás Teta drogerie ve spolupráci s expertem Margita Skřenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Margita Skřenková
Make-up artist, vlasová stylistka
27
"Ať děláš cokoli, vždycky do toho dej kus lásky."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít