Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Slow beauty: Pomalým tempem k trvalé kráse

Slow beauty: Pomalým tempem k trvalé kráse

Slow beauty: Pomalým tempem k trvalé kráse

26. května 2019 od Helena Hladíková

26. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Nanést pleťovou masku, honem nastavit budík, než zazvoní, stihnu aspoň vyluxovat… Stop! Je načase skoncovat s uspěchaným tempem a přistupovat k péči o sebe pěkně pomalu a uvědoměle. Jak na to?
K dosažení dobrých výsledků v jakékoli činnosti je vždy zapotřebí určitý čas, to každý moc dobře ví. Často však podléhá nutkání chtít a mít všechno hned a v oblasti krásy to platí dvojnásob. Vždyť kdo by nechtěl ihned omládnout, mít okamžitě hezčí pleť, zbavit se vrásek nebo šedin? Proto se mnoho lidí neustále honí za jakousi „instantní“ krásou, kterou zaručují estetické zákroky, nejmodernější přístroje i přípravky „nadupané“ těmi nejúčinnějšími látkami. Ale je to tak správně? Nevypadali byste lépe, kdybyste přijali sami sebe, svou přirozenou krásu a proces stárnutí jako nevyhnutelnou skutečnost, která je ve své podstatě rovněž krásná?
šťastná žena

Pomalá krása předchází škodám

To, že se zběsilé tempo, umění multitaskingu, tedy zvládání několika věcí naráz, a honba za dokonalostí se nevyplácí v žádné z oblastí našeho života, si dnes naštěstí uvědomuje čím dál více lidí. Díky tomu se jako reakce na uspěchanou dobu objevuje trend slow food, slow fashion – a také slow beauty. Jde o soustředění se na svou přirozenost, harmonii a vědomé vnímání vlastního těla. Jednodušeji řečeno byste měli svému tělu dělat co nejvíce dobře, rozmazlovat pokožku i vlasy výživnými látkami a nepřemýšlet u toho nad tím, co všechno musíte do večera ještě stihnout. Abyste dosáhli trvale krásného a spokojeného těla zevnitř i zvenčí, je potřeba se mu patřičně věnovat, což by vás právě koncept pomalé krásy měl naučit. Jeho hlavní výhoda? Předcházení následkům, nikoli napravování vzniklých škod. Co tedy dělat, pokud chcete slow beauty přijmout za svou životní filosofii? Není na tom nic těžkého, stačí si osvojit pár jednoduchých kroků:
relaxační sprcha

1. Užívejte si zkrášlující rituály

Možná patříte k těm, kteří stejně jako v úvodu našeho povídání nanesou na obličej pleťovou masku a běží uklízet, aby náhodou nepromarnili těch patnáct minut „volného“ času. Pokud jste takoví i vy, zkuste si veškeré zkrášlující rituály začít vědomě užívat. Chcete si po náročném dni dopřát příjemně uvolňující sprchu? Tak zavřete oči a vnímejte, jak všechny starosti odtékají spolu s vodou a jak je vám díky tomu fajn. Nemyslete na nic jiného než na příjemné pocity a stejným způsobem přistupujte ke všem kosmetickým procedurám. Ať už jde o nanášení make-upu, nebo vtírání olejíčku do vlasů, prožívejte to vždy všemi smysly a soustřeďte se jen na přítomný okamžik.
 
Tip redakce:
Kosmetická péče začíná už samotným nákupem přípravků, který si rovněž můžete náležitě užít. Vyzkoušejte kosmetické koutky v prodejnách drogerií Teta, kde můžete přepínat osvětlení na denní a večerní líčení. Vybírání produktů si navíc můžete zpříjemnit šálkem italské kávy Lavazza.
maska na obličej

2. Myslete na svoje přednosti

Každý má tendenci zakrývat svoje slabiny, ať už povahové, emoční, nebo právě ty, které se týkají vzhledu. Velký nos, špičatá brada, nedokonalá pleť, řídké vlasy… Neustále sami sebe hodnotíte a nutno říct, že z toho málokdy vyjdete se ctí. Svou mysl tak vlastně pořád obracíte jen k tomu, co se vám na sobě nelíbí. Proč to ale nevzít za opačný konec a nezačít zdůrazňovat svoje přednosti? Líbí se vám vaše oči, ústa nebo vypracovaná lýtka? Tak je světu ukazujte co nejvíc a užívejte si příjemný pocit, který z takového přístupu stoprocentně vzejde.

3. Dopřejte si každodenní pauzy

Stres je jedním z nejhorších faktorů, které na vzhled vaší pleti v dnešní době působí. Slow beauty proto radí – zpomalte a budete krásní. Každý den si dopřejte chvilku, kdy se budete věnovat jen sobě a vnímání svého těla. Je jedno, jestli půjde o meditaci, procházku v přírodě, dry brushing nebo pouhé ležení na gauči. Důležité je, abyste se při tom vrátili sami k sobě a mysleli na pohodu svého těla.
pudrování nosu

4. Vsaďte na sílu přírody

Trend pomalé krásy se týká i samotných kosmetických přípravků. Zaprvé byste si podle něj měli udělat ve své koupelně pořádek, vyházet nepotřebné a především prošlé produkty. A zadruhé začít používat co nejvíce přírodní kosmetiky. Čím méně chemie do sebe dostanete, tím lépe bude vaše tělo fungovat i vypadat. Vyzkoušejte třeba přírodní bylinnou kosmetiku Floré s ingrediencemi v biokvalitě. K rychlému a dokonalému odlíčení make-upu i extra voděodolné kosmetiky poslouží Bylinný dvoufázový odličovač bílá lilie & zelený čaj. I citlivou pleť výrazně zklidní a vyživí Bylinný denní a noční krém aloe vera & mořské řasy a přirozené pH vašich intimních partií zase pomáhá udržet Bylinný intimní gel Tea Tree & šalvěj lékařská.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít