Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Slaďte rtěnku s barvou vlasů: Ty nejlepší odstíny vám na míru

Slaďte rtěnku s barvou vlasů: Ty nejlepší odstíny vám na míru

Slaďte rtěnku s barvou vlasů: Ty nejlepší odstíny vám na míru

25. srpna 2021 od Karolína Valová

25. srpna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Rtěnka je třešničkou na dortu celého make-upu. Pokud vyberete její správný odstín, dokáží nalíčené rty dotáhnout váš výsledný vzhled k dokonalosti. Záleží jen na vás, zda toužíte po eleganci, výstřednosti, něžnosti nebo náznaku hravosti. Ta pravá rtěnka vám umožní jednoduše cokoliv. Najít ji můžete třeba díky odstínu vlasů…

Blondýnky

Platinová blond s nude rtěnkou

Nosíte-li extravagantní studenou blond, která hraničí až s bílou nebo šedou, pro denní líčení jsou sázkou na jistotu rtěnky v nude barvách. Určitě však vyzkoušejte, zda se budete lépe cítit v teplém sytém odstínu, jako je L´Oréal Paris Rouge Signature lipstick odstín 116 (koupit v e-shopu), nebo jestli vám lépe sedne tmavší líčení očí v kombinaci s tělovou rtěnkou v podobě Rimmel London Rtěnky Lasting Finish Kate Nude odstín 040 (koupit v e-shopu).


přirozenému blond odstínu vlasů se dá s pomocí vhodné tvářenky a přiměřeného líčení očí napárovat téměř jakákoliv rtěnka, jeden odstín však sedí blondýnkám za jakékoliv situace. Řeč je o tmavé starorůžové barvě, kterou perfektně vystihuje například hydratační Maybelline Color Sensational rtěnka 305 Frozen Rose (koupit v e-shopu).

Brunetky

Červené rty

Jen těžko bychom hledali hnědovlásku, které nesluší absolutně nadčasová jasně červená rtěnka, jako je Gabriella Salvete Matte Lips 101 Strawberry Dream (koupit v e-shopu). Ženy s odlišnou barvou vlasů mohou jen závidět. Protože je ale pro podobnou volbu třeba notná dávka kuráže, je dobré mít v záloze i další odstíny, které sluší všem brunetkám bez výjimky.

Rozhodně nešlápnete vedle, pokud si na rty velmi pečlivě (ideálně včetně konturky) nanesete švestkový nebo hnědorůžový odstín. Mají-li vaše vlasy na slunci červený nádech, určitě svou kosmetickou taštičku obohaťte o rtěnku nebo matný lesk na rty v barvě terakoty nebo skořice.

Zrzky

Zrzka s červenými rty

Ženy s ohnivými vlasy se při líčení často drží zpátky. To je ovšem chyba! Zrzky si mohou dovolit ty nejrozmanitější barevné kombinace. A to se týká i rtěnek. Nude barvy, sytá růžová, červená, rudá, hnědá – nic není tabu! Ať už zvolíte jakékoliv líčení rtů, nikdy nezapomeňte na odpovídající zvýraznění obočí, očí i líček. Jen tak budete vypadat perfektně.

Tip redakce:
Pro precizní dotvarování obočí doporučujeme tužku Maybelline Tattoo Brow 36H například v odstínu Soft Brown 03 (koupit v e-shopu), kterou si zamilujete jak pro její příjemnou krémovou texturu, tak pro neuvěřitelnou výdrž. Přirozeného vzhledu pleti pak snadno dosáhnete díky Maybelline Fit Me tvářence 25 Pink (koupit v e-shopu), kterou můžete nanášet štětcem i houbičkou.

Černovlásky

U černovlásek hraje velkou roli odstín pleti. Pokud bychom vám však přece jen měli dát nějaký obecný tip, byla by to rtěnka v barvách bobulovitých plodů, tedy rybízu, jahod, malin i ostružin, jako je Maybelline Ultimatte Slim, odstín 099 More Berry.
Maybelline Ultimatte Slim, odstín 099 More Berry
Maybelline Ultimatte Slim odstín 099 More Berry

TIP: Pokud si s výraznou rtěnkou na rtech nepřipadáte dobře, vyzkoušejte pigmentovaný balzám na rty nebo třeba bezbarvý lesk na rty. Velký výběr těchto produktů naleznete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít