Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Průvodce světem očních stínů

Průvodce světem očních stínů

Průvodce světem očních stínů

25. května 2017 od Lucie Kubíková

25. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková

Oční stíny bez přehánění dokážou zázraky. Zvýrazní to, co chceme ukázat, potlačí to, co je třeba skrýt. Dokážou změnit výraz celé tváře. Přes den vám pomohou vypadat profesionálně a upraveně, večer dodají vašemu pohledu hloubku a sex-appeal. Určitě se jich nebojte, naučte se je vybírat a používat!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Když přijdete do drogerie a chcete si vybrat oční stíny, možná vás zarazí, kolik značek a druhů vám prodavačky nabídnou. Oční stíny jsou pro každého výrobce jakousi výkladní skříní, na které si dávají obzvlášť záležet.


Pudrové stíny – klasika, která nestárne

Pudrové stíny slisované do paletek - tak vypadají oční stíny už desítky let. Co je známé a generacemi vyzkoušené, nemusí být v žádném případě nudné a zastaralé! Pudrové stíny najdete v obchodech v desítkách odstínů, stačí si jen vybrat ty svoje nejoblíbenější. Někteří lidé sice tvrdí, že pudrové stíny nevydrží celý den, ale nemusí to být pravda – například stíny Collection Eyeshadow Palette od Catrice Cosmetics se chlubí celodenní výdrží! Kdo nepotřebuje tolik odstínů v jedné paletce, vystačí si určitě s Quattro eyeshadow od essence. Čtyři univerzálně použitelné odstíny se vejdou i do té nejmenší kabelky! A pro ještě větší minimalismus jsou tu stíny DUO Eye Shadow od Dermacol – paletka se dvěma odstíny, jedním metalickým a jedním obyčejným.

Pudrové stíny se nanášejí štětečkem nebo pěnovým aplikátorem a jejich velkou výhodou je možnost stínování a téměř neomezeného čarování s barvami a přechody mezi nimi. Nevýhodou je, že mohou při aplikaci lehce opadávat a způsobovat problémy nositelkám kontaktních čoček.

Průvodce světem očních stínů


Krémové neboli pěnové stíny – syté barvy pro všechny

Na rozdíl od pudrových stínů se ty krémové neprodávají v paletkách, ale v dózičkách, vždy po jednom odstínu v dózičce. Pokud se u pudrových stínů obáváte o jejich výdrž, tak u krémových opravdu nemusíte mít strach – obvykle drží jako přišité celý den. Velmi dobře se také nanášejí, a to jak štětečkem, tak prostě i prstem. Velmi brzy ale zasychají, takže je s nimi nutné pracovat rychle a precizně. Z toho také vyplývá, že nejsou zvlášť vhodné pro stínování.

Většinou se dají koupit ve velmi výrazných barvách. Například Color Tattoo 24hr od Maybelline jsou na trhu v bronzových, tyrkysových nebo zlatých odstínech a Moon Touch značky Dermacol se zase pohybují na škále šedých a stříbrných tónů. Širokou paletu odstínů vyrábí i značka Max Factor, jejíž Excess Shimmer Eyeshadow jsou extrémně třpytivé.
Krémové stíny se kvůli svým výrazným efektům často používají na focení a hodí se také na pláž, protože bývají voděodolné.


Stíny v tužce – kompromis, který baví

Pokud se nedokážete rozhodnout, jestli si pořídit stíny krémové, či pudrové, sáhněte po těch v tužce. Jde o jakousi kombinaci stínů a tužky na oči a k sehnání jsou jak perleťové a lesklé, tak i matné odstíny.
Stíny v tužce mají hned několik zásadních výhod. Snadno se nanášejí (ovšem pozor, musejí být aspoň trochu ořezané, kopytem se moc nenalíčíte), jsou tak malé, že si je s sebou můžete vzít skutečně kamkoliv, a většinou se i snadno rozmazávají, takže je možné s nimi i lehce stínovat.

Dermacol Long Lasting Intense Colour představuje zajímavou kombinaci stínů a linky a dá se koupit v řadě krásných odstínů, mimo jiné i v mechové zeleni nebo kobaltové modři. Rimmel svoje stíny Magnif´Eyes prodává jako 2 v 1 -  z jedné strany tužka na oči, z druhé stín. Pokud máte rády výrazné barvy, zaměřte se na Wild Shadow Pencil od Max Factor – růžová, zelená, šedá… tady si každá žena najde to svoje!

Průvodce světem očních stínů


Jak si sestavit svou paletku?

Samozřejmě, můžete prostě jít a koupit si paletku očních stínů tak, jak ji navrhli a vyrobili designéři módních značek. Nebo si můžete sestavit vlastní paletku samy.

Vždycky využijete černou a bílou. Bílou do vnitřního koutku oka a pod obočí, černou do vnějšího koutku nebo místo linky – to už samo o sobě stačí. Odstíny tělové, béžové, hnědé sluší většinou všem a tvoří základ takzvaného nude líčení, které se hodí pro každý den.

Máte modré oči? Pak si do paletky přidejte broskvové a meruňkové odstíny, které je hezky zvýrazní. K zeleným očím ladí zelené, fialové a tělové odstíny, k hnědým se krásně hodí třeba růžová. Pokud máte pleť bez poskvrnky, klidně sáhněte po lesklých, perleťových odstínech. Pokud ale už kolem očí máte tu a tam nějakou vrásku, raději volte odstíny matné.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít