Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pravidla maskování: Co dopřát pleti, když je vám 40+

Pravidla maskování: Co dopřát pleti, když je vám 40+

Pravidla maskování: Co dopřát pleti, když je vám 40+

12. září 2020 od Eva Šarfová

12. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Pleťová maska by měla být součástí vašeho kosmetického repertoáru, ať už je vám dvacet, nebo padesát. Pravdou je, že máme-li zralou pleť, nabývají masky na větším významu. Důležité je vybrat vhodné produkty a správně je používat.
Vrásky, kruhy pod očima, otoky, pigmentové skvrny a další nedokonalosti. To jsou nejčastější známky stárnutí pleti, s nimiž se můžete vypořádat s pomocí pleťové masky. Vždy vám poskytne okamžitou intenzivní péči. Za předpokladu, že ji použijete správně. Jaké zásady se vyplatí dodržovat?
Vybírejte správně

1. Vybírejte správně

Volte podle typu své pleti. Normální zralá pleť je obvykle sušší a potřebuje nejen hydrataci, ale také pořádnou porci regenerace. Nic nezkazíte, pokud sáhnete po anti-aging produktu, který umí pleť vypnout a vyhladit vrásky. Ve složení by tedy neměly chybět takové látky, jako jsou kolagen, vitamin E, kyselina hyaluronová nebo bambucké máslo. Tyto požadavky dokáže splnit Ellie Pleťová maska proti vráskám Royal Age 55+ (koupit v e-shopu), která výrazně zpomaluje projevy stárnutí a zlepšuje celkový tonus pleti. Skvělé omlazující účinky má také Ellie Omlazující pleťová maska Hyaluron Boost (koupit v e-shopu), která pokožku navíc dlouhodobě hydratuje.

TIP: Výběr pleťových masek pro zralou pleť najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

2. Nepodceňte přípravu

Důkladné odlíčení a čištění pleti jsou nezbytnou podmínkou pro to, aby maska splnila vaše očekávání. Jedině tak se totiž účinné látky dostanou tam, kam mají, tedy hluboko do pleti. Ideální je, když si uděláte čas a masku nanesete po teplé koupeli, kdy budou póry otevřené. Pokud se zrovna koupel nehodí, můžete pleť napařit horkým ručníkem.
Nepodceňte přípravu
Tip redakce:
Před aplikací pleťové masky použijte peeling, který zbaví pleť vrstvy odumřelých buněk a vyčistí pleť důkladněji než jen běžné odličovací mléko, gel nebo micelární voda. Vyzkoušejte například
Neutrogena Vyhlazující pleťový peeling Hydro Boost (koupit v e-shopu), který z pleti účinně odstraňuje nečistoty, vyhlazuje ji a zároveň ji intenzivně hydratuje.

3. Neodbývejte se

Na pleť naneste pořádnou vrstvu masky, nešetřete, není to krém. Nechte ji zároveň dostatečně dlouho působit, ideální je půlhodina. Řiďte se ale instrukcemi na obalu produktu a nanášejte správně. Běžná pleťová maska například nepatří do oblasti očního okolí. Trápí-li vás otoky očí nebo kruhy pod očima, pořiďte si speciální oční masku. Vyzkoušejte například Garnier Skin Naturals Povzbuzující oční masku obohacenou o šťávu z pomeranče a kyselinu hyaluronovou (koupit v e-shopu).
Chce to pravidelnost

4. Chce to pravidelnost

Pleťová maska sice funguje jako malý zázrak, ale aby byly účinky opravdu patrné, je potřeba používat ji dlouhodobě. Z nanášení masky si vytvořte svůj malý relaxační rituál, začleňte ji do pravidelné péče o své tělo stejně jako například mytí vlasů nebo manikúru. Alespoň jednou týdně si udělejte čas jen sama pro sebe. Prospěje vám to po všech stránkách. Máte-li pocit, že nemáte čas, vyzkoušejte textilní masky. Jejich použití je velmi jednoduché, stačí je jen rozbalit, přiložit na obličej a relaxovat.
 

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít