Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Noční krém a maska: živá voda pro vaši pleť

Noční krém a maska: živá voda pro vaši pleť

Noční krém a maska: živá voda pro vaši pleť

13. července 2017 od Martina Hühneová

13. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Víte, že přes noc dokážou buňky naší pleti zregenerovat? Je to tak. Její stárnutí může navíc správná noční péče zpomalit. Kdy tedy použít noční krém proti vráskám, kdy masku a jaký je vlastně mezi nimi rozdíl?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Péče o pleť v noci je stejně důležitá jako pozornost, kterou jí věnujete přes den. Spánek má totiž jedinečné revitalizační účinky na celé naše tělo. Během něho probíhá proces regenerace všech buněk. Dochází tak i k obnově tkáně pleti, která přes den čelí řadě útoků, ať se jedná o sluneční záření, nepříznivé povětrnostní podmínky, stres, změny teplot a podobně. K obnově kožních buněk během spaní potřebuje organizmus spoustu živin. Naservírovat mu jej můžete v podobě nočních krémů nebo nočních masek.


Rozdíl mezi nočním krémem a maskou

Základní rozdíl mezi těmito dvěma kosmetickými přípravky je hlavně v koncentraci látek, které na pleť působí. „Noční masky bývají hutnější, s vyšším obsahem hydratačních a vyživujících látek. Je nutné používat je s opatrností, protože ne každému může aplikace na několik hodin vyhovovat,“ vysvětluje Mgr. Petra Řehořková, wellness koučka a zakladatelka kliniky Petra Clinic, a dodává: „Krémy jsou zase vyráběny tak, aby splňovaly požadavky, které různé druhy pleti vyžadují. Jsou zaměřeny na hydrataci, anti-aging, redukci otoků, redukci pigmentových skvrn a podobně.“  Krémy jsou však vyvíjeny tak, abychom je mohly používat denně. Masky, podobně jako séra, jsou ´napěchovány´ aktivnějšími látkami, a odborníci je proto doporučují používat jednou nebo dvakrát týdně, aby neztratily svoji účinnost.


Jak si správně vybrat přípravky

„Při výběru krémů i masek je dobré poradit se vždy s odborníkem," nabádá expertka a zároveň varuje: „Nikdy se nenechte zlákat reklamou či přitažlivým obalem.“ Zdůrazňuje, že výběr masky by měl odpovídat typu pleti. Pokud je suchá, můžeme ji použít častěji. U smíšené pleti nabádá k větší opatrnosti. Co se týče mastné pleti, na té musíme vyzkoušet, zda je maska vůbec vhodným doplňkem kosmetické péče. Obdobné je to i s nočními krémy. „Vždy je nutné přihlédnout k typu pleti a k jejímu aktuálnímu stavu. Tak je třeba také zohlednit estetické zákroky, jako je aplikace botulotoxinu, kyseliny hyaluronové, plazmy nebo tekutého liftingu," vysvětluje koučka a doplňuje: „V těchto případech bychom měly zvolit preparát, který prodlouží účinek procedur a podpoří metabolismus pleti.“ Denní krémy nejsou pro noční péči vhodné. Většinou totiž obsahují také ochranný faktor proti UV záření. Ten je sice přes den nepostradatelný, zato v noci zcela zbytečný a zatěžuje pleť.

Noční krém a maska: živá voda pro vaši pleť


Aby váš věk byl pouhým číslem

Podle Petry Řehořkové máme typ pleti dán geneticky, péče o ni se však mění s věkem, a to rok od roku. Neměly bychom ji proto podceňovat: „Třicetiletá žena může mít pleť stařenky a naopak, žena v letech může v tomto ohledu hravě strčit třicátnici do kapsy,“ říká koučka. Regenerace a hydratace během spánku je tak podstatnou součástí kosmetické péče. Naštěstí pro nás se v této oblasti kosmetické značky doslova předhánějí. Například Garnier nabízí hned několik přípravků. Vybrat si můžete podle toho, co vaše pleť právě potřebuje:

 

Noční krém proti vráskám Lift

Obsahuje různé povzbuzující a vyživující složky (zázvor, výtažky z třešní a borůvek), které aktivují regenerační mechanismy pleti, uvolňuje stahy svalů pleti, vypíná pleť a vrací jí přirozenou pružnost. Hodí se pro všechny ženy, které už nějaké ty vrásky mají, ale i pro ty, které proti nim chtějí preventivně zabojovat.

 

Regenerační, omlazující či zpevňující krém

Např. Garnier Skin Naturals Essentials se hodí pro zralejší pleť a kombinuje sílu rostlinných buněk, které mají regenerační schopnosti, a olej z rakytníku bohatý na omega-6 mastné kyseliny, které pleť vyživují a zjemňují. Díky tomu lze snížit počet i hloubku vrásek a posílit obličejové kontury. 

 

Transformující noční péče proti stárnutí a únavě

Jde o sílu a účinky masky v krému s vlastnosmit tvarové paměti, která pleť doslova obalí a v průběhu noci uvolňuje aktivní látky. Pleť je tak jemná, pružná a navíc i odpočatá. Obdobně si z celé plejády revitalizujích preparátů můžete zvolit v nočních řadách značky L´Oréal, a to podle toho, co vaše pleť právě vyžaduje. Výživu, regeneraci a obnovu ochranné funkce pleti nabízí třeba L´Oréal Triple Active Noční hydratační krém. Intenzivnější péči vám poskytne L'Oréal Extraordinary Oil Mask - výživná noční maska pro suchou pleť. Pokud preferujete přírodní kosmetiku, vyberte si z nabídky české firmy Bione Cosmetics.


Okolí očí vyžaduje zvláštní péči

V každém věku bychom měly věnovat zvláštní pozornost partii okolo očí. Obsahuje totiž minimum mazových žláz a je tak mnohem sušší než ostatní části obličeje. Kupodivu jí však hutné noční krémy neprospívají. Daleko lépe na kruhy pod očima zafunguje, pokud jim dopřejete péči v podobě zhruba 20minutové masky. Celonoční péči nabízí například regenerační oční krém proti kruhům a váčkům pod očima z řady Nutriskin značky Garnier.


Vyčistěte pleť

Základem noční péče je dokonale umytá pleť, zbavená make-upu, toxinů, přebytečného mazu apod. Bez důkladné očisty na krémy a masky zapomeňte. Plejádu živin, které obsahují, dokáže totiž vstřebat a využít jen kůže dokonale čistá, které dopřejete dostatek odpočinku v podobě spánku.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Mgr. Petra Řehořková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Petra Řehořková
wellness koučka a zakladatelka kliniky Petra Clinic
4342
"Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít