Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nezbytné štětce na dovolenou: S tímto si vystačíte!

Nezbytné štětce na dovolenou: S tímto si vystačíte!

Nezbytné štětce na dovolenou: S tímto si vystačíte!

5. června 2018 od Karolína Hornová

5. června 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Oční stíny, make-up, pudr, tvářenka. Kolik štětců skutečně potřebujete pro jejich aplikaci? Na dovolené klidně pouze dva. Poradíme vám, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Na dovolené klidně můžete porušit pravidlo „jeden produkt – jeden štětec“. Musíte ale pamatovat na hygienu i praktickou stránku věci – štětcem od make-upu asi těžko dobře nanesete tvářenku. Vše může vyřešit profesionální čisticí prostředek na štětce, který zakoupíte v obchodech pro vizážisty. Stačí ho málo a štětec je ihned suchý, čistý a připravený pro další použití.

Vizážistka Lucia Hrušková Gibodová na svém kurzu líčení vysvětluje, že v základu si vystačíte se třemi štětci: štětcem na make-up (v případě, že jsme zvyklé ho nanášet štětcem), štětec na tvářenku a pudr a štěteček na stíny – ten je podle vizážistky naprostou nezbytností, bez které nikdy nenanesete stíny tak dobře. Pojďme si blíže rozebrat, jaké štětce vybírat, abyste byly i s minimálním arzenálem na dovolené spokojené. Vsadíme se, že spoustě z vás budou dobře vybrané tři štětce stačit i v běžném životě.

Štětec na stíny

Must-have: Štěteček na oční stíny

Mnohé ženy si na dovolené dávají pauzu od make-upu, ale lehkých stínů ve svěží barvě nebo třeba jen lehce do ztracena rozmazané linky se vzdá jen málokterá. Ani na dovolenou byste tedy neměly vyrážet bez štětečku na stíny.

Tip redakce:
Štětec ze sady EcoTools Sada štětců pro pronikavý pohled. Balení obsahuje dva oboustranné štětce, což je skvělá vychytávka na cesty. Na cestu si pak můžete vybrat jeden z nich podle preferencí a líčení, které je vám bližší – první nástroj disponuje klasickým měkčím štětečkem na stíny a pevnějším, zkoseným na linku. Druhý pak disponuje klasickým měkčím (delším) a pevnějším (kratším) štětečkem pro dokonalé rozetření stínů do ztracena.

Štětec na make-up

Nezapomeňte: Štětec na make-up

Pokud nejste zvyklá nanášet make-up prsty, je rozhodně lepší i na dovolenou přibalit štětec na make-up. A s ním i čisticí prostředek a ideálně i pouzdro, které eliminuje případné znečištění kosmetické taštičky. Skladnou pomůckou na cesty může být i houbička, tedy tzv. beauty blender. Tady ale zase pamatujte na to, že byste ji před nanášením make-upu měly navlhčit a po aplikaci proprat ve vodě, ideálně s čisticím prostředkem. Vlhkou houbičku určitě neuzavírejte do neprodyšných taštiček, ale nechte volně uschnout, případně ji po cestě raději vyperte znovu.

Tip redakce:
EcoTools Štětec na make-up je klasický plochý štětec se zaoblenou konturou štětinek. Nejenže jím dokonale rozetřete podkladový make-up, ale poradí si i s tvářenkou. Jen ho mezi nanášením obou produktů nezapomeňte vyčistit.

Štětec na pudr

Pomocník v nesnázích: Štětec na pudr

Štětce na pudr se prodávají v mnoha variantách. Pro případ dovolené ale raději zapomeňte na velké, „huňaté“ štětce, kterými přepudrujete celý obličej. Na dovolenou není nutné mít na obličeji poprašek pudru, ale spíše zafixovat make-up na problematických místech, která se mohou potit: na očních víčkách, čele, na nose. Na dovolenou tedy vybírejte spíše menší, plošší a zakulacený štětec, který na tyto partie bohatě postačí a navíc ho můžete použít i k nanášení tvářenky, aniž by bylo nutné ho mezi aplikacemi čistit.

Tip redakce:
Parsa Beauty Štětec na pudr s dlouhou rukojetí a zakulacenou linií štětinek nebo podobný, ale menší a přesnější štětec na tvářenku od stejné značky – v tomto konkrétním případě s ním nanesete pudr naprosto bez problémů a nebudete muset mít strach, že vám „ujede ruka“ s tvářenkou.


Kabuki štětec

Když jedete jen s batůžkem: Štětec kabuki

Kosmetické „nádobíčko“ s orientálním názvem kabuki pochází z Japonska a jeho název je odvozen od názvu japonských divadelních her, ve kterých byli herci velmi silně nalíčení. Ale nebojte se, moderní doba nabízí tomuto kulatému, velmi hustému štětci s nejčastěji zaoblenou konturou štětinek mnoho využití. Základem je jen vybrat ten typ kabuki štětce, který si bude rozumět s produkty, které nejčastěji nanášíte. Poradí si s make-upem, ale samozřejmě s pudrem (tuhým i sypkým) i tvářenkou.

Tip redakce:
EcoTools Štětec kabuki (s označením Retractable Face Brush) má navíc praktické balení – otevírací a zasunovací rukojeť s krytem štětinek. Existuje vůbec na cesty ještě něco praktičtějšího?

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít