Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Neobvyklé barvy očních stínů v praxi: Hitem je červená a žlutá!

Neobvyklé barvy očních stínů v praxi: Hitem je červená a žlutá!

Neobvyklé barvy očních stínů v praxi: Hitem je červená a žlutá!

22. září 2017 od Karolína Hornová

22. září 2017 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Oční stíny a linky v barvách, po kterých by přirozeně sáhla málokterá z nás, jsou aktuálně hitem módních přehlídek i sociálních sítí. Zeptali jsme se vizážistky, jak s nimi pracovat.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Na stránkách módních časopisů jako Elle, Vogue nebo Cosmopolitan jsme mohly už na konci léta narazit na zajímavý a do jisté míry šokující trend. Líčení očí v barvách, které jsme si dosud možná ani neuměly představit. Sytě kanárkově žlutých a rudých či výrazně červených oční stínů z módních přehlídek si všimly blogerky a známé tváře z Instagramu. Jde o takzvaný mikrotrend, který se ale letos na podzim výrazně hlásí o slovo. Zeptali jsme se vizážistky Lucie Hruškové Gibodové, jak s nezvyklými barvami zacházet a jak (a kam) je nosit. 

Neobvyklé barvy očních stínů v praxi: hitem je červená a žlutá!


Červená - přirozená barva, která ladí s podzimem

„Líčení je hra a my jsme pořád ty samé holky jako v osmnácti,“ říká vizážistka. Trend je něco, co nám nikdo nepodsouvá – je jen na nás, zda se inspirujeme a budeme chtít experimentovat. Nabízí nám možnost pohrát si s líčidly, a možná se i nechat příjemně překvapit. „Červená na očích je speciální kapitolou – většina z nás se lekne, že s ní naše oči budou působit unaveně, podrážděně nebo uplakaně,“ říká Lucia Hrušková Gibodová. Nemusí to tak ale být. Červená barva je pro člověka přirozená a objevuje se i na obličeji – na rtech, v koutcích očí, kolem nosu. „Je to krásná barva a lze ji nosit i v podobě stínů, a to i pro běžné nošení. Platí tady ale jedno pravidlo, a sice, že bychom s ní měly experimentovat jen do určitého věku – ženám s mírnými vráskami už tato barevnost nemusí slušet,“ varuje odbornice.

Červené stíny sluší mladším, světlým typům, zrzkám i ženám s výrazně červenými rty nebo s pihami. Nemusíme hned sahat po rudé – pro běžné nošení, a pokud nechceme být vyloženě extravagantní, můžeme vyzkoušet třeba výraznější cihlovou nebo bordó. „Bordó barva je úžasná a paradoxně navíc působí mnohem přirozeněji než třeba hnědá nebo perleťová,“ dodává vizážistka. Základem výrazného líčení do červených tónů je dokonale sjednocená pleť. Světlé červené a cihlové odstíny sluší bledé pleti, což je teď na podzim – kdy už nás letní opálení opustilo – jejich další výhodou. Tmavě červenou ve vnitřním koutku zase prozáříme a zdramatizujeme tmavé, kouřové líčení na večer.

Neobvyklé barvy očních stínů v praxi: hitem je červená a žlutá!


Žlutá - dotek slunce v očních stínech

Pro toho, kdo se nebojí výraznějšího líčení, je žlutá barvou, která bude příjemně kontrastovat s šedým podzimem. Jako kontrastní barva má schopnost krásně zvýraznit modré oči. „Žlutá a další křiklavé barvy na očích jsou spíše sezonní výstřelek. Ale nemusíme se jich bát – klidně až do pětačtyřiceti let je můžeme nosit, a to v podobě tenké oční linky nebo jako rozjasňující stín ve vnitřním koutku oka – a jsme připraveny na party, ale klidně i jako host na svatbu,“ říká Lucia Hrušková Gibodová. Sytě žlutá ozvláštní jinak jednoduché, nekomplikované líčení a naše oči doslova prozáří.

Mladší ročníky mohou zkusit i žlutý stín přes celé víčko – zkusme se inspirovat módou pastelových tónů ze šedesátých let a zkombinujme žlutý stín s výraznou černou linkou. Vsadit lze na matné, pudrové stíny bez třpytek – barva tak bude méně nápadná. Světlým typům s blond vlasy bude slušet do ztracena rozetřený stín ve světle žluté, citronové barvě bez oční linky a dalšího líčení – postačí jen podkladový make-up a lehce zvýrazněné obočí a řasy. Tento styl líčení prezentovala na své přehlídce značka Dior a nutno dodat, že výsledek vypadal až překvapivě přirozeně. V kombinaci se žlutými šaty nebo třeba náhrdelníkem je to skvělá volba i na společenskou událost.

K tmavovláskám s olivovou pletí se zase hodí sytější a tmavší žlutá či okrová, která navíc krásně koresponduje s podzimním obdobím, ale zároveň odráží slábnoucí sluneční paprsky. Okrová je skvělou volbou, jak nosit žluté stíny, protože působí přirozeně. Na výraznější večerní líčení se zase hodí kombinace žluté a jiných barev. Zkusme žlutou do vnitřního koutku oka a do poloviny horního víčka a vnější koutek a oční oblouk vystínujme broskvovým stínem. Překvapivě dobře působí i kombinace syté, teplé žluté s fialovou (ať už v podobě linky či stínu), vínovou či cihlovou.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít