Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Nejlepší halloweenské masky pro děti

Nejlepší halloweenské masky pro děti

Nejlepší halloweenské masky pro děti

12. října 2018 od Helena Hladíková

12. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Samozřejmě, že můžete svým ratolestem koupit nebo půjčit krásné kostýmy na Halloween, v nichž na školní besídce zabodují. Ale vyrobit masku pěkně podomácku a ještě lépe společnými silami, to jsou zážitky, na něž budou děti ještě dlouho vzpomínat. Stačí vědět, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Ať už máte na výrobu masky dostatek času, anebo musíte jednat bleskurychle, vždy je nejdůležitější domluvit se s dítětem na tom, co se mu líbí. Jakmile totiž prosadíte kostým mírumilovného čaroděje, ačkoli váš syn chce jít za zombie, pravděpodobně to nedopadne dobře. Zkuste se tedy dohodnout, jakou masku společně vytvoříte, a teprve pak se začněte zabývat tím, z čeho ji vlastně vyrobíte. A věřte tomu, že doma najdete spoustu drobností, s nimiž můžete zhotovit úžasné masky. Jaké například?

rodinná příprava halloweenu

1. Strašlivý kostlivec

Přemýšlíte, jak svoje dítko proměnit v kostlivce? Zkuste vzít černé tričko a na něj pomocí oboustranné lepenky nalepit kosti vystřižené z papíru. Máte-li dost trpělivosti a času, můžete kosti také potřít třpytivým lakem na nehty, aby ve tmě svítily a působily ještě děsivěji. Lepší než papírové pak budou určitě kosti vystřižené z bílé látky, které lze na tričko přišít. A co dělat, pokud černé tričko v šatníku vašeho dítěte zrovna chybí? Pomozte si obarvením jiného. Využít k tomu můžete třeba barvy na oblečení Dylon, které stačí vložit spolu s prádlem do pračky. Vybírat navíc můžete i ze spousty jiných barevných odstínů, a díky nim tak oživit třeba i svoje obnošené oblečení nebo vdechnout nový život bytovým textiliím.

kostým kostlivceTip redakce:
Na tvorbu kostí použijte stříbrnou pásku, kterou má váš partner určitě někde v šuplíku s nářadím, nebo se poohlédněte po bílé či stříbrné washi pásce. Tričko tak páskami jednoduše polepíte a máte hotovo.


2. Hlava naložená ve sklenici

Trochu těžší kalibr, jak co do přípravy, tak výsledného efektu, představuje „hlava“ vašeho potomka, kterou si ponese s sebou ve sklenici. Jak toho docílit? Stačí vzít do ruky mobil, nafotit dítě ze všech stran, fotky vytisknout a pak je naaranžovat do koláže a slepit k sobě. Vznikne vám pruh papíru, který vložíte do sklenice (třeba do zavařovací na okurky) a upravíte podle potřeby. Spodek sklenice vyplňte červeným krepovým papírem nebo kusem červené látky, aby to vypadalo jako krev. Nezapomeňte pak přes hlavu dítěte přehodit prostěradlo, aby vypadalo jako bezhlavé. A co dalšího ještě vyzkoušet?


3. Pomalovaný obličej

Nejjednodušší, ale také velmi efektní řešení. Pomocí smývatelných barviček určených speciálně na obličej totiž můžete popustit uzdu své fantazii a pomalovat svého potomka nejrůznějšími strašidelnými motivy. Úspěch určitě zaručí pavoučí síť nakreslená na tváři nebo fiktivní černé stehy na bíle pomalovaném obličeji.

malování na obličejTip redakce:
Chcete vyrobit dítěti pěknou masku, ale ne přímo na jeho obličej? Kupte bílou papírovou nebo plastovou škrabošku určenou k dotvoření a pomalujte ji podle vlastní fantazie.


4. Roztomilé dýně a spol.

Halloween, to nejsou jen kostlivci, příšerky a smrtky. Co takhle vyzkoušet kostým dýně a pořídit dítěti roztomilou oranžovou čepičku s hnědou stopkou a zeleným listem? K výrobě můžete použít krepový papír, ale také plsť či pěnovou hmotu moosgumi, s nimiž se pracuje velmi jednoduše. Podobně roztomile bude působit také čelenka vyrobená z plyšových drátků a ozdobená malými netopýry a pavoučky.  

halloweenské dekoraceAť už budete vymýšlet a vyrábět cokoli, vhod vám bezpochyby přijdou třeba temperové, vodou ředitelné barvy Koh-i-noor Tempera 6, sada fixů Carioca Joy Superwashable s vypratelným a omyvatelným inkoustem nebo tenké linery Stabilo point 88, které velmi dobře drží a jsou všestranně použitelné.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít